| Swifthammer a întrebat:

Avand in vedere faptul ca cei mai importanti savanti si oameni de stiinta ai tuturor timpurilor, fondatorii tuturor stiintelor si a celor mai importante ramuri ale acestora, precum : Pascal, Newton, W.Thomson (Lord Kelvin), Cauchy, N. Bohr, Schrodinger, Laplace, Maxwell, Marconi, Descartes, Euler, Lavoisier, Berzelius, Pasteur, Faraday, R. Boyle, N. Copernicus, Sir Francis Bacon, J. Kepler, G. Galilei, M. Planck si poate cel mai important A. Einstein, au fost profund credinciosi, cum poate fi explicat faptul ca sistemul actual de invatamant se bazeaza fundamental pe descoperirile lor care sunt unanim si universal acceptate, negand in acelasi timp convingerile lor religioase? De ce as accepta eu aberatiile debitate de indivizi gen s. hawking (intentionat fara majuscule) care si-au construit cariere pe ideile titanilor stiintei expusi anterior si care arunca cu noroi asupra Dumnezeului acestora? Nu este extrem de ciudat faptul ca pionierii ADEVARATEI STIINTE au fost crestini, in timp ce unii din epigonii actuali, savanti parati, semidocti promovati de oculta mondiala, se lauda cu nerusinare, pretinzand ca sunt atei? De ce sunt atat de fatarnici unii, de ce nu accepta faptul ca aceeasi gandire care i-a condus la remarcabilele lor descoperiri stiintifice i-a condus si catre adevaratul Dumnezeu? Cat despre mine, prefer sa am ca repere astfel de oameni si nu tot felul de neica-nimeni, "mari savanti forumisti" care n-au descoperit in viata lor decat cosurile de pe propriul nas (eventual). Voi ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
| Angel0 a răspuns:

Si eu am remarcat acelasi lucru.
@alexsmenaru
Newton era religios 100%, doar se ocupa de ermetism.
@SadBecauseStupidPeopleExist
Pitagora era religios si el 100%, sustinator al reincarnarii.
Multi pe site confunda credinta cu crestinismul.

44 răspunsuri:
| unu a răspuns:

Daca vrei sa fii luat in serios trebuie sa depui mai mult efort.

| JeSa a răspuns:

Swifthammer draga, ai dreptate, dar putini sunt cei care te inteleg...
Pe langa tot ce s-a spus aici, vreau sa spun ca, asa cum insusi Mantuitorul spune clar, ca asa cum pomii se deosebesc intre ei, cei buni de cei rai, dupa fructele lor, la fel si prorocii mincinosi trebuiesc deosebiti de cei trimisi de Dumnezeu nu dupa vorbele si laudele lor mincinoase ci dupa faptele lor, daca sunt de talia celor divine, adica dumnezeiesti sau nu (Matei 7, 15-20).
Evident ca aceste criterii de departajare s-au incercat si se incearca, pe buna dreptate, sa se aplice si religiilor, respectiv bisericilor care slujesc Divinitatii.
Einstein, laureat al premiului Nobel, era uimit de perfectiunea, varietatea si imensitatea universului creat de Dumnezeu. Intrebat daca crede in Dumnezeu a raspuns: ''... eu sunt profund religios... ''
Alte exemple: Napoleon il invidia pe Iisus Hristos pentru ca a reusit sa realizeze cel mai mare si mai trainic imperiu terestru (crestinismul), fara sa fi avut nevoie de o singura spada.
Alexis Carel, unul din principalii stalpi ai chirurgiei vasculare, laureat al premiului Nobel, nu numai ca a crezut cu convingere in Dumnezeu, dar ne-a lasat poate cel mai perfect model de profunzime al unei rugaciuni care sa ne poata pune in legatura cu Creatorul nostru.
Acest om, savant mare, care in urma cu 70 ani, a dat raspunsuri exacte la intrebari care si acum par dificile pentru parapsihologie.
Mda, de remarcat faptul ca absolut toti parapsihologii si ei cred cu convingere in Dumnezeu deoarece sunt capabili sa-I simta existenta.
Pasteur, care spre uimirea intregii omeniri a facut cele mai multe si mari descoperiri pentru medicina, fiind intemeietorul bacteriologiei, imunologiei si virusologiei, desi nici macar nu a fost medic, marturisea: ''Va veni ziua cand se va rade de prostia filozofiei noastre materialiste. Cu cat mai mult studiez eu natura, cu atat mai mult ma cuprinde o uimire evlavioasa fata de lucrurile Creatorului. In timpul lucrarilor mele de laborator eu ma rog''.
Cl. Bernard, Pascal, Newton, Lavoisier si Liebig - ai chimiei, Lienne, Cuvier, Volta si Ampere - ai fizicii, Galilei, Copernic, Herschel si Kepler - ai astronomiei, Ranke si Mommsen - ai istoriei, Humboldt si Ratzel - ai geografiei, Cure si Rontgen - descoperitorii si utilizatorii undelor pe care se intemeiaza telefonul, telegraful, radioul, matematicianul Euler - descoperitorul unitatii puterilor, Robert Mayer, Bernouli, Tyndall, Laplace, Flourens, Flamarion, Origene, Tertulian, ca si majoritatea covarsitoare a celorlalti creatori si protagonisti ai tuturor stiintelor moderne, au crezut si cred in Dumnezeu. La fel si Socrate, Platon, Pitagora, Aristotel, toti oamenii de stiinta, faraonii si imparatii Antichitatii au crezut in Dumnezeu, indiferent cum L-au numit si slujit.
Sa fie aceasta o simpla intamplare sau mai degraba puterea lor superioara de cunoastere i-a ajutat sa cunoasca adevarul despre existenta lui Dumnezeu, determinandu-i sa creada cu convingere in El?
Rousseau admira pe Iisus Hristos si sfintenia Evangheliei Sale: ''Va marturisesc ca maretia Scripturii ma impresioneaza profund, ca sfintenia Evangheliei vorbeste sufletului meu. Ce mici sunt pe langa acestea cartile filozofilor cu toata fala lor. E cu putinta ca o carte, in acelasi timp atat de adanca si atat de simpla sa fie facuta de oameni? E cu putinta ca Acela a carui viata se istoriseste in ea sa fie numai om? Ce blandete, ce curatenie in moravuri! Ce gratie miscatoare in invataturi! Ce inaltime in maxime! Ce adanca intelepciune in cuvantari! Ce prezenta de spirit, ce finete si ce justete in raspunsuri! Ce stapanire asupra pasiunilor sale! Unde e omul, unde e inteleptul care stie sa cunoasca, sa sufere si sa moara fara slabiciune si fara a se lauda? In mijlocul fanatismului furios al acelor vremuri a rasunat glasul celei mai inalte intelepciuni si simplitatea celor mai sfinte virtuti... Da, viata si moartea lui Socrate sunt ale unui intelept; dar viata si moartea lui Iisus sunt ale lui Dumnezeu!''
Mulford spune: ''o Suprema Putere si intelepciune conduce Universul, aflandu-se in tot, de la atom pana la planeta!''
Pana si Darwin, dupa ce a fundamentat teoria evolutionismului a regretat si a numit-o ''evanghelia dracului''. In continuare el a devenit foarte religios si a murit convins de existenta lui Dumnezeu, pe care a confirmat-o astfel: ''Imposibilitatea de a gandi ca acest Univers minunat a aparut la intamplare imi pare argumentul cel mai important in favoarea existentei lui Dumnezeu''.
Iar Blaise Pascal a devenit aparator al crestinismului. El a spus: ''... credinta e un dar de la Dumnezeu si sa nu ne inchipuim cumva ca e un dar al ratiunii noastre''.
Si Iisus Hristos, zice..., dupa ce ne-a scapat de patimi si de la moarte, primindu-le de bunavoie pentru mantuirea noastra, asa - citez: ''Ca Eu imi pun sufletul Meu ca iarasi sa-L iau pe El. Nimeni nu-L ia de la Mine, ci Eu insumi il pun pe El. Putere am sa-L pun si putere am sa-L iau iarasi'' (Ioan 10, 17-18). Asadar, de aici rezulta clar existenta 'sufletului nemuritor', care isi continua viata spirituala dupa moartea fizica de pe Terra.
Etc etc. In concluzie, numai ateii si antihristii contesta fara niciun fel de contraargumente reale, autenticitatea si Sanctitatea Evangheliei, Bibliei, si asa mai departe...
Numai bine.

| Alphawolf a răspuns:

@JeSsYkA, ai glume in program!? Ce argumente sunt alea. Te astepti la contraargumente dar tu nu prezinti niciun argument. Niste scrieri dintr-o carte sau parerea nefondata a unor oameni(indiferent cine au fost ei) nu sunt argumente. Afirmatiile lui Rousseau este argumentul forte? Hazliu!
Unde afirma Einstein ca este uimit de perfectiunea, varietatea si intensitatea universului creat de Dumnezeu? "Creat de Dumnezeu" este un plus bagat de crestini la afirmatia sa. Cand a facut afirmatia nu a amintit nimic de creatie! Ea a fost facuta in 1954 cand mai afirma ca "Este, desigur, o minciună ceea ce aţi citit despre convingerile mele religioase, o minciună care este repetată în mod sistematic." Cand a zis ca el este profund religios? In o alta afirmatie facuta tot in 1954 nu coincide cu afirmatia "profund religios", este in contradictie.
Cu siguranta, ai luat informatiile de pe site-uri crestine, iar o parte din ele sunt umflate sau minciuni gogomate. Iar voi astia crestin-credinciosii va folositi de orice credinta pentru a va spijini povestea biblica.

P.S. Acei, putini, care inteleg...ei nu prea au treaba cu realitatea. Eu am inteles ca majoritatea persoanelor credincioase au numai minuni in cap si inteleg mai mult pe dos, sau cum le convine!

| MMihai a răspuns:

Ești idiot sau idioată, că au fost și savanți care nu erau creștini sau erau atei. Îți recomand să citești Istoria credințelor și ideilor religioase carte în trei volume de Mircea Eliade și "Filozofia esoterica a Indiei " Autor: CHATTERJI C. J. (Format: 13 x 20 cm Numar de agini: 144), Cărți despre daoism (taoism ), islamism, mozaism, despre cultul bahai, despre creștinism, etc + ce găsești pe Internet despre religii și filozofii teiste și ateiste. // Creștinismul este o religie ulta bogată în prostii. Creștinii tăi l-au perpelit ușor pe Giordano Bruno. Cum le scria Noe cangurilor din Australia în cangureză? Și cum trimetea scrisoarea? Chiar cum că nu era poștă pe atunci? Scrisoarea era scrisă în ebraică și cangurii nu știau decât cangureza _limba cangurilor_// Nu mă deranjează că tu crezi într-o religie anume! Mă deranjează intoleranța ta religioasă. Numai idioții dau dovadă de intoleranță religioasă. Dacă vrei, vom discuta și despre păcatul Non creației.

| JeSa a răspuns:

Alphawolf, omule n-am glume in program, ceea ce am adus in discutie, sunt informatii in legatura cu ceea ce m-am documentat, si nicidecum glume! Glume le numesti tu pentru ca tu nu vei ajunge vreodata sa intelegi si-o alta varianta/alternativa. Nu pricep de unde atata incapatanare (?), precum calul ala cu ochelari la ochi ce priveste tot inainte, in rest nu-l mai intereseaza..., asa si cu tine.
Scuze, tu te victimizezi, cand observi ca unul aduce argumente; nu vrei sa le pricepi; tu esti cel care este in contradictie cu toate. Nu-ti pui intrebari ca daca pe undeva nu ai dreptate? Sa o lasam moarta...
Asa pe langa toate astea, vreau sa va spun ca: stiti numai sa jigniti, nu stiti sa va intelegeti interlocutorii. Dar voi garanta ca voi mai interveni. Adevarul poate fi privit din mai multe unghiuri, si nu doar dintr-unul singur. (trebuie sa stii doar ce sa culegi!, dar pentru asta trebuie sa intelegi!)
Numai bine.

| Swifthammer explică:

@ JeSsYkA : Dumnezeu sa te binecuvanteze! Mi-a placut foarte mult cum ai raspuns, insa eu iti zic nu-ti bate capul prea mult cu ceilalti, nu fa cum am facut si eu, nu fa ca Pavel in Atena! Tot ce ai zis, ai zis foarte bine. De fapt un lucru e clar inca de la inceput
- omul cauta ceva in care sa creada (indiferent ca este Dumnezeu sau alti zei ), dovada toata istoria asta pe care o citim. Toate popoarele inca din antichitate si pana astazi au avut zeii lor. Dumnezeu a lasat in om "instinctul" de a-l descoperi pe El.
- cei care contesta existenta Creatorului o fac pentru ca sa se minta pe ei insisi. Vor sa traiasca fara Dumnezeu pentru ca nu vor sa stie adevarul (pentru ca adevarul este unu dur, si ii sperie rau, rau de tot), insa vor avea un soc la judecata, dar atunci va fi prea tarziu.
- Mesajul unui crestin trebuie sa fie : "Prietene, Dumnezeu te iubeste, te iubeste atat de mult incat S-a sacrificat pe El Insusi ca sa te salveze! Prin Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, poti fi salvat! Crede in El si vei avea viata vesnica!" Dumnezeu vrea sa crezi in El si sa-L cauti cu adevarat! Nu are rost sa demonstrezi nimic (macar ca se poate si demonstra, pentru cine vrea cu adevarat sa stie!), Dumnezeu nu-ti demonstreaza nimic, El reveleaza, nu demonstreaza. Dar mai intai trebuie sa crezi. Dar daca nu vrei sa crezi sub niciun chip, vei fi osandit!
- De ce lumea lupta impotriva unui Dumnezeu al dragostei si al dreptatii? De ce lupti impotriva Celui care a avut o mila infinita pentru noi? Nu va convine ce spunea Isus Hristos? "Ioan 13:34 Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii.". Cum puteti lupta impotriva dragostei? Asta nu va spune nimic?
@ Alphawolf, Dumnezeu sa te binecuvanteze! "Este, desigur, o minciună ceea ce aţi citit despre convingerile mele religioase, o minciună care este repetată în mod sistematic." - Ce se stia la momentul respectiv despre convingerile religioase ale lui Einstein? Poate ca ei spuneau ca este un ateu/deist convins, si el le infirma asta... Nu ar capata atunci afirmatia lui alt sens? Insa cei care nu suporta adevarul scot lucrurile din context ca sa capete alt sens (nu ma refer la tine, ci la cei care au avut declaratia pe maini si au alterat-o). Multe dovezi sunt distruse/alterate pe zi ce trece, pentru a sluji intereselor ocultei mondiale.
- tu crezi ca Russeau era "Vasile din comuna "N-am idee" ", nu, ci era unul pe care lumea il studiaza, inca, in scoli. La nivel de realizari suntem nulitati pe langa acesti mari oameni, deci parerile lor sunt demne de luat in seama.
@ Mihaidavidoglu1954, in primul rand Dumnezeu sa aiba mila de tine! In al doilea, "Creștinii tăi l-au perpelit ușor pe Giordano Bruno." de unde stii ca cei care l-au perpelit pe G. Bruno erau crestini? Aaa. pentru ca asa se autointitulau ei? Dar daca eu iti zic ca-s Michael Jackson, tu ma crezi? Vezi ca folosesti doar ce vrei tu sa crezi, si dai adevarul la o parte? In al treilea rand, am auzit de tari crestine, islamice, taoiste, shintoiste, budiste... dar de tari care au la baza ateismul n-am auzit in viata mea, tu ai auzit? Asta nu-ti zice nimic?

Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va lumineze pe toti!

| Alphawolf a răspuns:

@JeSsYkA, o alta varianta trebuie sa fie corecta, adevarata, logica sau rationala pentru a o accepta. Bineinteles, sunt incapatanat, ca voi crestinii v-ati obisnuit sa sustineti sau sa infirmati cu povesti si cu afirmatii umflate de voi. De unde atata egoism? Normal ca sunt incapatanat daca faci afirmatii de genul: "In concluzie, numai ateii si antihristii contesta fara niciun fel de contraargumente reale, autenticitatea si Sanctitatea Evangheliei, Bibliei, si asa mai departe...". Si Einstein a contestat "autenticitatea si Sanctitatea Evangheliei, Bibliei" si totusi tu te-ai folosit de numele lui sa-ti sustii convingerea. Ateii nici nu trebuie sa aduca contraargumente reale, stiinta si realitatea le ofera, dar nu toti le pot vedea. Omul este controlat de slabiciuni!

@Swifthammer, banuiesc ca inca de vremea cand traia Einstein i s-au pus in carca afirmatii mincinoase sau interpretari cu alt inteles decat ceea ce a afirmat el, motiv pentru care a facut acea specificatie.
Referitor la Rousseau, eu sunt constient ca a fost un om mare, doar ca foarte multe stiute de noi in prezent Rousseau nu avea acces la ele pentru a putea sa le filozofeze. Conteaza foarte mult debitul de informatie! Cu cat datele unei probleme sunt mai putine cu atat rezultatul este mai prost, cu cat ai mai multe date cu atat rezolvarea este mai buna.

| JeSa a răspuns:

Alphawolf, inseamna ca toti ceilalti oameni de stiinta care L-au sustinut, si-L sustin pe Dumnezeu, inseamna ca pentru tine ei iti sunt irationali. Asta intocmai ce spuneam: nu poti sa ajungi la ceea ce altii iti transmit. Si scuza-ma: dar de unde ai tu certitudinea asta - ca credinciosii nu spun lucrurilor pe nume? Cumva 'bunatatea' lor nu-ti transmite increderea? Sau ce anume te face sa ii percepi, ca pe niste 'umflatori' de afirmatii/informatii?
Tu spui ca asa esti 'rational' si/sau puternic, si nu 'slab', prin negare si incapatanare? Tu stii ce inseamna a pricepe lucrurile? - nu inseamna a le ignora/nega! (open-minded!)
Nu crezi ca curiozitatea noastra de a ne cunoaste Creatorul ramane dintotdeauna neschimbata, permanenta, chinuindu-ne (ca pe niste copii orfani curiosi sa-si cunoasca parintii) si obligandu-ne sa insistam mereu, toata viata, macar in a imagina ipoteze?
Noi trebuie sa cautam si sa gasim in creatia Sa; spre exemplu - asa cum fiecare pictor, arhitect sau alt creator se recunoaste dupa specificul operei sale, - dupa originalitate, la fel ar trebui ca si Dumnezeu sa se recunoasca dupa caracteristicile pe care Le-a creat...

| MMihai a răspuns:

Este influența super nefastă a unei biserici cu prelați super corupți, care iau bani fără să taie chitanță , care fac Catedrala inutilă a prăbușirii /mântuirii neamului, dar nu dau bani pentru orfelinate,spitale etc., ai ajuns și tu un fanatic și un intolerant. De fapt de ce îl mântuiește preotul corupt, pe credincios, decât de banii din buzunare? Dacă vrei să discutăm filozofie religioasă sunt și alte tipuri de păcate, despre care preotul corupt, nu îți va vorbii . Mă refer la păcatul non creației, care în spate are alte serii întregi de forme de păcătuire. Evident că un preot oarecare , evident corupt, nici nu știe sau nu are interes să își informeze credincioșii despre păcatul non creației . Nu este nici momentul și nici locul să abordez probleme serioase privind păcatul non creației, care cunoscut de foarte mulți, ar cam , lăsa muritori de foame, 90% din prelații de pe planeta asta, care predică religii incomplete, unde nici nu se vorbește explicit, despre păcatul non creației. Și religia trebuie înțeleasă ca ceva, care trebuie perfecționat și îmbunătățit mereu. Ca să admitem că religia trebuie îmbunătățită, trebuie să conștientizăm că religia este făcută de oameni și că nu este de sorginte divinică. Sau minimal că inițial o fi fost de sorginte divinică, dar că prin transmitere orală s-au pierdut multe și că în loc, au fost băgate prostii, cu grămada. Toți oamenii independent de religia în care cred, au fost hărăziți de Creator cu harul creației. Evident că nu de idiot ce, este Creatorul i-a hărăzit, pe oameni cu harul Creației. Ci pentru că oamenii trebuie să creeze , fiecare după puterile și capacitățile sale. Extinzând raționamentul cu Creatorul ne idiot, putem pune problema obligației oamenilor de a crea și chiar despre păcatul non creației. Pentru că fiecare om are datoria și obligația creației. Ca după puterile sale să pună cărămiduțele lui la edificiul abstract de cunoaștere, progres și prosperitate al omenirii. Ai obligația / datoria creație, ai obligația ( încă nescrisă în cărțile religioase, ale religiilor incomplete ,) de a așeza cărămiduțele tale, după puterile tale individuale , la maiestosul edificiu abstract, dar necesar, cel de prosperitate și progres al Umanității. Vreau să văd că nu păcătuiești cu păcatul non creației. Dacă aveai minte și careva ți-ar fi predicat din evanghelia creației , ( care nu apare ca evanghelie explicită în nici o religie incompletă ), și ai fi înțeles că ai obligația creației nu tratai cu atâta dispreț savanții necreștini sau atei. Deci ai datoria să trăiești, să înveți și pe parcursul vieții să pui și tu, după puterile tale, cărămiduțele tale, la edificiul abstract de progres și de prosperitate al omenirii, Că nu de cretin ce este, Creatorul , te-a hărăzit și pe tine, cu harul creației, așa cum a hărăzit pe toți oamenii indiferent că sunt creștini, necreștini,sau atei cu harul creației, cu capacitatea de a crea . Nu ai știut, că ai obligația / datoria creației, dar acum știi. Ăsta este rostu vieții tale, să creezi pentru a așeza și tu cărămiduțele tale, după puterile și după capacitatea ta , la impozantul edificiu de cunoaștere, creație, progres și prosperitate al Umanității. Asta este calea cea adevărată, ăsta este drumul de urmat, în rest nu sunt decât vorbe. Cu citate din Biblie care nu sunt tipărite strict, pe hârtie igienică, nu știu ce să zic să faci . Te-am ajutat, ți-am indicat drumul pe care TU trebuie să mergi, ți-am indicat și motivația de a trăii. Păcatul non creației este un păcat grav. Caută să nu păcătuiești, prin non creație. Sunt evident și multe alte păcate, despre care se mai vorbește în / prin diverse religii. A păcătui înseamnă a face rău cu gândul sau cu fapta, asupra a tot ce are suflet .Chestia drăguță este că și ne viul are suflet. Caută să nu păcătuiești în general. Că păcatele nu au iertare ( Nu există burete pentru șters /spălat păcatele/radieră pentru șters păcatele, iar dacă vrei să cumperi ,, indulgențe ,, este ca și cum ai arunca banii la gunoi.) iar păcatele tale vor atârna ca niște pietre de moară în toate planurile existențiale prin care va trece sufletul tău. Tot păcatele tale vor implica / vor genera o predestinare mizerabilă în toate existențele tale cu trup material ulterioare. Păcatul non creației este o formă particulară de păcătuire, specifică numai ființelor, care au fost hărăzite / dăruite/cadorisite de Creator cu capacitatea de a creea . Nu am spus că trebuie să faci statui ca Michelangelo, picturi ca Rafael sau ca Leonardo sau lucruri de astea, ieșite din comun. Am spus de cărămiduțele tale, după puterile și capacitățile tale. Dacă vei lucra într-un domeniu tehnic sau științific și vei face o descoperire epocală cu atât mai bine. După ce vei face asta vei putea spune spune astea sunt cărămiduțele, puse de mine , vei avea o mulțumire a ceva bine făcut. Mulțumesc pentru in primul rand Dumnezeu sa aiba mila de tine ! In al doilea rând ,,, Vezi ca folosesti doar ce vrei tu sa crezi , si dai adevarul la o parte ? In al treilea rand , am auzit de tari crestine , islamice , taoiste , shintoiste , budiste ... dar de tari care au la baza ateismul n-am auzit in viata mea , tu ai auzit ? Asta nu-ti zice nimic ? ,, Da am auzit bine de țări necreștine , nici o țară din lagărul socialist nu era țară creștină. Că erau și oameni care credeau în creștinism , în islamism, în daoism , etc ...asta nu înseamnă că în țara aia nu erau și atei. Nu înseamnă că în acele țări nu erau și savanți Atei . Fizicienii evrei care au fugit de răul hitlerismului nu era nici unul creștin, iar o parte dintre ei pot fi considerați savanți la modul real. Adolf Hitler, Benito Mussolini, etc și trupele lor când invadau U.R.S.S., practicau sportul ăsta în numele Credinței Creștine. Dumnezeu vine de la latinescul Dominus Deus // Șeful/stăpânul zeilor. Am voie să îi spun Divinitate de Ordin Suprem al Întregului Univers ? In condițiile în care am definit ca fiind Univers suma a tot cea ce există. In aceste condiții cea ce alții denumesc Universuri capătă denumirea de porțiuni , zone de Univers. Teoretic pot să fiu Ateu , pot adera la o filozofie religioasă făcută de alții, sau pot , dacă mă duce capul, să inventez pentru uz personal o filozofie religie nouă, (mai exact o filozofie religioasă nouă, că religia are și ritualuri, și sărbători religioase și multe altele.) . Verificarea corectitudinii axiomelor pe care s - ar fundamenta filozofia religioasă inventată precum și concluziile finale / precum și realitatea concluziilor finale ar trebui făcută prin raportare la religia Ateistă , respectiv la religia cu panteon divinic vid și cu panteon malefic vid. Panteon este suma zeităților în acest caz. Evident că atunci când te apuci să inventezi o religie nu pleci de la zero ci de la religii care deja există. Presupunând că eu am verificat corectitudinea acelei filozofii religioase și a moralei legată de această filozofie religioasă pe situația de panteon divinic vid , și panteon malefic vid este o șansă ne nulă ca acea filozofie religioasă să nu fie fundamental incorectă. Pe mine nu m-a dus capul să inventez o altă filozofie religioasă. Mi-am făcut numai o schiță neterminată de filozofie religioasă și atât. În gândirea Bahai periodic Dumnezeu mai trimitea câte un mesager ca să mai cârpească pe la religii. Cel de al 8 lea mesager era Baab iar al 9-lea Bahá'u'lláh, adevăratul fondator al credinței Bahá'í. Bahá'í-ismul este superior altor credințe anterioare . Dar cred că a apus epoca filozofiilor religioase statice, declarate mincinos că sunt de sorginte divinică , în favoarea filozofiilor religioase dinamice, permanent perfectibile, în funcție de gradul de cunoaștere al Umanității. Un conciliu egumenic ținut la Nicea , nu rețin anul, a decretat lipsa unei multitudini de planuri existențiale. Dar cu ce autoritate, evident, a celui lipsit de cultură. O teorie semi Darwinistă a evoluției este confirmată de Geneză / Facerea din Biblie. ///Nu trebuie să vezi numai în albi și negru totul, mai sunt și nuanțe de Gri între alb și negru. /// Ideea este să nu păcătuiești și să nu faci dovadă de Păcatul Non Creație, că în măreția sa Divinitatea de Ordin Suprem A Universului, i-a hărăzit pe toți oamenii , independent de apartenența la o religie sau alta, cu harul creației. Și nu a făcut-o de prost sau de idiot ce este.

| Swifthammer explică:

@Mihaidavidoglu1954 , "1 Corinteni 2:14 Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie; şi nici nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovniceşte." ... prietene , eu te iubesc , prin Harul Domnului , si de aceea ma doare sufletul cand vad cautarile sterile in care te consumi fara niciun rezultat . In primul rand iti voi enunta punctual cateva aspecte esentiale :
1. Biblia sau Sfanta Scriptura este Scrisoare Lui Dumnezeu adresata omului pacatos . " 2 Timotei 3:16 Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete , sa mustre , sa indrepte , sa dea intelepciune in neprihanire . 3:17 pentru ca omul Lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna ." . Consecinte : 1 – cine neglijeaza sau ia in deradere Biblia , Il desconsidera pe Insusi Autorul acesteia , adica pe Insusi Dumnezeu . Cel ce face acest lucru Il face pe propria raspundere si va suporta consecinte vesnice ! 2 – cel care vrea sa Il caute pe Dumnezeu si sa fie mantuit , trebuie obligatoriu sa foloseasca instructiunile pe care Acesta Le-a revelat in Sfanta Scriptura . 3 – Nu exista alte carti sau scrieri de aceeasi cu aceeasi autoritae ca a Bibliei .
2. Biblia Il descopera pe Dumnezeu ca pe unica Fiinta , infinita si vesnica , fara inceput si fara sfarsit . El este Creatorul si Sustinatorul tuturor lucrurilor . El este Ratiunea Suprema personificata si Guvernatorul neprihanit al universului . El este Viata , de aceea El este singurul izvor de viata . Dumnezeu ni s-a revelat prin 3 Persoane : Dumnezeu Tatal , Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant . In Sfanta Treime exista Tatal , Fiul si Duhul Sfant intr-un singur Dumnezeu .
3. Dumnezeu L-a creat pe om din dragoste , ca si cununa a creatiei Sale : dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu . "Genesa 1:26 Apoi Dumnezeu a zis : "Sa facem om dupa chipul Nostru , dupa asemanarea Noastra ; el sa stapaneasca peste pestii marii , peste pasarile cerului , peste vite , peste tot pamantul si peste toate taratoarele cae se misca pe pamant ." " .
4. Omul si-a pierdut pozitia privilegiata in raport cu Dumnezeu , falimentand la testul ascultarii . El a ales de buna voie si nesilit de nimeni sa nu-L asculte pe Dumnezeu , cazand in pacat a carui plata este moartea .
5. In dragostea Lui fata de omul pacatos , Dumnezeu a conceput un plan de mantuire cu scopul de a-l reabilita pe om si de a-l salva pe acesta de la moartea vesnica si chinurile din iazul de foc , bineinteles , cu acceptul acestuia (adica al omului) . Biblia reveleaza clar planul de mantuire al Lui Dumnezeu , in care punctul central il reprezinta jertfa de ispasire de la Golgota prin care Dumnezeu Fiul , Isus Hristos Mantuitorul , a platit pretul salvarii pacatosilor prin moartea Lui substitutiva .
6. Crestinul este o persoana in care Dumnezeu Tatal , care S-a revelat prin Isus Hristos Mantuitorul , locuieste prin Duhul Sfant . Consecinta logica imediata a acestui adevar este urmatoarea : Crestinismul nu este nici filozofie , nici religie , nici un sistem de dogme , nici nimic altceva asemanator cu acestea , ci este calea prin care Dumnezeu socoteste pe om neprihanit prin credinta in Mantuitorul Isus Hristos , pacatosul devenind astfel copil al Lui Dumnezeu , mostenitor al vietii vesnice in Imparatia Lui Dumnezeu .
7. Iata pe scurt pasii prin care orice pacatos poate deveni copil al Lui Dumnezeu , fiind astfel salvat de judecata si de condamnarea la chinurile vesnice in iazul de foc .
Cum poti fi mantuit – Ce trebuie sa faca omul pentru a fi mantuit?
Mantuirea este la indemana fiecarei fiinte umane de pe fata pamantului. Atunci cand Isus Cristos a murit pe cruce, El a adus mantuire pentru toti oamenii. "’Si dupa ce voi fi inaltat de pe pamant, voi atrage la Mine pe toti oamenii’ – Vorbind astfel, arata cu ce moarte avea sa moara" (Ioan 12:32-33). Mantuirea a fost asigurata; acum ea trebuie doar sa fie acceptata. Odata ce un om sau o femeie recunosc ca au nevoie de mantuire si realizeaza ca Dumnezeu a facut-o posibila prin Isus Cristos, el sau ea trebuie doar sa o accepte.

Mantuirea este pur si simplu un proces de marturisire si credinta. Omul trebuie sa marturiseasca ca Isus este Domnul, ceea ce inseamna ca el intelege faptul ca Isus Cristos trebuie sa aiba controlul deplin in viata lui, cu toate cerintele Lui drepte. Marturisirea lui Cristos ca Domn de asemenea presupune ca de acum Cristos va fi Cel care va lucra si va indeplini dreptatea Sa in om.

Apoi, el trebuie sa creada ca Dumnezeu L-a inviat pe Isus Cristos din morti. Aceasta credinta in moartea si invierea lui Isus poarta in ea intelegerea ca plata pentru pacat a fost platita si omului ii este asigurata puterea de a trai o viata lipsita de pacat. Astfel, relatia dintre om si Dumnezeu este restaurata. "Daca marturisesti deci cu gura ta pe Isus ca Domn si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti, vei fi mantuit. Caci prin credinta din inima se capata neprihanirea, si prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire, dupa cum zice Scriptura: "Oricine crede in El, nu va fi dat de rusine." (Romani 10:9-11) Te simti nevrednic sa "mergi in cer"? Pacea cu Dumnezeu este la dispozitia ta.

Recunosti ca esti pacatos si crezi ca Isus Cristos a venit ca Singurul Rascumparator pentru pacat? Esti gata sa primesti darul lui Dumnezeu – Fiul Sau, Isus Cristos? Daca da, crede in Cristos, pocaieste-te de pacatele tale, si preda-I Lui ca Domn, tot restul vietii tale:

"Tata, stiu ca am Ti-am incalcat poruncile si pacatele mele m-au despartit de Tine. Imi pare foarte rau si acum vreau sa ma intorc la Tine de la viata mea trecuta si pacatoasa. Te rog sa ma ierti, si sa ma ajuti sa nu mai pacatuiesc. Cred ca Fiul Tau, Isus Cristos, a murit pentru mine, a inviat din morti, este viu si aude rugaciunea mea. Il invit pe Isus sa devina Domnul vietii mele, sa ma conduca si sa domneasca in inima mea de astazi inainte. Te rog sa trimiti Duhul Sfant sa ma ajute sa Te ascult si sa fac voia Ta tot restul vietii mele. In numele lui Isus Te rog, Amin."

"Pocaiti-va, le-a zis Petru, si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh." (Faptele Apostolilor 2:38)

Daca ai decis astazi sa-L primesti pe Isus, bine ai venit in familia lui Dumnezeu. Acum, ca sa cresti in asemanare cu El, Biblia ne indeamna sa perseveram in angajamentul nostru.
• Boteaza-te, dupa cum a poruncit Cristos.
• Spune altora despre credinta ta in Cristos.
• Petrece timp zilnic cu Dumnezeu. Nu trebuie sa fie neaparat o perioada lunga de timp. Doar dezvolta-ti obiceiul de a te ruga Lui si a citi Cuvantul Sau. Roaga-L pe Dumnezeu sa faca sa creasca credinta ta si intelegerea Bibliei.
• Cauta sa ai partasie cu alti crestini. Dezvolta un grup de prieteni crestini care sa raspunda la intrebarile tale si sa te sustina.
• Cauta o biserica locala unde te poti inchina lui Dumnezeu.

Dupa cum vad tu insuti esti creator , chestiunea cu pacatul non-creatiei fiind extrem de originala . Las la o parte faptul ca aceasta chestiune a creatiei este extrem de discutabila : toti oamenii , in principiu , pot fi creatori din simplul motiv ca se duc la toaleta . In cocluzie , ma tem ca discutia noastra este inutila . Cred ca ai inteles ca un om nenascut din nou (neregenerat prin Duhul Sfant) este mort spiritual , este imanent in esenta lui , deci nu poate accede sub nicio forma la adevarurile spirituale , prin excelenta transcendente , ale Lui Dumnezeu : "Lucrurile duhovnicesti trebuie judecate duhovniceste" caci ele sunt o nebunie pentru un om firesc cum esti tu . De aceea te rog cu toata dragostea impaca-te cu Dumnezeu , pocaieste-te , primeste-L in viata ta pe Domnul Isus ca Domn si Mantuitor al tau personal , si iti garantez ca vei trai cea mai minunata experienta a vietii tale de pana acum . In afara acestei realitati , toate insiruirile tale de filozofii , dogme , superstitii si credinte satanice in reincarnare , karma , si alte asemenea prostii sunt complet distructive si mortale . Apropo , un fanatic ar putea fi definit si astfel : un om care isi dubleaza eforturile dupa ce a pierdut din vedere tinta . Nu stiu daca eu sunt sau nu fanatic , dar stiu ca tu nu esti din simplul motiv ca nu dovedesti faptul ca ai fi avut vreodata macar vreo tinta . Totusi as fi curios ce creatii deosebite ai produs tu , inafara de cele firesti , din moment ce sustii cu atata tarie mantuirea prin fapte (creatii) . Te rog sa ma ierti daca am fost prea dur , dar am facut-o din dragoste pentru tine in speranta ca Domnul iti va da si tie in dar pocainta si credinta . Domnul sa te lumineze !

| MMihai a răspuns:

Răspuns 3. //// (1) Nu am ( o carte numită ) Biblia, la îndemână. Eram adult, aveam peste 30 de ani, eram absolvent de facultate, eram ateu și m-am gândit să mă fac. creștin. Am dat peste un text de tipul, ( citat aproximativ ),, Vouă vă este dat să cunoașteți tainele împărăției cerurilor, dar pentru cei din afară de numărul vostru / celor din afară de numărul vostru totul se face în pilde și în parabole ca auzind să nu audă și văzând să nu vadă ca să nu se întoarcă la Dumnezeu și să li se ierte păcatele,,. M-am gândit că ori este ceva spus de Isus ori o adăugare aiurea. Am recitit o carte scrisă de un francez și tradusă în română de unul George Ory sau Oray sau ceva asemănător o carte despre originile creștinismului. Am mai încercat și ulterior, să mă fac creștin, dar până la urmă am priceput, că nu este pentru mine. //// (2.) Eu ți-am scris că Ăsta este rostu vieții tale, să creezi pentru a așeza și tu cărămiduțele tale, după puterile și după capacitatea ta, la impozantul edificiu de cunoaștere, creație, progres și prosperitate al Umanității. deci cărămizile puse de tine la prosperitatea Umanității și tu îmi explici că aportul tău va fi K.K. la W.C.- u. (3) Consider că ai toate șansele să fi ori viitorul Patriarh sau viitor cardinal, că numai la asta sunt buni popii să facă numai K.K. La W.C. -U, dar nu și la altceva. /// ( 4 ) Eram student și eram în vacanță și citeam o carte pe o bancă în parc. În apropiere era un bărbat care citea un ziar. A trecut un popă și după asta individul a început să înjure popii. I-am spus că și eu sunt ateu, ( că atunci încă eram ateu, ) dar nu așa supărat ca el. Dar că eu consider, că nici nu merită, să te obosești, să înjuri un popă. Că îl bagi în seamă, dacă îl înjuri. Asta a fost greșeala mea, că l-am băgat în seamă pe individ. Că a și început să îmi țină o teorie interminabilă : că dacă ar fi împușcați în următoarea oră cu multe mitraliere, toți prelații tuturor religiilor de pe planetă, ar fi scăpată planeta de paraziții ăștia de popi, care strică mințile oamenilor și parazitează comunitățile umane, etc...etc. Că dacă nu l-ar băga la închisoare, el ar lua o mitralieră și ar împușca toți popii din România. Etc. /// (5) De la popi ca tine, au ajuns oamenii, să gândească, ca ăla cu ziarul.

| Swifthammer explică:

Prietene eu nu sunt popa, nu sunt catolic, nici ortodox, eu sunt pur si simplu CRESTIN, a fi crestin inseamna sa fii in Trupul Lui Hristos prin Duhul Sfant, adica in Biserica Lui. Precum am mai spus intr-un alt post, poti fi copil al Lui Dumnezeu si sa faci parte din biserici diferite, protestante, neo-protestante etc etc. Importanta nu este religia! Dumnezeu nu te va intreba ce religie ai avut pe Pamant, ci te va intreba cum te-ai raportat tu la Isus Hristos, daca ai crezut in El si daca te-ai pocait asa cum zice El.
Nu o mai tine pe aia a ta cu caramidutele ca e o aberatie filozofica, eu am spus ce am avut de spus in postul anterior. Roaga-te la Dumnezeu din toata inima sa ti se descopere, si daca crezi asta cu adevarat, El ti se va revela, ti-o garantez! Domnul sa te lumineze!

| mihaibrasov a răspuns:

@Swifthammer - revin la intrebarea ta... marile valori nationale de care zici... au fost niste cioturi. asta e parerea mea. multi oameni cu adevarat valorosi au ramas in umbra. ca si astazi, ca si intotdeauna. Eminescu era un poet talentat da, dar nu ne-a 'adus el limba romana'. Lasand la o parte treaba asta, precum si ideea inventata de cine stie cine, conform careia Eminescu a fost asasinat la comanda (uau. draci.) am recitit putin intrebarea ta.

Parerea mea e ca nu Hawking debiteaza, ci liderii multor orientari si asociatii religioase. Aia debiteaza cand forteaza lumea sa creada ca Isus va veni intr-o zi pe norii cerului si ca lumea a fost creata in 7 zile. Eu sunt 100% sigur ca Isus nu va veni niciodata pe norii cerului si lumea nu a fost creata in 7 zile. Nu spun ca o forta suprema nu exista, asta e altceva.
Vezi tu, cercetatorii ca Hawking (unul din cei mai destepti oameni de pe planeta la ora actuala) nu 'debiteaza', ci realizeaza teorii extraordinare, unele chiar demonstrate. Debitezi tu ca deh, habotnicia religioasa e mare la unii. Nu dau nume happy

| TheShark a răspuns:

Salut,
Am cautat ceva pe google si mi-a aparut topicul asta happy.
As vrea doar sa il reaprind, având in vedere ca de mult timp nu am mai vazut o dezbatere atat de buna, cu argumente/contraargumente "fine". Si demult se scria corect gramatical happy...
O singura remarca!
Ce dovezi palpabile aveti cei care credeți cu înverșunare in Dumnezeu. Si de ce Dumnezeul vostru (nu e injurie) e mai bun decat al altor religii?
Si da, zicea cineva aici, știință secolului 15, cand i-a cazut lui Newton mărul in cap, vs știință secolului 21, cand practic omul este Dumnezeu prin ceea ce crează, nu au nici cea mai mica asemănare.
Si daca nu ati citit cartea Homo Deus, a lui Noah Harari, V-o recomand happy.
Spor si start discuții!