Pentru ca exista o singura forta in Universul acesta care se implanteaza tuturor fiintelor vii inca din nascare, si aceea e vointa de a trai. Asa suntem programati. De cand ne nastem, pana "murim" (in orice sens ai lua aceasta actiune), suntem programati sa raspundem contrar mortii. Din prizele ADN-ului nostru pana in cele mai primare instincte ale noastre, avem aceasta forta in noi care ne atrage spre a supravietui. Fara nici un sens, fara nici o logica si, in special, fara nici un scop. Si, din aceasta nuca cu sambure, careia ii dai apa in fiecare zi, se va naste un nuc impunator, cu radacinile adanc infipte in pamant. Acest nuc este societatea, mediul, dimineata in care ne trezim si ne dorim sau nu ne dorim ceva, in care avem motivatie sau nu, gravitatia, inertia, forta de frecare...toate aceste lucruri, reprezinta factori pentru care fiecare celula a noastra este programata sa raspunda "trairii". Iar tu, iar noi...suntem cu mult sub puterea acestor forte. Tot ce putem face este sa ne sfarsim sau sa asteptam sa ne sfarsim, dar pana acolo, cele mai durabile gene vor trai (acum sau vesnic). Pentru ca cei mai puternici, inving. In orice specie. De ce? Inca nu stim de ce trebuie sa invingem. Dar priveste atent, cine se trezeste fara pic de motivatie a doua zi, se sfarseste mai repede. Este stiintific dovedit. Universul asta care tu spui ca nu are nici un sens, il pastram in noi. In noi este un microunivers care salasluieste prin insasi aceste forte.
Uita de scop, de sens, de orice fel de inteles. Nimic nu are logica decat faptul ca suntem programati sa traim, sa evoluam si sa ne perfectionam.
Poate cineva sau ceva, candva, ne va explica noua sau generatiilor noastre, acum sau in miliarde de ani...de ce dracu' trebuie sa supravietuim. si ce avem de invatat sau de castigat din asta.
Pana atunci, ma gandesc ce sa-mi cumpar de infofolit corpul, maine, ca sa atrag. Ma gandesc la ce am de mancat maine, ca sa am forta sa respir, ma gandesc la micile mele necazuri, batalii, succese (scuze, succesuri).
Este și nu este nesemnificativă. Depinde la ce te uiți.
Dar oricum n-avem nimic mai bun decât viața, deci o facem să însemne ceva, de ce s-o risipim?
Este mai nesemnificativă decât existența unui "creator"(unu-i cică Dumnezeu).
https://youtu.be/iJY3y5_k0do
Cum ti-am mai zis si la alte intrebari, iar generalizezi.
Tind sa cred ca te simti oarecum inferior si zambesti cand vezi anumite argumente solide la postarea ta.
Evident, argumente care sa-ti sustina opinile.
Faima ca faima, sa ne anunti si pe noi cand vei trai tu decent fara bani!
Daca cauti un trai decent, nu vrei sau nu poti sa faci nimic mai important pentru tine, normal ca gandesti asa. Dar oricum toate-ti trec pe langa ureche sigur, mai mult stai aici sa te descarci cred, ca ai mai pus vreo cateva intrebari de genul si ai primit raspunsuri bune. Fiecare isi traieste viata in felul lui, unii vor decent, altii bine.
Este un subiect destul de filosofic, asa ca voi veni cu o teorie de filosofie, introdusa de Nietzsche: mentalitatea de stapan si de sclav. Oamenii se impart in aceste 2 mari categorii. Mentalitatea de stapan inseamna ca isi doreste putere si onoare, un renume, o influenta, in timp ce sclavul pretuieste calitati precum empatia, bunatatea sau mila. Stapanul judeca actiunile in functie de consecintele sale, daca sunt bune sau rele aceste consencinte, in timp ce sclavul le judeca in functie de intentie, daca este buna sau rea (principiul crestinatatii mai pe scurt).
E clar ca tu te incadrezi in mentalitatea sclavului, dar nu-i poti elimina pe cei care sunt de partea opusa.
"Stapanul judeca actiunile in functie de consecintele sale, daca sunt bune sau rele"
Aloooooooo, Coane Spirache: asta-i abordarea INTELEPTULUI, nu a aceluia cu mealitate de STAPAN!
Pentru ca omul este o masina de minciuni, omul se minte si minte si pe alti in permanenta, non stop, peste 90% din ceea ce crede un om sunt minciuni, aberati, aiureli http://istoria-universului-2020.blogspot.com/......ctive.html
L-ai citit pe Nietzche? Exact asta este mentalitatea stapanului, ce judeca actiunile in functie de rezultatul lor. Asta inseamna ca scopul scuza mijloacele mai pe scurt. Cat timp rezultatul il consideri a fi bun/benefic, esti capabil sa faci lucruri imorale. Sclavul actioneaza doar in functie de intentie, daca are o intentie buna, inseamna si actiunea este buna, chiar daca rezultatul in cele din urma se dovedeste a fi mai putin benefic.
Mda, probabil că este mai bine dacă m-aș lăsa de TPU, de cerut sfaturi altor persoane și inutilități de genul.
Ar trebui să acționez după propriile păreri/ganduri, etc
Mersi că m-ai făcut să îmi dau seama că ceea ce fac aici este doar o pierdere de timp, avand în vedere ca aș putea face ORICE dar eu stau aici și comentez, yay.
Sănătate!
Depinde foarte mult de cum definesti acel "decent" pentru ca intr-un final fericirea nu depinde de bani.
Da, oamenii sunt preocupați de exemplu: ce formă are planeta formă de sferă sau că e plat, cum a fost creat universul (Dumnezeu sau Bing Bang), cine e mai faimos, cine are mai multe like-uri pe Facebook și tot așa. Chestiile astea nu au nici o importanță. Mulți bani sunt investiți Pe concerte sau spectacole de teatru sau Pe roboți trimiși în spațiu, în loc ca oamenii săraci să fie ajutați financiar. Pe lumea asta mor oamenii pe capete. Unii oameni (și sunt mulți)cred că ei sunt importanți și au aeree de vedete. Din nefericire asta nu se va schimba. Sper că nu am deviat prea mult de la subiect. Dacă da scuze. Baftă!
Ceea ce e de asteptat intr-o societate libera si democratica, in care oamenii pot face-n viata ce-si doresc ei (in limitele legii). Crezi ca e mai bine in Cuba, China si Coreea de Nord?
Eu nu am vorbit de România. Eu am spus că oamenii (din orice țară mă refer) sunt preocupați să organizeze tot felul de concerte inutile, emisiuni inutile, cu un buget imens de altfel, în loc ca săracii să primească bani sau un adăpost. Serios.
Iar eu am spus ca asta este rezultatul faptului ca oamenii sunt liberi sa faca ce vor cu viata lor. Alternativa ar fi ca oamenii sa nu mai fie liberi sa organizeze concerte, evanghelizari, sa nu mai fie cinematografe, teatru, sa nu mai asculte muzica, sa nu mai publice carti si ziare, etc.
Nu am zis ca, concertele și emisiunile fără sens să nu existe. Eu am spus doar că oamenii trebuie să se mai gândească și la alte lucruri mai importante. Și alea sunt multe. Societatea din ziua de azi de care vorbești tu este una dezbinată, fiecare pentru el și tot societatea asta este una plină de oameni cărora nu le pasă decât de bani și de interesele lor.
Daca te gandesti ca oricum murim, absolut toate lucrurile sunt inutile si neimportante. Fiecare traieste in propriul Univers si in functie de mediu, educatie etc, ii pasa de un lucru sau de altul. Suntem diferiti, gandim si actionam diferite, avem aspiratii diferite, e normal.
Daca pentru tine viata-i o durere, sa stii ca ai libertatea sa o parasesti in orice moment.
Si care ar fi solutia ta: dictatura, totalitarism, teocratie, Inchizitie?