Nu dispar ci materia absorbita de o gaura neagra este supusa comprimari - pentru a intelege mai bine un 1m cub de materie absorbit in interiorul gaurii negre poate fi comprimat la un 1cm cub- iar campul gravitational este atat de mare incat nu scapa nimic din interiorul ei, nici macar lumina de unde si denumirea de "gaura neagra".
Nu dispar, ci se transforma in dimensiuni extrem de mici (ca sa iti faci o idee scara poate fi si 1:1000 000)
Imagineaza-ti un zapada. ce se intampla intr-o gaura neagra ii ca atunci cand faci un bulgare dintr-o zapada afanata. ai avut multa zapada, dar se face un bulgare mic. asa si cu gaurile negre, gravitatia ii atat de mare incat particulele sunt descompuse si stranse intr-un punct foarte foarte de mic.
Asa zisa "gaura neagra" e de fapt materie "compactata",un corp fizic cu o densitate inimaginabila (n-am gasit alt cuvant ) si o forta de atractie colosala,deci obiectele sunt acolo,doar ca sunt extraordinar de "turtite". Parca a mai aparut nu stiu ce teorie in ultimul timp,ceva despre alte dimensiuni, etc., dar nu am mai urmarit subiectul.
Mecanismul de atractie a unei gauri negre este pe cit de simplu pe atit de imposibil de evitat.Inchipuieste-ti spatiul aidoma unui cearseaf intins in aer perfect unde la mijlocul lui asezi o anumita greutate care sa insemne gaura neagra.Se va forma o mica groapa care negresit va atrage toate obiectele de pe suprafata cearseafului.Deci daca e de o asemenea masa incit sa formeze o goapa in spatiul nu poate fi decit materie condensata si se va condensa in continuare cu tot ce acapareaza pina va deveni o nebuloasa care va culmina intr-o explozie intersiderala pentru un alt bing bang.
Deci vrei sa stii unde dispar lucrurile care cad in gaura neagra?
Pai gaurile negre au o limita numita orizontul evenimentului. Odata ceai trecut de el nu mai ai cale de intoarcere.Ele apar atunci cand o stea de 100 de ori masa soarelui isi consuma hidrogenul din nucleu; cade sub propria-i gravitatie, se comprima si rezulta gaura neagra. Si acum ce te interesa, lucrurile care cad in gaura neagra se duc intr-un singur loc si anume Singularitatea.Singularitatea este mai mica decaat un atom!