| HustlerM a întrebat:

Cum se numea in psihologie acel component care se ocupa de placeri (mancat, dormit, citit, erotica etc) si care se opreste sa mai transmita aceste semnale atunci cand cineva este in depresie? (Omul nu mai are pofta de mancare si etc. Arata parca ca un oval/cerc cu o codita verticala). Multumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| RoCkKiD a răspuns:

O sa imi dau cu parerea pentru ca intrebarea ta este la fel de clara ca geamurile din trenurile CFR.

Nu prea exista componente in psihologie, mai degraba concepte. Tu cred ca te referi la 2 chestii, prima este hipotalamusul (care ca nume cred ca saracul e mai mult din partea de medicina decat de psihologie), care este acea partea a SNC care se ocupa de ce ai zis tu mai sus (mai putin cititul) iar langa el se afla glanda hipofiza (ovalul cu codita).

In alta ordine de idei sa stii ca depresia nu se reduce doar la substratul fiziologic, este o chestie complexa care inca nu este pe deplin inteleasa.

Spor!

3 răspunsuri:
| JackR a răspuns:

Anhedonie. Pe romaneste "sictir de viata"!winking

| Steregoi a răspuns:

Hormonul placerii. Daca iti injectezi acest hormon razi, ai or gas m in acelasi timp, sari in sus de placere, limba iti vibreaza de placere si de tot felul de gusturi bune, nasul ti se umfla de multe miresme, urechea vibreaza de auzul a multor melodii imaginate, fiorii de placere iti strabat tot trupul ca niste impulsuri electrice, iti imaginezi zane goale si peisaje de vis. Si toate astea in acelasi timp.

Raspunsul la intrebare e insa pe invers. Iti injectezi hormonul antiplacere si toate placerile dispar. Te dai cu capul de un perete si dispar toate placerile si toate impulsurile. Nu recomand.

| HustlerM explică (pentru RoCkKiD):

Mersi. "Ovalul cu codita" il cautam laughing