Nici o interventie asupra omului asupra naturii nu este benefica ci doar generează poluare mizerie si resetarea omenirii mai rapidă!
Vrei sa iei din roca arespectiva asta inseamna consum de energie asta inseamna poluare
asta inseamna ca vei transforma terenul agricol in case
iar in case se vor naste mai multi consumatori
care vor polua planeta si mai mult
care vor duce la colaps
mai bine interzici centralele nucleare si ii impuști pe toti cei ce consuma mai multa energie de cât ar putea sa fabrice centralele eoliene si cu hidrocentralele!?
De ce oamenii sa spele cu masina de spalat mai mult de 2 ori / saptamana
de ce oamenii sa bage bolerul in priza de mai mult de 2 ori / saptamana
de ce oamenii sa aiba becuri cu filament? in loc de bec-uri led
de ce oamenii sa aiba televizoare de 2 metri diagonala când le poate ajunge unul cât o pagina a 4 de hartie acica un singur laptop pentru toti oamenii dintr-o locuință
de ce oamenii sa shimbe masinile in loc sa le repare
de ce masinile sa fie tocate când sunt reciclate in loc sa fie desmembrate si tot ceea ce se poate refolosi la alte masini sa fie donate moca celor ce au nevoie de acele piese pentru ca sa nu mai cumpere alte masini
de ce sa existe baterii de pus la aparatul foto si telecomenzi cand pot exista doar acumulatori CU AER COMPRIMAT IN EI care sa se incarce cu aer comprimat si ei sa fâsâie eliminand aerul din acei acumulatori printr-o mica turbina care sa genereze curent electric
iar aerul comprimat pentru incarcarea acstor baterii cu aer comprimat sa fie generat de catre elicii eoliene
De ce sa lasam pe altii de alte religii sa intre in tara noastra!?
de ce sa cumparam produse fabricate in alte tari?
de ce sa nu producem noi toate componentele pentru toata industra noastra doar in tara noastra
de ce sa fie folositi roboti când somajul este atât de mare
sa fie pusi oamenii sa muncesca ceea ce muncesc roboti
si sa fie interzis fabricilor sa puna roboti daca exista chiar si un singur somer in tara noastra
de ce sa impotam mancare din alta tara când noi avem pământ ne muncit
de ce sa nu fie impuscati oti oameii care au pământ si nu il muncesc!?
Depinde de metoda de exploatare a calcarului.
Sunt două tipuri de cariere de calcar.Subterane şi supraterane.
Cele supraterane sunt cele mai sadice cu mediul înconjurător, deoarece metoda de exploatare se rezumă la decopertarea circulară în straturi a zonei de exploatare(dealului, muntelui, etc.) până se ajunge la zăcământ(calcar în cazul tău), iar la final rezultă un crater imens, crater ce nu se poate acoperi şi readuce la forma iniţială. Această metodă se foloseşte ce mai des deoarece este cea mai rapidă şi productivă, dar distructivă.
Metoda a doua, cea a minelor de calcar subterane.Astea au un impact minim asupra mediului înconjurător, dacă nu se folosește explozibil în timpul exploatării, şi se rezumă la extragerea calcarului din subteran la suprafaţă.E o metodă mai puţin productivă şi cu cost mai mare, de asta nu se prea foloseşte, doar în zone unde peisagistica este esenţială, cum ar fi parcurile naturale de exemplu.
Beneficii asupra reliefului şi mediului nu există asta deoarece orice extracţie a minereului produce dezechilibru ecosistemelor, distrugând mediul înconjurător, mai ales că se folosește metoda de exploatare de suprafață.
Relieful practic dispare şi mediul înconjurător se distruge.
Pro, e singura materie primă din care se face cimentul, dar mai este utilizată şi la betoane, drumuri, ş.a.
Contra ar fi că se folosește o metodă distructivă de exploatare.
Când mai am drum spre Cheile Turzii(10 Km de Turda/Cluj) o să-ţi arăt cum arată cariera de calcar de la Săndulești/Cluj(e cariera de calcar Holcim). Arată ca un crater imens și în craterul ăla este un lac de dren(aşa-i zice). Aici e singurul loc din Europa unde calcarul are o puritate de 98, 2% conținut de calciu, ceea ce e excelent pentru producția cimentului.Cu cât calcarul are mai mult calciu cu atât iese cimentul mai de calitate.
Am inteles, nu trebuie sa ne enervam, am nevoie de argumente pro exploatarii calcarului si nu gasesc nicaieri, dar cred ca nu mai scriu. Multumesc
Multumesc, nu voi mai scrie despre beneficii, numai despre efectele negative.
Scrie exact ceea ce țî-an zis eu si o sa te aplaude
spune exact asa
sunt prea multi oameni pe planeta care nu oiferă nimic la schimbul vietii lor
sau construit deja prea multe case
in urma cu 100 de ani expluatarile rocilor calcaroase si transformarea lor in calciu carbonic sau var sau alte derivate era o chestiune utila industriei
Acum pentru că au fost lasati mult prea multi oameni sa existe fara ca ei sa fabrice ceva fara ca ei sa aiba o baza reala SPAȚIU VITAL
s-au imultit atât de mult oamenii pe planetă in cât nu mai este nevoie să se folosesca rocile calcaroase
ci ar fi mai bine sa se interzică să existe case mai inalte de 2 etaje
SOCIETATEA CA SISTEM SI ACTORII SOCIALI
Formarea oraselor :
Orasele au luat fiintă ca si târguri si spatii de depozitare
Utilitatea oraselor :
pentru ca localitatile rulare nu isi permiteau pastrarea conservarea fructelor legumelor pestilor cărnii și a cereealelor pentru a le putea vinde in momentul in care ele aveau mare cautare nu doar in momentul recoltarii
au luat ființă roasele
adica adunari de ANIMALE SOCIALE numite oameni
care au creeat impreuna firigidere si spatii de depozitare
dar tot animale sociale sunt.
unde se depozitau cerealele se faceau trocuri schimburi
Orasele permiteau să aibă personal mai calificat
mai multi oameni la un loc isi permiteau sa platesca sa existe un MEDIC
o cumunitate mai mare isi permitea sa puna bazele etice si morale ale unor standrde si bresle de meserii
Cum ar fi breasla cizmarilor
breazla fierarilor
Cetatea permitea să apere imreună avutul particular si obstesc impotriva cotropitorilor.
O SOCIETATE NORMALĂ AR FI IN FELUL URMĂTOR
CA ORICE CASA SĂ AIBE MAXIM 1 ETAJ
la etaj să locuiasca cei ce se ocupa cu magazinul bacania tabacaria buticul de la parter
Negustrii stau la etaj iar jos au mgazinele.
Necesitatea existentei necugostorilor este data de faptul ca oamenii care produc marfa ei trebuie sa aiba grija de casele lor si de animale si de productie si ei nu isi permit sa stea in oras pentru ca trebuie sa pregatesca recoltele sau sa fabrice marfa.
de multe ori productia de anumite lucruri cum ar fi capsunile sau rosiile este o activitate sezoniera acesta ne permitan supravietuirea in oras a unui taran care are o productie de capsuni
Dar acel negustor pastreaza capsunile si strugurii in silozuri peste iarna fabricate din incaperi isobarice care nu permit intrarea si iesirea bioxidului de carbon.
Frigiderele au participat la disparita speciei umane de pe planeta de si se spune ca freonul este acum etic si ne poluant lui i-s-a schimbat doar numele fiind amestecat cu alte substente chimice doar ca sa se cheme freon moral care nu distruge teoretic stradul de ozon dar in realitate el a continuat sa faca gauri in stratul de ozon
Mai ales datorita atitudinii lipsita de orice fel de etica a celor ce recicleaza frigidere pentru ca ei ca nesimtitii comit crime impotriva naturii
ei nu au o condita umana inalta
ei de fieare data cand primesc un frigider in loc sa recicleze freonul din acel congelator ei taie tevile de cupru lăsând să se degaje in aer freonul din frigidere asta conducând chiar si in zilele noastre la marirea garurilor din stratul de ozon.
eu propun sa se faca o ancheta la toate centrele de colectare sa se vada clar ca nu detin nici un fel de instalatie pentru imagazinarea freonului din frigidere ci ei pur si simplu intre case si oameni taie tevile si lasa ca freonul sa se imprăștie in aerul deja poluat al oraselor afectând creierul si trăsăturile oamenilor. atentând la sănatatea globală!
Beneficiile aduse asupra expluatării rocilor calcaroase ca si relief
daca sunt expluatate constient si nu mânate de goana după arur
goana după îmbogățire pot conduce la transformarea terenului intr-un spatiu plan bun pentru a fi construite foarte usor case sau alte constructii.
eu propun ca să se dea o lege să nu se mai taie nici un copac si nici o clădire sa nu mai fie construită de cânt demolând o construcție veche
si niciodata sa nu aiba voie sa depăsesca suprafata de sol ocupata de clădeirea veche!
Eu propun să nu se mai construiasca niciodata spatii noi de locuit pe planeta pentru ca spatiile noi de locuit dau nastere la mai multi connsumatori.
Eu propun ca oricine doreste sa faca copii sa fie testat serios din punct de vedere al sănătătii mintale fizice si doar in urma unei comisii serioase unul din 1000 de oameni sa primesca dreptul de a duce mai departe rasa umana.
Eu propun ca toate blocurile care au mai mult de 3 etaje să fie demolate până la nivelul 3.
Eu propun ca toti oamenii care pică examenul de a avea dreptul să mai polueze si sa mai consume prin faptul ca ei nu ofera nicmic in schimbul existentei lor sa li-se posibilitatea de a cultiva pământul nu obligatoriu
dar ne având in cotro si fiind singura posibilitate de a mai exista
ei sa fie alocati la câte un țăran care nu mai are puterea să muncesca
fiecare țăran care deține teren agricol sau dealuri sau livezi sau padure
sa primesca oameni ca si ajutor
el coordonând activitatile agricole
iar oamenii din zgârenoruiri executând in tocmai si exact ceea ce țaranul spune.
Bine ințeles primind la schimb bani casa acces la paza secuiratate si pensie plus mâncare sifucienta si timp liber respectânduse drepturile omului.
eu propun ca orice om moare sa fie tocat si sa fie transformat in ingrăsământ pentru culturile viitoare.
Ca să revenim al avantajele folosirii varului este un foarte bun anti spetic
care poate mentine culturile pomitice si vita de vie in sănătate dacă acestea sunt văruite tot timpul cu var natural fra chimicale.
Varul previne aparitia oaspetilor ne doriti in pomi.
El contribuie la desinfectarea de cuperci si ofera protectie in potriva microbilor virusilor si bacteriilor care ataca pomii.
El poate fi folosit si ca adaos supliment nutritiv pentru sol si plante dar in cantitati foarte mici impreuna cu frunze tocate de nuc pentru ca impreuna degaja azot prin putrezire dar azotul in cantitati mult prea mari ucide viata plantelor asta insemna ca trebuie sa se aibe grija in ce cnatitate va fi folosita acesta tehnica.
Poti să scrii si despre efectele negative si despre cele pozitve.
uite ca efect care este tot o data atât negativ cât și pozitiv
varul este radioactiv
dar radioactivitatea lui este una foarte mica care are propietați anti spetice
pe urma poti sa vorbesti despre carbonatul de calciu
nu e var ci este ceva aproape ca si varul
Pot să îți spun și niște beneficii ale exploatării calcarului, însă cred că e mai bine să îi dai cuiva o undiță în loc de pește.
Mentalitatea majorității elevilor este "unde să găsesc cutare informație" în loc de a gândi cu căpuțul lor, și uite așa se ajunge la un popor de oameni ușor manipulabili care iau de bun tot ce le spun alții și nu sunt capabili să își formeze propria rațiune.
Îți spun eu, o idee gândită de tine este mult mai valoroasă și te dezvoltă mult mai mult decât 7 idei copiate.
Acum, revenind la subiect, ca să îți rezolvi tema trebuie să îți pui următoarele întrebări: ce este calcarul, cum se exploatează și la ce este folosit?
Dacă reușești să răspunzi la ultima întrebare (și se găsesc informații pe net) poți intui un beneficiu pe care exploatarea îl aduce agriculturii.
Nu imi trebuie hate, voiam numai sa rezolv proiectul corect deoarece am o profesoara cam severa