| Mirris a întrebat:

Daca va uitati pe cer o sa observati doua stele ce stralucesc foarte tare si sunt mai mari fata de celelalte.Sunt primele stele care apar pe cer.Una e la S-E in apropierea lunii, alta e la N-V. Daca stiti imi puteti spune ce sunt fiecare in parte? Multumesc.

Răspuns Câştigător
| Nilsson a răspuns:

Cel mai probabil sunt niste planete din sistemul solar, Venus e cea mai stralucitoare.
Ai in link-ul de mai jos o lista cu cele mai stralucitoare corpuri de pe cer:
http://www.go-astronomy.com/articles/magnitude-scale.htm

12 răspunsuri:
| Claudidi95 a răspuns:

Nu stiu cum se numesc sigur, dar unele par stele dar sunt sateliți.

| sierra1 a răspuns:

Cele mai strălucitoare stele (vizibile de pe Terra) după Soare sunt:
1 Sirius la 8.6 ani-lumină
2 Canopus la 310 ani-lumină
3 Alpha Centauri la 4.4 ani-lumină

| Mirris explică (pentru Claudidi95):

Sigur,insa aceste doua stele apar primele inainte de a se intuneca bine si sunt cele mai stralucitoare si cele mai mari fata de celelalte stele.

| RAY a răspuns:

Poate sunt planete nu stele, descarca o aplicatie pe tel sky gps si isi spune fiecare stea, planeta cum se numeste, distanta dupa gps tau plus ca cartorifica cerul, e super e free

| Mirris explică (pentru RAY):

Mersi,o sa descarc.

| RAY a răspuns (pentru Mirris):

Npc,pasionata de astronomie?

| Mirris explică (pentru RAY):

De vreo doua saptamani da.

| RAY a răspuns (pentru Mirris):

Super,ma bucur de asta

| Mădă0611 a răspuns:

Buna!
Saptamana asta planeta Jupiter se vedea aproape de Luna pe cer. https://imgur.com/AMko3nO Nu stiu ora la care ai postat intrebarea, dar asa se vedea cerul in noaptea de 29 spre 30 mai.

| anonimg a răspuns:

Răspund și eu să mă aflu în treabă: dacă se va găsi un băiat care să-ți ofere luna de pe cer, cum se vor mai repera aceste stele?
Râdem, glumim, dar acum vorbesc serios: cei mântuiți se vor putea bucura să viziteze toate planetele, tot universul; inclusiv planetele populate care nu au căzut în păcat și la care omul nu poate avea acces în natura aceasta.