Si inca un motiv in plus sa ma mandresc ca m-am nascut la tara, intr-o familie care-mi ofera mankare sanatoasa si naturala in fiecare zii.
Ai dreptate, si stiu cum este sa fii nebun dupa toate acele porcarii stupide, hamburgheri, chipsuri, shaorma, gogosi, si alte lucruri care nu fac decat sa te urateasca.
In timp frumusetea exterioara se duce, si nu iti mai foloseste, chiar daca acela care o pierde face tot posibilul sa o recapete. Si de asemenea multi oameni care si-au dedicat o buna parte din viata facandu-se frumos la exterior, si interesandu-se cum pot sa amane imbatranirea, regreta acum ca nu au dat mai multa atentie frumusetei interioare, si ca din cauza unei boli au imbatranit prea devreme.
Mancatul sanatos nu prea mai este la moda, si normal, ca acum, fetele care sunt mai "obsedate" de frumusete decat baietii, nu mai mananca un timp decat sa manance fructe si legume, pentru ca deh, nu mai e la moda.
Si baietii sunt si mai tampiti, si eu's un exemplu bun, ca noi mancam prostii dar facem exercitii, si e fix fara nici un folos.
N-are sens ce am zis mai sus nu? Oricum, daca ai citit pana aici, si inca citesti, mersi, si ca sa fiu mai scrut, sunt de acord cu tine
Cred ca multi nu au grija de sanatatea lor..sau au multi bani si iti permit ca isi cumpere de toate.dar cred ca e greu sa te lasi adica sa nu mananci tot felul de porcarii pentru o persoana mai slaba poate e mai usor dar una mai plinuta e mult mai greu eu nu am probleme deastea..mananc sanatos!
O intrebare care merge direct la suflet. Ar trebui evitate pe cat posibil toate "porcariile" si sa incercam sa mancam si sa ne comportam cat mai sanatos unii fata de altii. Adevarul e ca destul de putine persoane mai tin cont de igiena si frumusetea interioara, cel mai mult conteaza cea exterioara, din pacate, dar poate vom reveni pe drumul cel bun.
Cam asa arata pe dinauntru mai bine de jumatate din populatia planetei.
http://www.scritube.com/diverse/Asa-arata-interiorul-Intestine13262288.php
Degeaba incercati sa fiti sanatosi daca traiti la oras. Ce conteaza ca mananci u nmorcov si nu uu o saorma cand poluarea este peste tot. Iti spun eu, nu are un efect prea mare.
Daca vrei sanatate n-ai ce cauta in socitatea moderna, singurul loc in care o poti dâgasi este la tara.
Ce pot sa spun, asta este "evolutia". Secolul 21 secolul prostiei.
Problema mea? plangaciosii astia care se plang de constipare, balonare de plamani si in general de problemele de sanatate. cand vina le apartine in proportie de 90 %.
Si n-ar fi problema mea- daca nu m-ar influenta direct mirosul lor, infatisarea lor, exemplul pe care il vor da acestia copiilor nostri si spitalizarea lor din banii publici.
Nu am o problema atat de mare cu cei care consuma astea cat am cu cei care le vand.
Astia care le consuma sunt prosti, dar astia care le vand sunt smecheri.
De acord.
Dar din pacate si ce este sanatos, incepe treptat sa se altereze, din cauza poluarii si de mana omului.
"Curatenia interioara este curatenie exterioara." in ambele sensuri.
Oricum citatul "Mens sana in corpore sano" nu mai are valoare in secolul XXI.
Ne ferim cat putem de alea mai nocive si le alegem pe cele mai putin nocive.
Lista continua dar m-a lasat-o mai scurta sa nu se plictiseasca cititorii.
Alegem masinile cu motor mai mic.
Nu taiem copaci pe unde apucam etc.
Sa stii ca e o diferenta foooarte mare intre a manca un morcov si o shaorma.
Morcovul e viu. El si-a facut datoria de morcov, si a filtrat substantele nutritive de toxine, pe cand shaorma e o bomba. pentru organism.
Pana nici laptele nu a fost scutit de "binefacerile" tehnologiei. S-au gandit ei ca ce ar fi sa-l chinuie si pe asta putin. Si au gasit metoda. Il forteaza sa treaca prin niste site fine, la viteze si presiuni inalte pentru a-i faramita bucatelele de grasime intr-o asa masura incat sa acestea sa netezeasca calea instalarii arteriosclerozei. Se stie bine ca bolile de inima erau mult mai rare inainte de introducerea tehnologiei "milk homogenization".
Judecata facuta de tine, desi corecta principial, este simplista.Nu compozitia chimica sau de alta natura a hranei noastre actuale este pricipala cauza ci iposibilitatea organismului de a se adapta asa de rapid schimbarilor care se produc in modul de preparare si compozitie a hranei.Acelasi lucru, ca influenta defavorabila asupra organismului, ar fi avut si tercerea in masa, in cativa ani, de la consumul alimentelor si carnii crude la cele pregatite prin frigere sau firbere.Cam asa se intampla si cu capacitatea de asimilare a cunostintelor.Mai exista azi oameni care sa aiba cunostinte de varf in toate domeniile, ca acum 400-500 de ani? Nu, intrucat desi are multe posibilitati necunoscute inca, creierul nu se poate adapta asa repede avalansei de realizari actuale. Deci vinovata este de fapt nu oferta ci incapacitatea noastra de adaptare rapida la schimbari.
Imi pare rau ca te-ai simtit ofensat.
Dar daca ai sti putina chimie, anatomie si medicina. Ti-ai schimba parerea.
Exista statistici CLARE care arata faptul ca boala e 10 % genetica si 90 stil de viata.
In fine crezi ce vre, faci ce vrei.Esti un om liber.
Foarte simplu:
fructe --in loc de chipsuri si alte "prostioare"
o supa facuta acasa-- decat un fast food megaprajit cu grasimi polisaturate si saturate, gata pregatite de depus pe artere pentru un eventual infarct sau atac cerebral.
apa plata in loc de -fanta si coca cola (pline de coloranti aromanti si conservanti sintetici)
o tocana de legume in loc de - shaorma.
ceai in loc de 3 in 1.
si lista poate continua.
ca sa nu mai zic de fumat si sedentarism,.
nu trebuie sa iti dau linkuri, exista sute de mii de carti si de linkuri cu scrieri de specialitate a unor doctori renumiti.
Stiu ca vei spune ca acum toate sunt daunatoare, dar din rau foarte mare si rau mic nu ar fi corect sa alegem raul mic?
Poate nu l-ai observat. Nu imi pasa ca e blog sau nu. Cunosc cazuri. Deci nu intru in detalii.
Ia priveste si te minuneaza
http://www.scritube.com/diverse/Asa-arata-interiorul-Intestine13262288.php
Eu nu mananc prosti si nici nu beau cola, nu fumez si nu consum deloc alcool si tot am acnee!