Parerea mea personala,eu personal apreciez un om sincer,serios,civilizat avand o gandire rationala,matur,care nu jigneste,nu e fals, ipocrit da vezi tu mady cu toti purtam masti, ipocrizia ne defineste, a fi bun cu toti mereu vei fi luat de fraier, multi isi vor bate joc de tine daca esti sincer cu ei, nice man = a purta o masca si atat
nu poti fi pe placul tuturor pentru ca lumea e plina de besti fara pic de bunatate
Pai ziceai ca trebuie sa fim sinceri, daca as fi sincera, m-ar expulza astia din galaxie , dar stiu ca un cuvant doare mai tare decat o lovitura si unora nu le zic ce observ ca sa nu-i ranesc iar altora ca sa nu-i ajut. A fi civilizat e opusul sinceritatii. Deci, cum pot fi nice?
In primul rand respectati pe cei care te respecta, fi buna cu cei care sunt buni cu tine, selecteaza persoanele din jurul tau cu ratiune, vorba aia a fi om e lucru mare sa stii, daca incerci sa fi pe placul altora nu isi traiesti viata parerea mea, nu poti fi bun cu toata lumea asa ceva nu exista, vezi filozofi ca buddha nici el nu a putut fi bun cu toata lumea
Nice,adica dragut.
Genul ala de persoana care incearca sa faca tuturor pe plac, sa nu jigneasca pe nimeni, sa incerce sa-i impace pe toti, chiar daca nu simte asta.
Daca faci tuturor pe plac nu esti nice, ca facandu-i unuia bine ii faci rau altuia.
)
De ce nu poti face unuia bine, si doar atat, fara sa-i faci rau altuia?
De unde e teoria asta cu, daca faci bine unuia, cineva o sa sufere?
Pentru ca pentru a pune intr-o parte trebuie sa iei de undeva.
Nu,nu e adevarat.
Poti sa faci bine daca vrei, fara sa faci rau.
Cand doar vorbesti.
Imi e greu sa cred ca cineva nu poate sa inteleaga ceva asa simplu
Esti fenomenala...
Poate tu nu analizezi ce faci sau ce vezi in jur. De exemplu un grup lucra ceva si o persoana verifica ce a lucrat grupul, dar ca sa fie "buna", persoana ascundea sefilor greselile gasite. La un alt control sefii erau trasi la raspundere, eventual pierdeau bani, mult mai multi decat daca acea persoana nu era "buna". Se putea ajunge chiar la inchiderea firmei si asa ramaneau fara job x persoane.
Una e SA CREZI ca faci un bine (intentie buna dar fapta gresita), si alta e sa IL FACI(intentie buna, fapta buna). Daca dau o paine unui boschetar, ce rau fac?
Nu dai tuturor boschetarilor, si cei care nu primesc se simt mai discriminati decat se simt deja; nu cred ca iti permiti sa-i hranesti pe toti.
In cazul tau(dupa ce am citit unele raspunsuri, desigur) consider ca " be nice" s-ar putea sa fie sinonim cu "Just be Y.O.U!"
Nu am gasit alte sinonime sau fraze cu rezonanta -in cazul tau-&daca ne referim strict la persoana ta!
Ce inseamna y.o.u? Banuiesc ca nu-i you.
Si nu despre mine era vorba, ci despre orice om.
@Mada0611
Ba la "You! "ma refeream.
Adica pe scurt:la persoana ta!
Cum te refereai la "orice om" cand in intrebare specifici "...si cum pot fi"nice"? Ce drepturi si ce obligatii am?"
Eu cred ca la tine te refereai(doar daca nu cumva suferi de bipolaritate...)
Deci raspunsul meu:"Be a nice human"-(egal)Just be yourself!
Fiecare intelegem intr-un anumit mod notiunea de "nice".
Eu sunt nice in felul meu, tu intr-al tau.
Doar a fi bun si rau ar presupune contraste diferite, INSA si aici oamenii au principii de viata diferite...e greu de explicat...dar intelegi tu, esti fata mare
E un citat, deci intrebam la modul general, chiar daca am folosit pers 1 singular. Exact asta e ideea, bine sau rau nu exista, sunt doar perceptii, cum poate fi cineva "nice" cand nice-ul meu pentru tine poate fi ne-nice? (intrebare retorica).
Ceva gen: "Fii un om de treaba/un om bun." Nu cred ca ai vreo obligatie... Pentru ca nu se poate zice ca cineva e rau. Si daca nu iti place sa fii de treaba si respectuoasa cu toti, ghici ce? NICI NU TREBUIE! Poti sa fii exact ca mine, sa faci ce vrei si sa ti se rupa daca altii te cred "nice". Stii vorba aia, ca cica "Tre' sa fii politicos cu batranii!"? Daca nu esti de acord cu treaba asta, poti pur si simplu sa zici "Da' ce, ei is politicosi cu mine?!". Nu stiu daca intelegi. Oricat de "nice" ai incerca sa fii, tot o sa existe oameni care sa spuna lucruri gen "Te comporti asa doar ca sa profiti de oameni!".
"Fi un om bun". Trebuie să le dai tuturor câte o bâtă după ceafă. See the sarcasm
Esti nice si prin simplul fapt ca nu deranjezi pe nimeni cu nimic, nici macar nu e nevoie sa le faci un bine. Desi debea atunci o sa fi recunoscut a fi nice, pentru ca trasatura asta e data in functie de judecata fiecarui om in parte, unul poate considera ca daca dai o paine unui cersetor ca esti bun sau ca poate o fi fost veche si iti bateai joc . Daca ai fi singurul om de pe lume nu ar exista nicio trasatura, cainele daca-l lovesti se gandeste doar ''Shit, i-am invadat teritoriul?''. Dar noi oamenii ne complicam cu ''ce nesimtit e asta maa, si uite ce urat e, are kg in plus, la naiba cu balena asta''
Daca nu stii ce inseamna "be a nice human" de ce intrebi cum sa fi nice?
Stiu engleza, deci stiu ce inseamna, dar nu stiu ce inseamna "sa fii dragut/bun". Mai citeste intrebarea.
anonim_4396 întreabă: