Ti-as raspunde ca exista mai multe tipuri de infinit, "numarabile" si "nenumarabile". Dar GPT 4 are deja un raspuns destul de amplu.
Numarul de puncte de pe o linie este un exemplu de infinit nenumarabil.
https://www.youtube.com/watch?v=s86-Z-CbaHA&ab_channel=Vsauce
"Nu, nu toate mulțimile infinite sunt egale, chiar dacă ambele au un număr infinit de elemente. Există diferite tipuri de infinit, iar unele mulțimi infinite sunt mai mari decât altele. Acest concept a fost explorat de matematicianul german Georg Cantor în secolul al XIX-lea.
Cantor a arătat că există mai multe tipuri de infinit, dintre care cel mai cunoscut este distincția dintre infinitul "numărabil" și infinitul "nenumărabil". O mulțime infinită este numărabilă dacă elementele sale pot fi puse în corespondență unu-la-unu cu mulțimea numerelor întregi. Un exemplu de mulțime infinită numărabilă este mulțimea numerelor întregi (..., -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, ...). În contrast, o mulțime infinită nenumărabilă este atât de mare încât nu poate fi pusă în corespondență unu-la-unu cu mulțimea numerelor întregi." GPT 4
Interesanta este demonstratia folosita de Cantor pentru a dovedi ca anumite multimi infinite pot fi numarate (adica pot fi puse in corespondenta unu-la unu cu multimea numerelor intregi), in timp ce altele nu.
https://profs.info.uaic.ro/~liliana.cojocaru/Cantor.pdf
Surprinzător, dar adevărat! Această idee se bazează pe conceptul de cardinalitate a mulțimilor infinite. Ambele segmente au același număr de puncte deoarece pot fi puse în corespondență bijectivă. Astfel, segmentele aparțin aceleiași clase de echivalență. E un rezultat contraintuitiv, dar fascinant în teoria mulțimilor.