In cartea mea de bio scrie ca pentru a elimina impuritatile de pe un os se fierbe acesta timp de 1-2 ore in NaOH (soda caustica) sau se tine osul mai multe ore in benzina. Poti incerca
Nu cred ca o sa te ajute raspunsul meu, dar mi-am amintit cum mi-am facut eu o bratara sinistra in adolescenta... am pastrat oasele de la gaturi de pui, de fapt, vertebrele alea micute, in congelator pana s-au adunat o punguta. Le-am fiert cu soda pana s-a desprins orice urma de carne sau cartilaj de pe ele si au devenit albe; le-am insirat pe ata, combinate cu niste cureluse de piele cu tinte metalice si am avut cea mai cool bratara
Ce dur!
Ce e aia soda si unde o gasesc.
Soda caustica, soda de spalat, un hidroxid... de sodiu, de potasiu. Ce gasesti
Cred ca si cu Ariel sau Persil obtii o chestie asemanatoare, incearca pe oase de pui. Numai ca nu stiu cum se comporta la fiert, sa nu faca spume multe, sa stinga aragazul etc. Be aware!
Carnea se descompune singura, in catvea zile o sa ai oase curate. Parerea mea e ca mai bine pastrezi vulpea ca sa o impaiezi. Nu stiu daca la impaiere trebuie sa-i scoti oasele, ma gandesc ca nu.
Miroase a gratar, vulpe sireata ce esti! Pai, tu vrei cumva sa indepartezi stratul de carne de pe os, ca sa ai craniul pe post de animal impaiat?! Ma, nu stiu exact cum. dar sigur exista solutii chimice care sa descompuna carnea, sau cutite/bisturii eficiente. Multa bafta cu vanatul
claudiu_bmx întreabă:
andypapy întreabă: