anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună TPU!

La ce vârstă ar fi recomandată lectura de filosofie (Platon, Aristotel și alții)?

5 răspunsuri:
| Kaℓi a răspuns:

Eu am citit de pe la 16 ani, dar nu Platon si Aristotel, am citit Erich Fromme, Alvin Toffler, Bertrand Russell si... nu-mi mai amintesc acum nume. Dar pot sa-ti apun ca a fost prea devreme. Orice citeam avea efectul unei revelatii, era "wow!"... mi se parea ca e adevarul absolut laughing nu aveam o baza culturala pe care sa se "prinda" informatiile acelea. Tin minte ca am citit o lucrare a unui filozof italian care m-a impresionat teribil, nu-mi mai amintesc numele, dupa ani de zile am aflat ca era unul dintre ideologii fascismului laughing
Eu zic ca dupa 20 de ani e mai cu folos lectura filozofiei grele. Depinde de capacitatea fiecaruia de a intelege, de a segrega si de a distila informatia. Si mai depinde de planurile tale de viitor, daca vrei sa urmezi o facultate de filozofie, drept, istorie, poti citi cata filozofie gasesti happy

| Cortex a răspuns:

Varsta nu are relevanta. Daca intelegi ce scrie acolo si iti face placere sa citesti cartea sau cartile din acel domeniu, atunci citeste!

| doctorandus a răspuns:

La ce varsta crezi ca-i intelegi.

De ex. am avut cursuri cu Gh. Vladutescu si nu intelegeam nimic din ce vorbeste.

| minrest a răspuns:

Incearca diferite genuri, si vezi ce iti place. Ia Platon, Aristotel si citeste cu rabdare, daca nu te tenteaza, las-o din mana fara jena. Asa se citeste. Dar bine este sa incerci carti care au o valoare, ori literara, ori in domeniullor. O carte care nu are decat valoare comerciala nu te face sa progresezi, si nu iti formeaza gustul. E drept ca nu iti face nici un rau, dar o carte buna iti si place, iti dezvolta si gandirea.

| Wehrsi a răspuns:

Buna. Nu cred ca exista o varsta anume. Aici depinde strict de persoana. Sunt oameni de 20+ care e nu ar intelege nimic, si sunt altii de 15+ care probabil ar intelege tot. Depinde cat de pasionat esti de ceea ce scrie acolo. Daca intrebi strict pentru tine, ai putea incerca sa citesti sa vezi daca te descurci.