| Seven07 a întrebat:

Banuiesc ca intrebarea aceasta a mai fost pusa dar eu o sa cer cu totul altceva. Bon, ideologic omul are 5 simturi de baza conform lui Aristotel si teoria celor 2 simturi superioara ( stiti voi #6 si #7).Si acum, intrebarea mea : Care credeti voi ca este posibilitatea ca #6 si #7 sa difere la fiecare persoana? Mai exact exista aceasta posibilitate, dat fiind ca cele 5 simturi ale omului sunt aceleasi la fiecare individ?

p.s : Am citit teoriile legate de 12 simturi, mi se par exagerate, toata treaba cu simtul vietii si simtul eului etc. deci nu asta ma intereseaza :-)

10 răspunsuri:
| DryIce a răspuns:

De simtul orientarii ce zici? asta e cu urechea interna cand stii in ce pozitie sta corpul. Si pe langa asta sunt inca vreo 20 simturi. In total omul are peste 20 simturi demonstrate. Termina cu 5 simturi ca sunt foarte multe.

| Seven07 explică (pentru DryIce):

Am specificat : Cele 5 simturi de baza, si de asemenea am specificat ca mai sunt inca 2 de baza. Nu derivatele. Simtul orientarii tine de simtul vazului, auzului, mirosului.

| DryIce a răspuns (pentru Seven07):

Lol. Dude tu nu ai lichid in urechea interna ca toate animalele din lume? tu esti special? acel lichid merge pe 3 axe si iti spune in ce pozitie sta corpul tau in orice moment. Ala e un simt. Nu tine de vaz, auz rolling on the floor ce prostii zici.

/facepalm. Nu ne intelegem deloc si categoric raspunsul tau nu are legatura cu intrebarea mea. Numai bine

| DryIce a răspuns (pentru Seven07):

La ce habar nu ai despre ce vorbesti, nici nu mai conteaza =) macar te-ai documentat inainte? =)

M-am documentat, detaliat clar, am aflat ca exista 12 simturi si restul dar eu ma refeream la simturile "primordiale" ca sa spun asa, lumea a evoluat si posibilitatea de a percepe si analiza.

| drutzix a răspuns:

Punem la o parte faptul ca omul are mai mult de 5 simturi.
Te referi cumva la limita cognitiva? Adica noi vedem culori diferite dar am invatat amandoi sa le numim albastru?

| Seven07 explică (pentru drutzix):

Pai : intr-o anumita masura, exemplul este corect, " noi vedem culori diferite dar am invatat sa ", well atunci intrebarea ar fi : Cum am invatat sa... ce simt ne-a permis sa denumim culoarea "albastru" :-)

| drutzix a răspuns (pentru Seven07):

Poate nu inteleg eu dar raspunsul ar fi vazul.
Vazul + comunicare + inteligenta => Chiar daca am vedea culori diferite (imposibil de demonstrat) am invatat ca pata aia de culoare se cheama albastru.
Durerea este un simt si stim ca unele persoane sunt mai rezistente la ea decat altele deci e clar ca nu procesam aceeasi stimuli la fel.