Întrebare recomandată | PapushaDeCristaL a întrebat:

Am si eu o nelamurire....este adevarat ca dupa ce moare cineva sufletul sau merge acolo sus si vede tot ce se intampla pe pamant,este alaturi de cei dragi,ii vegheaza, si dupa ce murim si noi ne intalnim acolo sus cu persoanele dragi noua care am murit inaintea noastra sau se spune asta doar ca sa putem trece mai usor peste aceasta suferinta? Am mai auzit persoane care ziceau ca mori si doar atat, nu mai ai nici o legatura cu ce a ramas in urma.Astept parerile voastre, dau funda si voturi!

Răspuns Câştigător
| Musique a răspuns:

Și eu sunt de părere că după ce mori nu te mai poți întoarce la ce ai avut, niciodată.Nu cred în chestia asta cu sufletul și "călătoria de 40 de zile".
Rămânem în mintea celor dragi până la moartea lor.Asta e singura "viață după moarte".

O zi frumoasă!

44 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Ştiinţific nu s-a demonstrat ca vreuna din aceste fantezii să fie mai mult de fantezie (transformată uneori în halucinaţii). Fiecare religie îşi inventează propriile scenarii pentru "vieţi după moarte" inventate.

Dar este un gând în care mulţi oameni îşi găsesc consolarea (mai ales cei care au ajuns să piardă pe cineva drag) şi cât timp nu este însoţit de dogme ce insultă raţiunea şi de încălcări de drepturi de tot felul (cum se întâmplă des în religii), din partea mea, e ok.

| mgtow a răspuns:

Ramane de vazut pe pamant se zic multe dar pana la adevar e drum lung.

| Inferno a răspuns:

In primul rand existenta sufletului nu poate fi demonstrata/infirmata sau decelata prin experimente. Prin urmare afirmatia cum ca sufletul ar exista nu are suport stiintific.
In al doilea rand, chiar presupunand ca poate exista, nu putem demonstra modul in care se comporta dupa moarte, drept pentru care nu avem nicio garantie a nemuririi sufletului.
Dar nu cred ca avem nevoie de experimente complicate si rationamente apriorice pentru a afla raspunsul, bunul simt este suficient.

| αndï a răspuns:

Persoanele care au zis ca mori si atat habar n-au ce inseamna " OMUL ESTE INFINIT ", si probabil sunt niste atei sau agnostici care habar n-au ce fac cu viata lor. Daca vrei sa te aflii informatia asta, chiar singura ( si nu, nu iti recomand sa mori), citeste : Sandie Gustus - Calea spre implinire. Sau Vlad Tudor Popescu- Taina. Garantez ca ai informatie 100% corecta, usor de inteles, si POATE FI VERIFICATA chiar de tine.

| PedoBarbie a răspuns:

Nu e demonstrat de nimeni că da sau nu.

| NOname a răspuns (pentru PedoBarbie):

Până să se ajungă la eventualele demonstraţii "că nu", trebuie să se demonstreze "că da"; deci e un "nu" până la proba contrară.

| PedoBarbie a răspuns (pentru NOname):

Bine.

| Inferno a răspuns (pentru NOname):

Concluzia poate fi adevarata chiar daca este dedusa gresit din ipoteze,sau nu ofera suficiente dovezi in sprijinul ei. De exemplu eu pot avea un rationament:
"Afara ninge,deci pamantul orbiteaza in jurul Soarelui."
Absolut, in rationament este comis un non sequitur si prin urmare este gresit, dar din simplul fapt ca rationamentul este gresit nu putem deduce gradul de veridicitate al concluziei. Deci daca spui ca si concluzia este eronata ai comis la randul tau un ad logicam, deci o eroare de logica.

X afirma ca sufletul exista si ofera dovezi in sprijinul afirmatiei. Faptul ca dovezile nu demonstreaza nimic, nu inseamna ca si afirmatia lui X este falsa, ea ramane posibila.

| NOname a răspuns (pentru Inferno):

Care parte din "până la proba contrară" ţi-e neclară?

Am afirmat că este imposibil?
Nu, posibilităţi pot fi multiple, dar în lipsa de dovezi ele rămân la stadiul de fantezii, presupuneri, de "dacă" şi "poate"...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Noi de unde sa stim sigur. Ai rabdare si-ai sa vezi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai eu am auzit ca sufleul vegeaza deasupra 3 zile si apoi 40 de zile ingerii il plimba prin rai si iad sa ii arate ce fel e acolo.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna
un om cand este ingropat sufletul ramane cu trupul 2 ore dupa ce este ingropat.el merge la dumnezeu este judecat. Apoi 40 de zile sufletul merge in toate locurile in care a fost toata viata sa. Dupa 40 de zile el merge acolo unde i-a spus dumnezeu in rai sau in iad. Daca ajunge in rai el vede tot ce faci tu, daca merge in iad acolo sufletul este supus la multe suferinte. Intelegi?
sper sa te fi ajutat!
funda!

| doreal a răspuns:

Nu cred ca e adevarat, eu atat cred ca dupa ce moare sufletul sta 40 de zile pe pamant si pleaca nu mai stie ce face alta persoana(fiica, sora, prietena), iar de acolo cred ca merge undeva si asteapta pana la judecata, unde se intalneste cu toti, sau poate va sta in rai, iar de acolo se va hotari unde va fi rai sau iad, dar asa cred poate nu e adevarat, nimeni nu stie.

| gingergirl1 a răspuns:

Dupa ce mori sufletul se duce in rai sau in iad(depinde de faptele pe care le-ai facutwinking
Eu nu cred in asa ceva,cica sufletul sta nu stiu cate zile in casa si etc straight face
Din moment ce omul a murit sufletul sau se duce suswinking Unde trebuie sa fie,Nu mai crede in toate teoriile lu'peste
Si normal, de exemplu tie ti-a murit o prietena, cand o veni si vremea ta o sa va vedeti in rai (sa banuim ca ati fost persoane bune laughing
In fine e cam complicat cu toate teoriile astea, in Biblie, in apocalipsa mai exact se spune cum va fi la sfarsit (aici ma refer si la sfarsitul lumii ) E adevarat ca nu am citit foarte mult din apocalipsa dar asa am auzit happy

| Kriss96 a răspuns:

Persoanele care nu cred in viata de apoi si in rai sunt necredincioase. In Biblie se vorbeste putin despre rai, insa stim ca el exista si atat. Nu ni se dau mai multe detalii despre cum este acolo sau daca o sa te intalnesti cu cineva. Eu cred ca te intalnesti cu persoanele dragi. Dar mie nu mi-ar placea sa stau in rai. Cred in el, dar as prefera sa existe un fel de reincarnare sau macar sa ne putem plimba si pe pamant. Nu stiu cum e in rai, dar am impresia ca e al naibii de plicticos. Imi imaginez pajisti verzi si oameni fantomatici stand pe ele laughing
Si mai e o chestie cu primele 40 de zile dupa moarte. Nu mai stiu sigur cum e, dar sufletul sta alea 40 de zile pe pamant parca. Nici nu cred ca are voie in rai mai devreme de 40 de zile. Si din cate imi amintesc toate astea sunt specificate si in Biblie.
Oricum eu sunt tare curioasa uneori laughing Dar nu imi doresc sa ajung acolo mai devreme decat mi-e dat. Intr-o zi toti mergem acolo si vedem cum e. Dar eu sincer cred-si simt ca e adevarat-ca exista viata si dupa moarte.

| Zabbyel a răspuns:

Asa se spune... dar nimeni nu te poate asigura ca-i asa...

| awspam a răspuns:

Daca ar fi adevarat inseamna ca voi avea ocazia sa o intalnesc pe bunica mea din a 10-a spita si pe bunicii mei care probabil acum joaca o tabla undeva toti cu o masa plina de sticle de vin, si se bucura de cum creste arborele genealogic, wtf nebuni nu sunt nebuni

| soloangel01 a răspuns:

Am auzit de oameni care au murit si au inviat(chiar in Romania,a vorbit pentru RTV cineva). Zicea ca s-a trezit ca se ridica din corpul mort,trecea prin tavan,pana la nori,ajungea la o poarta mare(ala zicea ca a ajuns in iad,ca i-a zis ceva Satan,ca el si-a ridicat ochii in sus si so rugat,si a fugit inapoi,a cazut de sus, si s-a intors inapoi in sicriu, in casa).De obicei, oamenii care se trezesc din morti cer apa.Un copil s-a trezit din morti, a cerut apa, si a murit la loc(nu s-a intamplat in Romania).Eu cred in povestile astea deoarece in toata lumea s-a intamplet si toti care au patit asta au povestit acelasi lucru(aprox.).

| Inferno a răspuns (pentru soloangel01):

Cred ca ai gresit realitatea, aici nu se trezesc mortii din morminte.

| soloangel01 a răspuns (pentru Inferno):

Tu crezi ce vrei.

| gingergirl1 a răspuns (pentru soloangel01):

Adica moarte clinica? thinking
Am auzit o intamplare REALA! A fost data si la stiri cu cativa ani in urma si discutata la o emisiune CRESTINAwinking
Inainte trupurile moarte se "ingropau" in...pesteri,nu stiu cum sa explic
si povestea o fetita ca mama ei murise si fetita aceasta mai avea un fratior, de cateva luni.in fine si fetita aceea povestea ca cineva imbracat in alb cu niste rani la maini dadea piatra de la intrarea in "mormant" si "o trezea" pe mama acelor copii ca sa ii dea sa suga celui mic si le aducea mancare
Si acel om imbracat in alb, era domnul Isus happy Parca in Ierusalim se intamplase thinking
Intamplarea asta chiar o cred pentru ca acolo se intampla minuniwinking

| zaratu a răspuns:

Este adevarat, dar omul dupa ce moare sufketul sta pe langa casa 40 de zile si la 40 paraseste casa si la 12 noapte trevuie sa se intample ceva de explemu la mine a cazut mana din pom la pomana lu bunica dar la pomana lu bunicu i s-a miscat fusta lu bunica

| Inferno a răspuns (pentru zaratu):

Traim intr-o lume fantastica bantuita de spirite? Nici pe departe.

| umbra09 a răspuns:

Gandeste logic un caine care nu mai traieste unde merge in pamant acolo meri si tu sufletu cum pana mea sa iese afara sufletul nu exista exista inima plamani rinichi care functioneaza pe baza de alimente etc

| Xena20 a răspuns:

Da, e adevărat

| puscahoreangaion a răspuns:

Teoretic asa este se zice ca sufletele mortilor ajuta si se roaga pentru cei vii!

| ktlina a răspuns:

Nimeni nu poate sti. Cand ii aud pe aia care merg in fiecare zi la biserica si cred ca el te face sanatos si chestii din astea incep sa rad. Nimeni nu poate sti repet. Sunt oameni care au spus ca au vazut nu stiu ce lumina cand erau in moarte clinica. Oamenii de stiinta au explicat acest sintom, poti cauta pe net.

| Martina5 a răspuns:

Așa am auzit și eu

| MihaiN a răspuns:

Exista un raspuns foarte interesant intr-o carte (teoretic) pentru adolescenti, si anume in Harry Potter 3, atunci cand Sirius ii spune lui Harry "the ones that love us never really leaves.And you can always find them in your heart". Ideea ca dupa moarte orice fel de legatura cu cei ce au plecat inceteaza nu poate fi adevarata, fie si daca gandim lucrurile cat se poate de materialist.Asta pentru un motiv simplu: ceea ce ne este lasat de catre acei oameni happy Cred ca o alta intrebare corecta este cum depasim noi momentele acestea dificile.Iar pentru intrebarea asta fiecare e bine sa caute raspunsul in propria lui viata (patim ceva neplacut, sa vedem in ce fel putem trece peste acel ceva).Vom constata apoi ceva fascinant: putem privi spre momente din trecut cu seninatate, chiar si daca ele mai produc putina melancolie happy

| restroccck a răspuns:

Da este adevarat doar ca daca te duci acolo jos nu e bine big grin

| GeooGeorgianaBotea1996 a răspuns:

Da este adevarat eu o simt pe mamaie din partea mamei alaturi de mine

| stefan350 a răspuns:

Eu cred ca o persoana dupa ce moare sufletul sau merge in alt corp(un bebelus nou nascut) si traieste o viata, iar mintea se,, reseteaza'' de aceea corpul putrezeste.
Aceasta este doar opinia mea fiindca am auzit ca multe studii si lucruri asemanatoare s-au facut si chiar si NASA spune lucruri de genul...

| Serree a răspuns:

Hmm,este foarte posibil.Te-ai uitat cumva la Saving Hope? =]]

| andrewdica9 a răspuns:

Omul aude si vede tot in primele 24h dupa moarte

| DenyBuby a răspuns:

Pai,asa se spune dar de ce ne intrebi pe noi, crezi ca vreunu din nou a murit si a vazut sau a simtit asta? :3 si apoi a reinviat si a venit sa iti zica tielaughing) cand o sa mori o sa afli :* dar eu iti dau un sfat pana atunci :TRAIESTE-TI VIATAAA! :*

| nescafe720 a răspuns:

Asa am auzit si eu ca timp de 40 de zile sufletul calatoreste iar in primele 24 de ore dupa moarte, aude si vede tot pacat ca nu raspunde :-d asa am fi siguri daca-s doar vorbe.

| darkmycs1 a răspuns:

Asa se spune eu cred ca dupa ce murim sufletul nostru timp de 40 zile "calatoreste" la tot ce a facut el de cand avea 7 ani pana cand moare
Asa cred eu