Prologul face cateva referiri la actiunea cartii lamurind actiunile premergatoare partii principale. El poate sa arate ceva de genul: "George este student la facultate si a avut o copilarie nefericita... El are o iubita, Janina, o fata frumoasa si inteligenta... Parintii ei au murit intr-un accident, etc". Descrii actiuni premergatoare subiectului cartii. Deci trebuie sa faci introducerea in actiune cartii in asa fel incat sa captezi atentia cititorului dar sa nu dezvalui din actiune.
Fa-o scurta.
Unul care este nefericit, se sinucide rapid si incepe sa faca pe fantoma.
Ar trebui spre exemplu, sa scriu despre unul din personaje in ce oras locuia, in ce perioada a anului se petrece actiunea si dupa sa incep cu unele intamplari, dar sa nu zic exact ce se intampla mai departe...
Asta e singura problema, am incercat sa scriu unele intamplari pe care le am scris mai sus, si dupa am intrebat pe cineva, care la fel scrie o carte dar a zis ca nu e ok... si a zis sa scriu exact cum ai zis si tu. ( asta a fost zilele trecute )...
E ok daca zic, despre unul din personaje ca studiaza la liceul... din orasul in care locuia. Aici, intalneste o fata de care se indragosteste... si de aici sa continui.