| Swifthammer a întrebat:

Avand in vedere faptul ca cei mai importanti savanti si oameni de stiinta ai tuturor timpurilor, fondatorii tuturor stiintelor si a celor mai importante ramuri ale acestora, precum : Pascal, Newton, W.Thomson (Lord Kelvin), Cauchy, N. Bohr, Schrodinger, Laplace, Maxwell, Marconi, Descartes, Euler, Lavoisier, Berzelius, Pasteur, Faraday, R. Boyle, N. Copernicus, Sir Francis Bacon, J. Kepler, G. Galilei, M. Planck si poate cel mai important A. Einstein, au fost profund credinciosi, cum poate fi explicat faptul ca sistemul actual de invatamant se bazeaza fundamental pe descoperirile lor care sunt unanim si universal acceptate, negand in acelasi timp convingerile lor religioase? De ce as accepta eu aberatiile debitate de indivizi gen s. hawking (intentionat fara majuscule) care si-au construit cariere pe ideile titanilor stiintei expusi anterior si care arunca cu noroi asupra Dumnezeului acestora? Nu este extrem de ciudat faptul ca pionierii ADEVARATEI STIINTE au fost crestini, in timp ce unii din epigonii actuali, savanti parati, semidocti promovati de oculta mondiala, se lauda cu nerusinare, pretinzand ca sunt atei? De ce sunt atat de fatarnici unii, de ce nu accepta faptul ca aceeasi gandire care i-a condus la remarcabilele lor descoperiri stiintifice i-a condus si catre adevaratul Dumnezeu? Cat despre mine, prefer sa am ca repere astfel de oameni si nu tot felul de neica-nimeni, "mari savanti forumisti" care n-au descoperit in viata lor decat cosurile de pe propriul nas (eventual). Voi ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
| Angel0 a răspuns:

Si eu am remarcat acelasi lucru.
@alexsmenaru
Newton era religios 100%, doar se ocupa de ermetism.
@SadBecauseStupidPeopleExist
Pitagora era religios si el 100%, sustinator al reincarnarii.
Multi pe site confunda credinta cu crestinismul.

44 răspunsuri:
| Thunder a răspuns:

Ce parere am? Putin imi pasa ca X-ulescu credea sau nu in Dumnezeu. Ce relevanta are ca Newton era un crestin convins? La fel de bine puteai sa-l dai drept exemplu pe Vasile din comuna "N-am idee". Cine, unde si cand a fost condus catre adevaratul Dumnezeu, fiindca eu am impresia ca tot la 2 metri sub pamant au fost inmormantati si imediat au fost mancati de viermi. Ce ar fi daca te-ai avea ca reper pe tine? Probabil ca atunci cand esti pus intr-o situatie complicata, nu intri rapid pe google si dai search sa vezi ce ar fi facut Maxwell daca ar fi fost in pielea ta. Tu ai descoperit ceva pana acum de iti permiti sa ii jignesti pe ceilalati? Daca da, tot respectul. Si totusi, de ce te deranjeaza faptul ca unii se lauda ca sunt atei. Eu nu sunt deloc deranjat de faptul ca exista multi credinciosi pe lume, doar imi place sa discut pe seama acestei teme existentiale.

"Vad ca nu toti ati pus botu' la toate porcariile cu evolutionismul"

Uite ca nici eu n-am pus botul la aceasta teorie, cum nu pun botul la nicio teorie. Probabil ca ai impresia ca toti oamenii care nu accepta creationismul sunt atei care iau drept adevar tot ce zic oamenii de stiinta atei.

| unu a răspuns:

Daca vrei sa fii luat in serios trebuie sa depui mai mult efort.

| GodBlessYou a răspuns:

Newton nu era profund religios :

http://en.wikipedia.org/wiki/Isaac_Newton's_religious_views

Nici Einstein, el chiar a scris o carte despre negarea lui Dumnezeu, in care mai zicea: Dumnezeu este consecinta slabiciunii umane.

Nu are rost sa mai dau exemple mai ales ca nu toti erau oameni de stiinta de succes, spre deosebire de Stephen hawking care este unul dinte cei mai mari oameni de stiinta contemporani...

| GodBlessYou a răspuns:

@Swifthammer

Desi maimuta are mai multe perechi de cromozomi decat omul faptul ca aceasta este mai putin evoluta se datoreaza calitatii, respectiv finisajelor acestora. Sunt mult mai mari si mai "din topor" facuti.

Oricum nu are nici o relevanta asta, tu vrei sa demonstrezi ca maimuta este mai desteapta decat omul ca sa contrazici evolutia? Pai prin logica ta eu pot sa contrazic si creatia, nu o zis Dumnezeu ca omul sa conduca toate? Omul este cel mai puternic si destept(sau ceva de genul asta)...

| Swifthammer explică:

Pentru mine e clar oricum ce si cum... cum bine a zis DBlack, hawking e o marioneta a sistemului ce tine in umbra adevaratele valori. Vad ca nu toti ati pus botu' la toate porcariile cu evolutionismul ceea ce ma incurajeaza enorm, bravo voua si slava lui Dumnezeu.
@Alphawolf, Dumnezeu sa te binecuvanteze!
@SadBecauseStupidPeopleExist, unele din argumentele tale (ca sa nu zic toate) sunt glume de santier ce nu-si au locul in astfel de discutii. Tu stii ce inseamna deist? Tot in Dumnezeu credea si el, doar ca zicea ca El ne-a creat si ne-a lasat la mana sortii, ceea ce nu este adevarat, insa el credea in Dumnezeu. Zici ca la 4. e speculatie? Nu prietene, e realitate! Ma iei cu IQ? Da Satana oare ce IQ are? Vrei sa faci IQ-ul standard de respect?
@AndrogynBeauty, imi place cum ai vorbit, insa nu pot fi de acord in legatura cu ce ai zis de biserica, pentru ca ei nu erau priviti bine de aceasta, ba mai mult, pe unii i-a si ucis pentru ideile lor. Insa aceea nu era biserica adevarat, ci tot un cult care vroia sa traga interese. O biserica ce promoveaza uciderea, indiferent sub ce forma, chiar si in numele lui Dumnezeu, nu e biserica crestina.

| Swifthammer explică:

@Mihaibrasov, te rog, te implor renunta la argumente din astea tipic dambovitene, tu iti imaginezi ca acei aristocrati ai spiritului din lista de mai sus sunt cumva o gasca de romani votanti ai PDL-ului pentru un kil de zahar? Prietene, foarte multi asemenea oameni au murit pentru convingerile lor. Daca ai fi trecut pe la scoala ai fi auzit poate de Giordano Bruno (Refuzând să-şi abjure convingerile, este condamnat pentru erezie şi ars pe rug la 17 februarie 1600), Galileo Galilei (a fost judecat de Inchiziţie, găsit „vehement suspect de erezie", forţat să retracteze şi şi-a petrecut restul vieţii în arest la domiciliu), etc. Daca ai cunoaste un minim de istorie, ti-ai da seama ca astfel de minti nu pot fi cumparate sau reduse la tacere in niciun fel.
In ceea ce-l priveste pe Eminescu, stau si ma intreb cand vor inceta trogloditii sa-l ponegreasca. In mod normal nu as discuta cu un individ de teapa ta, insa iti raspund ca sa vada si ceilalti : EMINESCU A FOST ASASINAT PRIN COMANDA POLITICA DIN CAUZA PATRIOTISMULUI SI A FAPTULUI CA DADEA PE FATA PLANURILE ACELOR NENOROCITI CARE URMAREAU DISTRUGEREA NEAMULUI ROMANESC! Este adevarat ca i s-a facut un tratament pe baza de compusi ai mercurului cu scopul de a-l ucide, insa motivul prezentat oficial era ca ei ii tratau sifilisul (asa se trata la vremea aceea) insa el nu a avut niciodata sifilis. Totusi Eminescu ramane cel care ne-a dat limba romana, tot asa cum Stefan cel Mare ne-a dat fiinta nationala (alaturi de alti mari patrioti), dar tu cine esti? Tu care improsti cu noroi valorile noastre nationale? Sunt absolut convins ca nici macar nu l-ai citit pe Eminescu.

| Swifthammer explică:

Draga AndrogynBeauty, Biserica lui Dumnezeu exista. Ea nu are forma unui cult anume, de exemplu pot fi persoane in biserici diferite dar care fac parte din Trupul lui Hristos, prin Duhul Sfant. Biserica catolica si ortodoxa nu sunt biserici crestine, chiar daca se autointituleaza asa. O biserica crestina intotdeauna are principii si doctrina bazate numai pe adevarurile biblice. O biserica buna nu v-a scoate din context fraze din Biblie (cum fac unele culte), nu vor scoate sau adauga nimic la cele scrise, si nici nu vor interpreta fortat spusele ei. De altfel poti sa vezi o biserica buna dupa roadele ei : dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. O biserica care martirizeaza si ucide ca biserica catolica nu este crestina. O biserica care incurajeaza poporul la alcool si droguri precum cea ortodoxa, nu este crestina. O biserica care nu respecta Cuvantul lui Dumnezeu si denatureaza adevarul, nu este o biserica crestina! O biserica care te OBLIGA sau te CONSTRANGE in a face ceva (de obicei sa dai bani) nu este crestina! Luati aminte, ca sa nu va pacaleasca vreo cineva. Dumnezeu sa va lumineze!

| Swifthammer explică:

@Alphawolf, Dumnezeu sa te binecuvanteze!
@Danut, persoana prin care am obtinut aceste informatii este demna de toata increderea pentru ca a avut acces la arhive. Tu nu ai de unde sa stii, si inteleg ca ideea aceasta (aia cu sifilisul) v-a fost implantata intentionat cu un anumit scop.
@SadBecauseStupidPeopleExist, Dumnezeu sa te binecuvanteze! Si te rog sa citesti postul lui latrix, el a explicat foarte bine.
@RelaţiiCuClienţii, nu cauta exemple in biserica ortodoxa sau catolica, daca vrei adevaratul exemplu uita-te la Domnul Isus Hristos. Aceste biserici nu se ghideaza dupa Biblie. Tu crezi ca ele sunt rezultatul spuselor din scripturi? Singurul scop al acestor biserici este sa manipuleze masele in interesul lor, si prin asta se pierd milioane de suflete. Deci sfatul meu este sa cauti biserici care se ghideaza dupa Biblie intr-un mod real, nu te uita la bisericile autointitulate crestine ca sa justifici Biblia, pentru ca gresesti. Dumnezeu sa fie cu tine!

| Swifthammer explică:

Ai dreptate hombre, sunt secatuit (doar vlaguit, sa nu crezi ca n-as mai fi avut ce sa spun), si mi-am dat seama ca am procedat ca Pavel la Atena, am incercat sa va conving de lucruri duhovnicesti prin putere omeneasca... Deacum am sa fac cum a facut si el in Corint, voi da mesajul pe care Dumnezeu mi L-a spus : "Marcu 16:15 Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură. / Marcu 16:16 Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit.", Domnul sa ma ajute la aceasta! Amin!

Pe aceasta cale vreau sa-mi cer iertare de la toti carora le-am raspuns mai aspru si i-am facut sa se simta injositi. Va rog sa ma iertati. Imi pare rau hombre ca te-am facut "idiot pur" si m-ai cucerit si tu, intr-un fel xD, o sa mai stau pe aici nu stiu pana cand, Domnul stie. insa eu sincer sper ca mesajul pe care-l dau sa ajunga la sufletul vostru. Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti! Si pe alexsmenaru, pe justfreelove, pe Alphawolf, pe wales, pe cristi202, pe SadBecauseStupidPeopleExist, pe DBlack, pe AndrogynBeauty, pe RelaţiiCuClienţii, pe larix, pe TOTI! Dumnezeu sa va lumineze pe toti!

| Swifthammer explică:

@ JeSsYkA : Dumnezeu sa te binecuvanteze! Mi-a placut foarte mult cum ai raspuns, insa eu iti zic nu-ti bate capul prea mult cu ceilalti, nu fa cum am facut si eu, nu fa ca Pavel in Atena! Tot ce ai zis, ai zis foarte bine. De fapt un lucru e clar inca de la inceput
- omul cauta ceva in care sa creada (indiferent ca este Dumnezeu sau alti zei ), dovada toata istoria asta pe care o citim. Toate popoarele inca din antichitate si pana astazi au avut zeii lor. Dumnezeu a lasat in om "instinctul" de a-l descoperi pe El.
- cei care contesta existenta Creatorului o fac pentru ca sa se minta pe ei insisi. Vor sa traiasca fara Dumnezeu pentru ca nu vor sa stie adevarul (pentru ca adevarul este unu dur, si ii sperie rau, rau de tot), insa vor avea un soc la judecata, dar atunci va fi prea tarziu.
- Mesajul unui crestin trebuie sa fie : "Prietene, Dumnezeu te iubeste, te iubeste atat de mult incat S-a sacrificat pe El Insusi ca sa te salveze! Prin Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, poti fi salvat! Crede in El si vei avea viata vesnica!" Dumnezeu vrea sa crezi in El si sa-L cauti cu adevarat! Nu are rost sa demonstrezi nimic (macar ca se poate si demonstra, pentru cine vrea cu adevarat sa stie!), Dumnezeu nu-ti demonstreaza nimic, El reveleaza, nu demonstreaza. Dar mai intai trebuie sa crezi. Dar daca nu vrei sa crezi sub niciun chip, vei fi osandit!
- De ce lumea lupta impotriva unui Dumnezeu al dragostei si al dreptatii? De ce lupti impotriva Celui care a avut o mila infinita pentru noi? Nu va convine ce spunea Isus Hristos? "Ioan 13:34 Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii.". Cum puteti lupta impotriva dragostei? Asta nu va spune nimic?
@ Alphawolf, Dumnezeu sa te binecuvanteze! "Este, desigur, o minciună ceea ce aţi citit despre convingerile mele religioase, o minciună care este repetată în mod sistematic." - Ce se stia la momentul respectiv despre convingerile religioase ale lui Einstein? Poate ca ei spuneau ca este un ateu/deist convins, si el le infirma asta... Nu ar capata atunci afirmatia lui alt sens? Insa cei care nu suporta adevarul scot lucrurile din context ca sa capete alt sens (nu ma refer la tine, ci la cei care au avut declaratia pe maini si au alterat-o). Multe dovezi sunt distruse/alterate pe zi ce trece, pentru a sluji intereselor ocultei mondiale.
- tu crezi ca Russeau era "Vasile din comuna "N-am idee" ", nu, ci era unul pe care lumea il studiaza, inca, in scoli. La nivel de realizari suntem nulitati pe langa acesti mari oameni, deci parerile lor sunt demne de luat in seama.
@ Mihaidavidoglu1954, in primul rand Dumnezeu sa aiba mila de tine! In al doilea, "Creștinii tăi l-au perpelit ușor pe Giordano Bruno." de unde stii ca cei care l-au perpelit pe G. Bruno erau crestini? Aaa. pentru ca asa se autointitulau ei? Dar daca eu iti zic ca-s Michael Jackson, tu ma crezi? Vezi ca folosesti doar ce vrei tu sa crezi, si dai adevarul la o parte? In al treilea rand, am auzit de tari crestine, islamice, taoiste, shintoiste, budiste... dar de tari care au la baza ateismul n-am auzit in viata mea, tu ai auzit? Asta nu-ti zice nimic?

Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va lumineze pe toti!

| Swifthammer explică:

@Mihaidavidoglu1954 , "1 Corinteni 2:14 Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie; şi nici nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovniceşte." ... prietene , eu te iubesc , prin Harul Domnului , si de aceea ma doare sufletul cand vad cautarile sterile in care te consumi fara niciun rezultat . In primul rand iti voi enunta punctual cateva aspecte esentiale :
1. Biblia sau Sfanta Scriptura este Scrisoare Lui Dumnezeu adresata omului pacatos . " 2 Timotei 3:16 Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete , sa mustre , sa indrepte , sa dea intelepciune in neprihanire . 3:17 pentru ca omul Lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna ." . Consecinte : 1 – cine neglijeaza sau ia in deradere Biblia , Il desconsidera pe Insusi Autorul acesteia , adica pe Insusi Dumnezeu . Cel ce face acest lucru Il face pe propria raspundere si va suporta consecinte vesnice ! 2 – cel care vrea sa Il caute pe Dumnezeu si sa fie mantuit , trebuie obligatoriu sa foloseasca instructiunile pe care Acesta Le-a revelat in Sfanta Scriptura . 3 – Nu exista alte carti sau scrieri de aceeasi cu aceeasi autoritae ca a Bibliei .
2. Biblia Il descopera pe Dumnezeu ca pe unica Fiinta , infinita si vesnica , fara inceput si fara sfarsit . El este Creatorul si Sustinatorul tuturor lucrurilor . El este Ratiunea Suprema personificata si Guvernatorul neprihanit al universului . El este Viata , de aceea El este singurul izvor de viata . Dumnezeu ni s-a revelat prin 3 Persoane : Dumnezeu Tatal , Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant . In Sfanta Treime exista Tatal , Fiul si Duhul Sfant intr-un singur Dumnezeu .
3. Dumnezeu L-a creat pe om din dragoste , ca si cununa a creatiei Sale : dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu . "Genesa 1:26 Apoi Dumnezeu a zis : "Sa facem om dupa chipul Nostru , dupa asemanarea Noastra ; el sa stapaneasca peste pestii marii , peste pasarile cerului , peste vite , peste tot pamantul si peste toate taratoarele cae se misca pe pamant ." " .
4. Omul si-a pierdut pozitia privilegiata in raport cu Dumnezeu , falimentand la testul ascultarii . El a ales de buna voie si nesilit de nimeni sa nu-L asculte pe Dumnezeu , cazand in pacat a carui plata este moartea .
5. In dragostea Lui fata de omul pacatos , Dumnezeu a conceput un plan de mantuire cu scopul de a-l reabilita pe om si de a-l salva pe acesta de la moartea vesnica si chinurile din iazul de foc , bineinteles , cu acceptul acestuia (adica al omului) . Biblia reveleaza clar planul de mantuire al Lui Dumnezeu , in care punctul central il reprezinta jertfa de ispasire de la Golgota prin care Dumnezeu Fiul , Isus Hristos Mantuitorul , a platit pretul salvarii pacatosilor prin moartea Lui substitutiva .
6. Crestinul este o persoana in care Dumnezeu Tatal , care S-a revelat prin Isus Hristos Mantuitorul , locuieste prin Duhul Sfant . Consecinta logica imediata a acestui adevar este urmatoarea : Crestinismul nu este nici filozofie , nici religie , nici un sistem de dogme , nici nimic altceva asemanator cu acestea , ci este calea prin care Dumnezeu socoteste pe om neprihanit prin credinta in Mantuitorul Isus Hristos , pacatosul devenind astfel copil al Lui Dumnezeu , mostenitor al vietii vesnice in Imparatia Lui Dumnezeu .
7. Iata pe scurt pasii prin care orice pacatos poate deveni copil al Lui Dumnezeu , fiind astfel salvat de judecata si de condamnarea la chinurile vesnice in iazul de foc .
Cum poti fi mantuit – Ce trebuie sa faca omul pentru a fi mantuit?
Mantuirea este la indemana fiecarei fiinte umane de pe fata pamantului. Atunci cand Isus Cristos a murit pe cruce, El a adus mantuire pentru toti oamenii. "’Si dupa ce voi fi inaltat de pe pamant, voi atrage la Mine pe toti oamenii’ – Vorbind astfel, arata cu ce moarte avea sa moara" (Ioan 12:32-33). Mantuirea a fost asigurata; acum ea trebuie doar sa fie acceptata. Odata ce un om sau o femeie recunosc ca au nevoie de mantuire si realizeaza ca Dumnezeu a facut-o posibila prin Isus Cristos, el sau ea trebuie doar sa o accepte.

Mantuirea este pur si simplu un proces de marturisire si credinta. Omul trebuie sa marturiseasca ca Isus este Domnul, ceea ce inseamna ca el intelege faptul ca Isus Cristos trebuie sa aiba controlul deplin in viata lui, cu toate cerintele Lui drepte. Marturisirea lui Cristos ca Domn de asemenea presupune ca de acum Cristos va fi Cel care va lucra si va indeplini dreptatea Sa in om.

Apoi, el trebuie sa creada ca Dumnezeu L-a inviat pe Isus Cristos din morti. Aceasta credinta in moartea si invierea lui Isus poarta in ea intelegerea ca plata pentru pacat a fost platita si omului ii este asigurata puterea de a trai o viata lipsita de pacat. Astfel, relatia dintre om si Dumnezeu este restaurata. "Daca marturisesti deci cu gura ta pe Isus ca Domn si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti, vei fi mantuit. Caci prin credinta din inima se capata neprihanirea, si prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire, dupa cum zice Scriptura: "Oricine crede in El, nu va fi dat de rusine." (Romani 10:9-11) Te simti nevrednic sa "mergi in cer"? Pacea cu Dumnezeu este la dispozitia ta.

Recunosti ca esti pacatos si crezi ca Isus Cristos a venit ca Singurul Rascumparator pentru pacat? Esti gata sa primesti darul lui Dumnezeu – Fiul Sau, Isus Cristos? Daca da, crede in Cristos, pocaieste-te de pacatele tale, si preda-I Lui ca Domn, tot restul vietii tale:

"Tata, stiu ca am Ti-am incalcat poruncile si pacatele mele m-au despartit de Tine. Imi pare foarte rau si acum vreau sa ma intorc la Tine de la viata mea trecuta si pacatoasa. Te rog sa ma ierti, si sa ma ajuti sa nu mai pacatuiesc. Cred ca Fiul Tau, Isus Cristos, a murit pentru mine, a inviat din morti, este viu si aude rugaciunea mea. Il invit pe Isus sa devina Domnul vietii mele, sa ma conduca si sa domneasca in inima mea de astazi inainte. Te rog sa trimiti Duhul Sfant sa ma ajute sa Te ascult si sa fac voia Ta tot restul vietii mele. In numele lui Isus Te rog, Amin."

"Pocaiti-va, le-a zis Petru, si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh." (Faptele Apostolilor 2:38)

Daca ai decis astazi sa-L primesti pe Isus, bine ai venit in familia lui Dumnezeu. Acum, ca sa cresti in asemanare cu El, Biblia ne indeamna sa perseveram in angajamentul nostru.
• Boteaza-te, dupa cum a poruncit Cristos.
• Spune altora despre credinta ta in Cristos.
• Petrece timp zilnic cu Dumnezeu. Nu trebuie sa fie neaparat o perioada lunga de timp. Doar dezvolta-ti obiceiul de a te ruga Lui si a citi Cuvantul Sau. Roaga-L pe Dumnezeu sa faca sa creasca credinta ta si intelegerea Bibliei.
• Cauta sa ai partasie cu alti crestini. Dezvolta un grup de prieteni crestini care sa raspunda la intrebarile tale si sa te sustina.
• Cauta o biserica locala unde te poti inchina lui Dumnezeu.

Dupa cum vad tu insuti esti creator , chestiunea cu pacatul non-creatiei fiind extrem de originala . Las la o parte faptul ca aceasta chestiune a creatiei este extrem de discutabila : toti oamenii , in principiu , pot fi creatori din simplul motiv ca se duc la toaleta . In cocluzie , ma tem ca discutia noastra este inutila . Cred ca ai inteles ca un om nenascut din nou (neregenerat prin Duhul Sfant) este mort spiritual , este imanent in esenta lui , deci nu poate accede sub nicio forma la adevarurile spirituale , prin excelenta transcendente , ale Lui Dumnezeu : "Lucrurile duhovnicesti trebuie judecate duhovniceste" caci ele sunt o nebunie pentru un om firesc cum esti tu . De aceea te rog cu toata dragostea impaca-te cu Dumnezeu , pocaieste-te , primeste-L in viata ta pe Domnul Isus ca Domn si Mantuitor al tau personal , si iti garantez ca vei trai cea mai minunata experienta a vietii tale de pana acum . In afara acestei realitati , toate insiruirile tale de filozofii , dogme , superstitii si credinte satanice in reincarnare , karma , si alte asemenea prostii sunt complet distructive si mortale . Apropo , un fanatic ar putea fi definit si astfel : un om care isi dubleaza eforturile dupa ce a pierdut din vedere tinta . Nu stiu daca eu sunt sau nu fanatic , dar stiu ca tu nu esti din simplul motiv ca nu dovedesti faptul ca ai fi avut vreodata macar vreo tinta . Totusi as fi curios ce creatii deosebite ai produs tu , inafara de cele firesti , din moment ce sustii cu atata tarie mantuirea prin fapte (creatii) . Te rog sa ma ierti daca am fost prea dur , dar am facut-o din dragoste pentru tine in speranta ca Domnul iti va da si tie in dar pocainta si credinta . Domnul sa te lumineze !

| Swifthammer explică:

Prietene eu nu sunt popa, nu sunt catolic, nici ortodox, eu sunt pur si simplu CRESTIN, a fi crestin inseamna sa fii in Trupul Lui Hristos prin Duhul Sfant, adica in Biserica Lui. Precum am mai spus intr-un alt post, poti fi copil al Lui Dumnezeu si sa faci parte din biserici diferite, protestante, neo-protestante etc etc. Importanta nu este religia! Dumnezeu nu te va intreba ce religie ai avut pe Pamant, ci te va intreba cum te-ai raportat tu la Isus Hristos, daca ai crezut in El si daca te-ai pocait asa cum zice El.
Nu o mai tine pe aia a ta cu caramidutele ca e o aberatie filozofica, eu am spus ce am avut de spus in postul anterior. Roaga-te la Dumnezeu din toata inima sa ti se descopere, si daca crezi asta cu adevarat, El ti se va revela, ti-o garantez! Domnul sa te lumineze!

| DBlack a răspuns:

Daca nu existau toti oamenii care au provocat un BUM! putem spune, al stiintei, fizicii, si etc. nu cred ca eram atat de sus. daca nu exista einstein, nu cred ca descopereau astia prea devreme teoria relativitatii. 90% din oamenii de stiinta care sunt acum, sunt corupti. si condusi de la spate de organizatii, eu consider ca oamenii de stiinta care sunt acum cunoscuti la nivel mondial, ca hawkins ala, care este de fapt o marioneta. este condus din spate, si pus sa spuna toate porcariile pe care le spune de adevaratii oameni de stiinta din umbra happy.

| justfreelove a răspuns:

Hai sa iti raspund la o intrebare cu o intrebare: Cum se face ca o religie care promoveaza pacea si toleranta indivizilor a provocat uciderea a milioane de oameni ce nu impartaseau aceeasi convingere religioasa, distrugerea unor culturi intregi pentru ca monumentele lor erau pretinse idoli etc? (si nu vb de religia musulmana, dar din moment ce esti atat de "documentat" ar trebui sa stii ca religia crestina este in contradictie cu ea insasi)
Si ca sa iti raspund la intrebarea ta, Copernicus a fost judecat pentru erezie pentru ca a sustinut ca Pamantul e rotund, deci prin urmare ca sa fi acceptat de societate, convingerile tale despre dumnezeu trebuie sa ramana private!

| TheShark a răspuns:

Salut,
Am cautat ceva pe google si mi-a aparut topicul asta happy.
As vrea doar sa il reaprind, având in vedere ca de mult timp nu am mai vazut o dezbatere atat de buna, cu argumente/contraargumente "fine". Si demult se scria corect gramatical happy...
O singura remarca!
Ce dovezi palpabile aveti cei care credeți cu înverșunare in Dumnezeu. Si de ce Dumnezeul vostru (nu e injurie) e mai bun decat al altor religii?
Si da, zicea cineva aici, știință secolului 15, cand i-a cazut lui Newton mărul in cap, vs știință secolului 21, cand practic omul este Dumnezeu prin ceea ce crează, nu au nici cea mai mica asemănare.
Si daca nu ati citit cartea Homo Deus, a lui Noah Harari, V-o recomand happy.
Spor si start discuții!