Noi plătim pentru ce facem de-a lungul vieții astea.Parerea mea e ca nu avem mai multe.
Karma,sau soarta e un fel de "cum iti așteri asa dormi".Ca dacă tu cum te pui și agresezi un câine,iar acesta te musca,tu ești rănit și muscat pentru ca ai agresat acum, sau în viata asta câinele ala, nu intr-o alta.
Și da, consider ca de când te nasti pana mori îți trăiești viata în funcție de ce ți se da, și ce alegi din ce ți se da.Ai liberul arbitru de a alege din multiple cai.Iar în funcție de cărarea pe care o alegi, aia culegi.
Eu cred că totul se petrece in minte fiecărui individ, Dacă crezi că există reincarnare, există. Dacă crezi că există viață după moarte, ea există. Dacă crezi că vei fi pedepsit, vei fi pedepsit.
Viață după moarte? Carmă? Reincarnare? CREDINȚA este singura dovadă că toate astea există.
Consider ca exista karma, dar nu cum o descrii tu. Mai degraba cred ca daca faci rau, ti se intoarce raul facul. Iar binele, la fel. Si da, cred in Dumnezeu. Cred in viata de dupa moarte. Nu stiu exact daca va fi reincarnare sau cum scrie in biblie. De fapt, nu stiu ce sa cred. Nimeni nu stie cu exactitate ce se va intampla dupa.
Eu cred ca tu trebuie sa citesti Eternul Retorn a lui Nietzsche. Mie personal imi cade simpatic chiar daca vorbeste in contra. Vocabularul lui cand spune ca exista urme a adevarului metafiziv ma face sa am alta parere despre el. El tocmai asta face, vorbeste pe dos ca noi in antiteza sa gasim teza adevarata. Deci faptul ca vorbeste de URME ma face sa cred altceva despre el.
Eu cred ca trebuie sa fii mai atenta la ATENTIA cu reencarnarile si dupa ce ai scapat de INTENSITATEA lor si ai ajuns in zona lipsei reincarnarilor sa nu iti mai instrainezi atentia catre reincarnare. Ci sa iti ocupi acel timp banal, mort, liber, fara animale si pustiu cu mersul la Biserica. Asa o sa traiesti o viata plina, satisfacuta. O sa fii multumita ca existi, linistita si autosuficienta.
Ai grija cu atentia ta atunci cand scapi de atacul animalelor, ca ajungi pe un teren gol si dupa aceea vrei sa te intorci inapoi. Cand traiesti in PREZENT si rupi cu trecutul sau viitorul o sa scapi te reincarnari si vei trai in gratitudine. Nu te mai gandi la animale ci la stele stralucitoare, in ele trebuie sa te metamorfezi. Vreau ca langa numele tau sa nu iti pun predicatul/accidentul de superpissy40 ci de printesa.
Iti pui Legea Lui Dumnezeu care spune spune SA NU COMITI ACTE IMPURE in inima si o implinesti cu mult post, inocenta, diligenta sau cu thymosul lui Platón. Doar daca iti pui Legea aceea in INIMA scapi de reincarnari. Vei fii ca Prometeu care gandeste cu PREVIZIUNE si nu vei mai lua drumul spre gradina zoológica. O iei pe calea intelepciunii care este cunoasterea superioara (nu a simturilor si cunoasterii adamice).
Nu cred in reincarnare așadar nu cred in versiunea că ne plătim în viața asta datoriile karmice dintr-o altă viață. Scopul vieții este într-adevăr evoluția spirituală și mântuirea.
Părerea mea este că o jumătate din viitorul nostru este determinat de genele moștenite de la părinți, iar altă jumătate e determinat de mediul înconjurător.
Corect, nimeni nu poate sti ce urmeaza dupa moarte. Preotii, pastorii, rabinii, imamii, brahmanii, lama, ateii, spiritistii, clarvazatorii, etc., nu pot avea dreptate decat prin pura nimereala si nu pentru ca ar avea stiinta despre viata de apoi.
"tu ești rănit și muscat pentru ca ai agresat acum, sau în viata asta câinele ala, nu intr-o alta"
Este posibil să fie o pedeapsă cumulativă, adică atât pentru ceea ce ai făcut acum, cât și pentru niște rele pe care le-ai făcut într-o viață anterioară. (Asta pentru cei care cred în karma).