Buna! Nu neaparat. Depinde de sentimentele pe care le ai fata de acea persoana. Daca iti este dor de acea persoana sau daca este cineva pe care placi dar nu este reciproc exista probabilitatea ca tu sa sa visezi des acea persoana. Nu vei avea niciodata un raspuns clar, ce poti sa faci este sa intrebi persoana pe care ai visat-o daca si ea te-a visat sau daca s-a gandit la tine, acum mna, depinde si cine e persoana ca daca l-ai visat pe Ian Somerhalder nu cred ca ai cum sa il intrebi daca s-a gandit la tine sau daca te-a visat si el la randul lui...) De cele mai multe ori, visele vin din subconstient. Sunt informatii care se stocheaza intr-un loc anume. Spre ex poti sa treci pe langa cineva random pe strada si sa il visezi, chiar daca a fost pentru o fractiune de secunda. Nu te gandi prea mult la asta ca nu-i vei da de cap, crede-ma! Si eu am patit si am realizat ca nu face sens. Adica sunt momente cand visezi fosti colegi din generala si eu nu ma gandesc la ei absolut deloc si totusi uite, dupa ani de zile se mai intampla sa imi apara careva din trecutul meu in vis.
Realistic vorbind, nu există dovezi științifice care să sugereze că, atunci când visezi o persoană la care te gândești des, acea persoană s-ar fi gândit la tine sau te-ar fi visat în același timp. Visele sunt mai degrabă o reflectare a gândurilor și emoțiilor noastre.
Visele sunt vizualizarea episoadelor din viata, care nu s-au putut cataloghiza si memora corect in subconstient.
Prin vis, creierul "cere" si ajutorul constientului, pentru inmagazionarea informatiei.