Wow misto intrebare. Incerc sa imi dau cu parerea: Eu nu cred ca ai dreptate. Pur si simplu creierul nostru conduce tot intr-adevar.
Oricum nici nu stiu ce conteaza asta atata timp cat putem sa facem ''ce vrem''
Sper ca te-am ajutat. Funda? :*
Din ce-ai spus tu se-ntelege ca activitatea permanenta a creierului este cauzata de energia sufletului, ceea ce nu prea are sens.totusi,nu cred ca e indicat sa formulezi asemenea intrebari unor copii de 14-15 ani sau unor oameni care n-au nicio legatura cu domeniul asta. oricum, ar fi mai bine sa-ntelegi ca omul nu poate fi explicat in totalitate de stiinta, e mult prea complex. daca stiinta ar sti macar o parte din sistemul de functionare uman ar putea crea alti oameni.dar asa cum spuneam noi n-am putea intelege tainele Celui care ne-a creat.deci de ce sa ne pacalim singuri cu niste lucruri prea profunde pentru noi?
Chiar ti se pare ca raspunsul tau a fost de ajutor? Daca o problema ne depaseste, putem sa nu raspundem sau sa ii spunem pur si simplu ca nu stim, nu e nicio rusine.
Eu unul nu stiu prea multe despre ce se petrece in creier, dar nici nu cred ca trebuie sa apelam la un suflet, pe care nu l-a vazut, nu l-a simtit, nu l-a detectat si nu l-a putut defini nimeni vreodata. Pur si simplu ne complicam inutil. Sa ne multumim cu ce stim, cu ce putem demonstra si cu ce putem intelege. Parerea mea. Si nu cer funda, ca n-am spus mare lucru.
Savantii se contrazic intre ei cand spun ca timpul de odihna al creierului este intre orele 21:00 - 00:00? Deci si creierul are nevoie de odihna.
Eu nu ma refer la odihna care este necesara corpului dar si creierului/caci altfel ai lua-o razna, bine inteles ca si creierul are nevoie de odihna/in ciuda acestui fapt in unele zone ale creierului se inregistreaza activitati sub diferite forme (vise, efectuarea unor calcule matematice, e.t.c. care nu s-au putut efectua peste zii)chiar mie mi s-a intamplat mai demult tin minte cand am adormit o zona a creierului nu avea somn si facea calcule, in fine cand m-am trezit a 2 zi nu am mai tinut minte nimic. Oamenii de stiinta spun ca unele evenimente care se petrec in timpul zile de durata a catorva ore, sau zile depinde de evenimentele traite/in timpul orelor de somn creierul (unele zone ale creierului) deruleza aceste evenimente in cateva sec.