Sorana, nu e nimic de distrat acolo. Daca vrei sa te duci ca sa mai afli lucruri, crede-ma, le poti cauta pe Internet. Chiar te sfatuiesc sa te uiti pe Internet. Nu o sa-ti zic nimic de pacat sau alte chestii. Iti dau doar un exemplu:
Doi iubiti stateau de vorba. La un moment dat fata ii spune baiatului: Daca ai vedea-o pe prietena mea! Te-ai indragosti de ea si ai place-o mai mutl decat pe mine. E foarte frumoasa. Uita-te doar la ea...
Baiatl s-a uitat la fata si n-a zis nimic. Atunci fata i-a zis: Daca m-ai fi iubit cu adevarat nici macar nu te uitai.
Cam asat e si cu Dumnezeu. Stiu ca sunt doua lucruri diferite, dar daca ai crede in el nu te-ar mai interesa alte religii.
A1 Si faza cu:" Vroiam doar sa ma conving."Nu merge!
Dar e treaba ta ce faci! Bafta! Sa ai un an nou fericit!
Eu nu cred ca e pacat sa te duci atat timp cat nu dai crezare celao spuse acolo.Te duci doar sa afii despre alte religi nu pentru a te alatura lor.Dca vrei sa fi sigura intreaba un preot.
Religia iti expune niste idei, tu alegi ce e bun pentru tine, nu esti legata de nici o religie si eu sunt la baza ortodox; ce spune mabo de pacat e un exemplu forte bun de ingradire a unei religii prin diferite metode aici metoda "pacatului", nu te du la "ei" stai la "noi" ca e "pacat" daca te duci si esti "pedepsita";
daca iti face placere du-te, treci peste toate prejudecatile pe care le ai, pur si simplu poti observa ce se intampla pacolo, fi alaturi de prietena ta si distrazate
Du-te tot acelasi dumnezeu e nu este nici un pacat isus nu a facut nici o religie, daca ai timp intra si aici http://ateismuladevarat.blogspot.com/
o zi placuta
Multumesc.si tie la fel sa ai un an nou fericit.si mai vreau sa ti multumesc si pentru.sfat.ai dreptate.
Ma bucur ca te-am ajutat. Mersi si eu pentru funda.
Deci atata timp cat te rogi la dumnezeul tau, te poti ruga si intr-o biserica de musulmani! Poiti merge daca vrei, sa privesti!
Si prin ce ar fi inferiori? Apropos, se scrie 'penticostalii', nu 'pendicostalii'. Ti-a picat pata pe ei?
Prin ce sunt inferiori? E ca si cum ai compara ideile metafizice ale lui Aristotel cu fizica einsteiniana. Cred ca relizezi care e cea adevarata, deci cea superioara.
Iar despre scriere, acestea sunt norme. Daca eu vreau sa scriu "copac" si sa citesc "penticostali" sunt liber sa o fac.
Si crezi ca m-ai uimit cu cativa termeni filozofici? Am citit destul, nu cred ca e cazul sa faci valuri pe net. Eu cred ca tu nu iti dai seama ce scrii. Din partea mea poti citi si de la dreapta la stanga randului, asta nu tine de norma. Ai ceva notiuni generale si chiar banale, informeaza-te inainte sa sustii superioritatea si inferioritatea unui aspect.
1)Pai daca eu nu am dreptate atunci aratami de ce ai tu dreptate.
2)Realizez ce scriu si sustin din toata ratiunea mea ce scriu pana cand este dovedit contrariul, lucru care tu nu l ai facut.
3)Cum sa nu tina de norma? "Limba romana" din scoala ne spune sa citim de la stanga la dreapta, deci o regula, o norma.
4)Sunt informat in limita mea. Ortodoxia este pur superioara din motiv ca este reala. E adevarata!
Acestea sunt notiunile mele. Daca nu esti de acord, prezintami parerea ta si de ce este adevarata.
Si inca ceva "Am citit destul" este un gand idiotic. Mereu mai exista ceva de invatat.
Am zis 'am citit destul', nu 'am citit tot'. Observ ca ai numai prejudecati si nu stiu daca ai stat mai mult de 5 minute sa te gandesti ca sa tragi niste concluzii atat de superficiale. Ceea ce ai facut tu este ca si cum ai spune: marul este superior perei pentru ca marul poate fi rosu iar para poate fi galbena'. Cred ca ar trebui sa intelegi ca sunt lucruri care nu se pot compara intre ele, adjective care nu au grad de superioritate sau notiuni despre care nu se poate dovedi superioritatea sau inferioritatea lor. Sunt mai mult decat sigura ca habar nu ai ce inseamna penticostalismul, dar te-ai gandit sa scrii si tu ceva comentarii la intrebarea asta si sa faci o afirmatie gratuita doar ca sa te bagi in seama. Religia ortodoxa, cea reala? Si cea penticostala este imaginara, sa inteleg? Atunci de ce are atatia adepti? Cum poti afirma asta cand religia ortodoxa inchide ochii la pasaje intregi ale Bibliei si mai are si indrazneala sa critice sa sa numeasca orice alta religie 'secta'? Daca asta este singurul tau argument ( si asta prea slabut) ca sa sustii superioritatea de care vorbesti, atunci permite-mi sa spun ca nu ai nimic important de spus. Ce inseamna la tine 'religie reala'? Asa ar fi trebuit in mod normal, sa argumentezi tu intai afirmatia ta si apoi sa imi ceri aceasta, dar nicio problema, te las sa o faci acum. Si daca limba romana iti spune sa citesti de la stanga la dreapta, atunci iti spune sa citesti 'copac' in loc de 'penticostal'? Cred ca stiu mai bine decat tine teorii legate de norma, am ani de facultate in spate, nu-i cazul sa imi explici tu ce este o norma.
RAY întreabă: