| bleakk a întrebat:

Avea dreptate Mada cand zicea : "Ignorance is bliss". De ce spun asta? Pai,cand incepi sa iti pui anumite intrebari, asa zise "serioase", despre viata si existenta in general si gasesti niste raspunsuri macar partiale(complet ar fi imposibil) viata nu mai pare asa interesanta si parca acest necunoscut e destul de incitant.Totul e bine sa se petreaca spontan.Oricum vorba aceea:"socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ". Deci ce vreau sa spun este ca acesti oameni indiferenti de aceste intrebari existentiale sunt clar mai fericiti si nu-si fac mari probleme. Poate in viitor in vor afecta, dar oricum consider pana la urma ca au si ele rostul lor si te pregatesc intr-un anume sens de necunoscut.Ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
| suffarstar a răspuns:

Din prisma mea, ignoranța e banală si plictisitoare, deși căteodată o tânjesc.

13 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Sa fim seriosi. filosofie filosofie dar in final filosofia nu se mananca. de ce sa iti mai pui intrebari existentiale cand pentru majoritatea marea problema e cu ce isi platesc ratele si ce mananca maine

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Esti fata sau baiat?

| bleakk explică (pentru suntserios):

Tocmai asta e laughing

| bleakk explică (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Baiat

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru bleakk):

Am inteles. Pai, ce sa zic... casa de piatra!

| bleakk explică (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Buna gluma!

| neutrino a răspuns:

Da, asa este, ce noroc pe noi ca exista acest site, unde gasim oameni carora nu le sunt indiferente intrebarile noastre!

| bleakk explică (pentru neutrino):

Erai ironic/a?

| neutrino a răspuns (pentru bleakk):

Nu, departe de mine asemenea ganduri, nu-mi permit asa ceva!

| bleakk explică (pentru neutrino):

Ok,ma speriasem.

| Mădă0611 a răspuns:

E din Matrix, https://www.youtube.com/watch?v=UdV9E9Xcb10 spatiu, nu cred in asta, dar are dreptate la partea cu ignoranta. E usor de trait cu ideea ca suferinta e de scurta durata, eventual plata greselilor tale, si ca dupa moarte rasplata in rai o sa fie direct proportionala cu ea, deloc confortabil sau de acceptat contrariul, suferinta exista pentru ca organismele vii sunt neincetat intr-o lupta pentru supravietuire, ca nu exista dreptate, deci nici rasplata, nici vreun salvator.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru bleakk):

A aparut si Julieta laughing

| Mădă0611 a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Daca ti-a secat "izvorul de intelepciune", nu trebuie sa te agiti, eu m-am prins, si sigur nu sunt singura.