| CryChristiAN a întrebat:

Buna seara la toti! AM o intrebare. Imi puteti spune si mie va rog ce sunt particulele neutrino?:d Adica, felul cum se formeaza etc.

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Despre neutrino, site-ul "Scientia" iti ofera suficienta infomatie : http://www.scientia.ro/......nt/search/

12 răspunsuri:
| Miranda29 a răspuns:

Neutrino sau neutrinul este o particulă elementară neutră cu spinul 1/2, extrem de ușoară, totuși cu masa mai mare ca 0, ce participă doar în procesele intermediate de interacțiunile slabe și gravitaționale. Neutrino este un lepton. Simbolul său este litera greacă ν (n sau niu).

Sunt cunoscute trei tipuri de neutrino:
cel electronic, νe
cel miuonic, numit și neutrino miu (μ), νμ
cel tauonic, numit și neutrino tau (τ), ντ.
Fiecare neutrino, la interacțiunea cu alte particule, se poate transforma numai în leptonul asociat.
Neutrinii sunt la fel de răspândiți în Univers ca și fotonii și sunt creați în: dezintegrarea beta, captura electronilor și cea a miuonilor, la dezintegrarea particulelor elementare. Totuși, proprietatea specifică a neutrinului este interacțiunea sa deosebit de slabă cu materia: este cea mai slabă interacțiune din toate interacțiunile cunoscute ale fizicii nucleare. De aceea, deși este foarte răspândit, detectarea neutrinului este extrem de dificilă, el putând să străbată prin toate corpurile „normale" (cum ar fi o macromoleculă, un obiect metalic, corpul omenesc, soarele, norii cosmici intergalactici), dar fără a interacționa cu acestea și fără a întâmpina vreo piedică.
Proprietatea aceasta a făcut ca în ultimii ani particulele neutrino să câștige enorm în importanță pentru astronomie și astrofizică, devenind posibilă detectarea exactă a sursei lor cosmice (de exemplu miezul soarelui, regiunea din spatele unor nori cosmici opaci pentru lumină și altele) cu ajutorul unor aparaturi mari, complexe și speciale, care pot fi considerate a fi telescoape.

| Inferno a răspuns:

Nu prea mai am ce sa raspund, deja Miranda29 a scris (de pe Wiki) cam tot.
Mai sunt neclaritati?

| CryChristiAN explică (pentru Inferno):

Da... am vazut. Pai. as vrea sa stiu legatura dintre acestia cu materia din Univers. Cica ei ar avea un rol important in structura acesteia.

| Inferno a răspuns (pentru CryChristiAN):

Pai legatura dintre acestia cu materia din Univers, modul in care interactioneaza apare tot in raspunsul lui Miranda29, cred, nu am citit. Interactioneaza neglijabil cu gravitatia si are "sarcina slaba" deci interactioneaza si cu forta nucleara slaba.
"Cica ei ar avea un rol important in structura acesteia."
Cine spune asta? N-am auzit de asa ceva, cu siguranta rolul este mult inferior electronilor si al protonilor.

| Miranda29 a răspuns (pentru Inferno):

Am incercat sa copiez tot ce era mai important de pe wiki.Nu cred ca inca esti confuz.Sau asa sper

| Inferno a răspuns (pentru Miranda29):

Nu eu sunt autorul intrebarii.

| Miranda29 a răspuns (pentru Inferno):

Prea mult vin in seara asta imi pare rau.

| CryChristiAN explică (pentru alessia5158):

Da. am aflatwinking

| vrelian a răspuns (pentru Miranda29):

Bei vin frumos.eu unu nu am inteles nimic.ma refer din explicatia data de wiki.si apoi cred ca si eu ma pot duce pe wiki si sa citesc. daca noi punem o intrebare pe aici este pentru ca in alta parte nu am fost multumiti de explicatie sau pentru ca nu putem intelege acea explicatie.deci eu zic ca e mai bine daca putem noi da o explicatie simpla sa inteleaga un copil de gradinita si nea Ion de 80 de ani.atunci dispare copy pasta asta mama masii de treaba nu? sa aratam ca noi intelegem un fenomen trebuie sa explicam folosind cuvintele noastre nu definitii, formule etc, alea le gaseste oricine pe net sau in carti. sper sa nu te superi dar si eu am baut un pahar se sampanie.ramasese de la anul nou.dar nu prea a fost stralucita.tu ce vin spui ca bei?

| Miranda29 a răspuns (pentru vrelian):

Eu am incercat sa ajut, sa-l scutesc de a se uita pe wikipedia, stiu ca explicatia este cam grea si eu nu sunt experta in fizica cuantica dar fine.
Si daca chiar vrei sa stii vinul care il beau acela este Feteasca regala – Vinterra

| vrelian a răspuns (pentru Miranda29):

Frumos.e bun si feteasca regala, merge.eu prefer cabernet ori merlot.da bine sint barbat si e normal. voiam sa conversam, dar poate ca ar trebuie sa o fac la alta categorie.insa persoanele care ma rog scuze ca sint pe linga subiect.o zi buna

| Miranda29 a răspuns (pentru vrelian):

Sa stii ca mie imi place la nebunie sa conversez, as vorbi non-stop.