| anonim_1573 a întrebat:

Biblia Cornilescu, editia nerevizuita :Numele divin apare la notele de subsol de la geneza 22:14 si exodul 17:15, iar la nota introductiva mentioneaza: cuvantul DOMNUL arata cazurile cand acest nume corespunde in original cu YHWH (Iehova). ( Intrucat aceasta traducere, la fel ca altele, foloseste numele Iehova in unele locuri, n-ar trebui oare sa dea dovada de consecventa si sa foloseasca acest nume ori de cate ori apare tetragrama in textul ebraic?)
Biblia Sinodala : In facerea (geneza) 22:14 si in iesirea (exodul) 17:15, numele divin apare in text sub forma "Iahve".
Biblia Galaction : In geneza 22:14 numele divin este redat sub forma " Iahveh".
Sfanta Scriptura 1874: Numele divin este redat peste tot in scripturile ebraice (vechiul testament) sub forma " Iehova".
Biblia Ortodoxa : Numele divin apare in facerea (geneza) 22:14 si in iesirea (exodul)33:19; 34:5, 6 sub forma "Iahve".
Traducerea lumii noi : Aceasta traducere foloseste numele divin de 7210 ori, atat in scripturile ebraice cat si in scripturile grecesti (vechiul si noul testament)
The Emphatic Diaglott, de Benjamin Wilson: In aceasta traducere (engleza) a scripturilor grecesti numele Iehova se gaseste in Matei 21:9, si in alte 17 pasaje.
Vi se pare irelevanta intrebarea mea de mai devreme, acum, sau de neinteles? Impartasiti-mi ideile voastre, va rog!

17 răspunsuri:
| Shery a răspuns:

Deci... your point is?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ah tu esti cu martorii lui jehova, astept procesul tongue
Oricum nu mai e nici o filozofie cand cineva incearca sa adune noi adepti ai unei religii, biserica inseamna bani, influenta, imunitate, manipulare. Iar cei ce promoveaza se aleg cu un pat de spital(mai mult imobilizati langa el)
Actualul testament: "Nu ma judeca, impusca-ma!" Sharky 17:55 sau cat indica ceasul tongue

| Marcian a răspuns:

Biblia e foarte greu de interpretat, poate chiar imposibil.Cine stie poate asa a fost concepute. Oricum rolul Bibliei e acela de a ne ajuta sa invatam din greselile noastre si a stramosilor nostri, deci ar trebui sa fim atenti la pilde mai mult decat la "Codul lui Da Vinci".

| profudereligie a răspuns:

Am scris un articol pe acestă temă: http://profudereligie.blogspot.com/......foza.html.
Biblia, indiferent ce cred unii, este o creaţie umană, oamenii au scris-o şi copiat-o, chiar dacă se invocă revelaţia divină. Deoarece au existat intervenţii în mai toate locurile, fie datorită unor greşeli involuntare, fie datorită traducerilor, fie cu scop de a lămuri unele neconcordanţe, Biblia a ajuns să fie un mix neomogen, denumirea divinităţii fiind notată în funcţie de cine traduce, de cine este citat, de cine interpretează cuvântul biblic.

| Aicilef a răspuns:

Ori yehova ori Dumnezeu. e acelash lucruwinking

| adrian_6103 a răspuns:

Sant tiparite de edituri diverse dar an principiu Iahve sau Iehova sau Dumnezeu e totuna
bafta

| Parintele a răspuns:

Profudereligie linkul tau este nefunctional.

| ania a răspuns:

Cand Iisus a fost intrebat cum trebuie sa ne rugam, am citit undeva ca raspunsul a inceput cu abba, adica taticule si nu cu ava, tata, cum e tradus in toate Bibliile, cred. Asa ca eu cand ma rog ii spun taticule. Am citit o carte despre numele simple si compuse ale lui Dumnezeu, cum apar in diferite pasaje din Biblie dar eu ii spun cand ma rog tot taticule si nu percep sa-L supere cu ceva.Nici eu nu le cer copiilor mei sa-mi spuna pe nume, importanta e relatia. Aceasta e viata eterna, o relatie de cunoastere intima, a Tatalui si a Fiului.

| profudereligie a răspuns:

Http://profudereligie.blogspot.com/......rfoza.html
Sper că acum este bine link-ul, a apărut un punct ce nu avea ce căuta acolo. Scuze!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aleluia

| valeanromeo a răspuns:

Dumnezeu = Zeu. Deci orice zeu are un nume! Jahve(este in engleza) Iehova(tradus in romaneste). (la fel cum romio in engleza si romeo in romaneste). Este interesant faptul ca prima data au scos numele YHWH chiar evrei, iar dupa aceea restul religiilor. Dar daca intrebi orice preot al oricarei religi, cu siguranta va sti sa-ti raspunda ce inseamna Iehova; asta bineinteles daca va fi destul de amabil sa-ti raspunda!winking Ar fi multe de zis dar mai bine tac, ca e mai intelepthee hee

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mi se pare logig ce spui pentru.ca daca vrei sa legi o relatie cu cineva, in cazul acesta cu Dumnezeu, trebuie sa ai minim de cunostinte despre persoana respectiva, iar cunoasterea numelui cred ca este un inceput.

| anna_7522 a răspuns:

Dumnezeu=domnul=cel sfant=...Iahve.iehova numele adevarat al lui dumnezeu este iehova

| anna_7522 a răspuns:

Dumnezeu=domnul=cel sfant=...Iahve.iehova numele adevarat al lui dumnezeu este iehova.

| iubireg a răspuns:

Evanghelia Matei cap.11, vers. 27 = cine merita sa inteleaga vor intelege, viata adevarata o vor primi doar cei care o respecta si vor sa fie prieteni cu sursa ei = Iehova...

sa gandesti frumos...

| doctorandus a răspuns (pentru ania):

Bartolomeu Anania, în introducerea la Biblia ortodoxă din 2001, zice că e minciună că BOR a păstrat Biblia-n original, Biblia din 2001 fiind tradusă după Nestle-Aland (Noul Testament). E un adevăr pe care mai-marii BOR îl proclamă cu surle și trâmbițe dar ortodocșii fanatici habar n-au de el. BOR n-a declarat niciodată că ar avea originalul Noului Testament, pentru că ei sunt clerici, nu bolnavi psihici. Dacă nu mă credeți, dați sursa cu declarația oficială a BOR că ei ar avea originalul Noului Testament. Despre bigoții care afirmă că există „originalul Noului Testament": cu cât mai inculți, cu atât mai vocali. Ăștia care vorbesc despre „originalul Bibliei" ca și cum ar exista în mod real nu sunt decât niște bizoni stupizi.

| vasyhideg a răspuns (pentru Aicilef):

Dacă te-aș striga :"omule" ai știi ca pe tine te strig?