Nu.
Deja mi s-a acrit de toate teoriile si de toate dezbaterile pe tema asta.Chiar daca probabil nu exista iar creierul e singurul care ne dicteaza anumite chestii, sa caut raspunsuri 100% adevarate nu face decat sa-mi complice viata si mai mult.Pot sa-mi traiesc viata asta monotona in continuare si fara sa stiu daca exista sufletul sau nu.
Normal. Si cand spun stiinta, ma pot referi si la stiinta mea, nu neaparat la stiinta altora.
Nu,dar ceea ce stiinta nu poate demonstra inseamna ca nici nu prea poate exista.
De ce mai avem nevoie de suflet cand stim ce provocaca sentimentele, cu ce gandim, de unde vin constiinta?
Eu nu am nevoie sa-mi confirme stiinta ca fiecare om are un suflet, asta o stiu de mult.
Faptul ca ne-au aratat directia in care sa cautam, se pune? Adica, lumea credea ca sentimentele vin din inima, dar ei au spus ca sunt de la creier => sufletul e creierul, cel din povestile nemuritoare nu exista, cel care paraseste corpul si bla bla.
Ti-a trecut prin cap ca nu e nevoie sa-mi spui nici tu daca exista sau nu? Nu cred. Iti zic eu, nu e nevoie.
Deci sa inteleg ca pentru tine e nevoie sa-ti spuna stiiinta?
Dacă se va dovedi că există sufletul cela nemuritor din basmele creștine, voi accepta realitatea, nu prea am de ales. Totuși, e cam imposibil să se dovedească, tocmai fiindcă nu există. În plus, e și absurdă ideea cu sufletul. Deci, eu nu mi-aș ține respirația până descoperă știința chestii inexistente gen suflet, viață după moarte, îngeri și demoni, D-zeu și alți zei, Moș Crăciun, zâne, etc.
Depinde ce intelegi prin suflet.
Daca te referi la suflet ca ceva supranatural care ne mentine vii si care cand murim merge in Rai atunci am niste mici indoieli.
Dar daca te referi la suflet, ceva inventat, ca un mijloc de a ne deosebi de animale atunci cred ca exista suflet.
Buna!
Nu.Eu una astept sa vad dovada, nu astept sa imi spuna stiinta.
O seara buna!
Ceea ce intrebi tu este irelevant. Crezi ca sunt doctori care nu se chinuie sa descopere leacuri pentru boli? Crezi ca e asa usor?