| adea100 a întrebat:

Voi ce credeti despre timp? intotdeauna m-a fascinat, oare sa fie timpul infinit? sa fii existat din totdeauna, chiar si inainte de big bang? apropo ce credeti ca a fost inainte de big bang? nimic. cum va imaginati nimicul? ceva negru? pana la urma si nimicul ala e ceva. ati auzit despre materia neagra? eu intotdeauna privesc cerul si nu ma plictisesc, e fascinant, oamenii care sunt niste mecanisme geniale, totul in jurul nostru parca e asa perfect datorita fizicii, dar despre Dumnezeu ce credeti? Universul oare sa fie infinit? Gauri negre... totul e fascinant daca are cineva pasiunea asta sa-mi imi dea mesaj, intotdeauna mi-a placut sa discut despre stiinta si filosofie, apropo unul din visurile mele este sa fac astronomie, momentan nu prea stiu mare lucru doar cateva notiuni de optica de la fizica, cadoul meu de Craciun este un telescop, sunt asa entuziasmata, mai vreau si sa ies prima pe tara la olimpiada nationala de fizica si pot spune ca muncesc mult( nu vreau sa ies prima pentru laude etc. nu imi pasa, ba chiar nu-mi place sa fiu in centrul atentiei, vreau sa ies prima ca sa merg la Ichb, poate ati auzit, un liceu international, o pepiniera de olimpici, majoritatea absolventilor urmand facultati precum Harvard, Oxford, Standord.) ce poate fi mai frumos decat sa imparatsesti cu altii aceiasi pasiune, sa fie inconjurat de profesori in adevaratul sens al cuvantului, de tineri pasionati, mult mai mult acces la cunoastere, si cu un pas mai aproape de a schimba lumea. Visul meu este sa schimb lumea si cred in visul meu mai mult de cat in orice stiu ca intr-o zi voi reusi, asa ca mi-ar placea sa gasesc oameni ca mine, si sa ne inhaitam, sa ne ajutam. Sunt un om deschis la minte si se poate discuta orice cu mine, nu am o varsta prea mare, dar nu cifrele conteaza, pot spune ca am trecut prin niste experiente de viata pe care le-am luat ca pe niste lectii si m-au schimbat, sunt foarte matura... apropo ce ati auzit de teoria relativitatii?

9 răspunsuri:
| Claudiu1905 a răspuns:

Ai terminat? waiting

| SweetStrawberry a răspuns:

Ma...Da' prea pui intrebari de Einstein.
Greu de raspuns.
Pai teoria lui Einstein,''teoria relativitatii'' se refera la relatia dintre spatiu si timp.Inca incerc sa imi dau seama ce inseamna ecuatia E=mc2.Si nu reusesc sa imi dau seama ce inseamna.
Dar din cate stiu, nimic nu este mai rapid decat lumina (viteza luminii).Cat despre intuneric, el a existat din toate timpurile, chiar si inainte de Big Bang.Si e cam ciudat ca explozia s-a format.Ca nu exista nimic.Eu am auzit ca explozia s-a formtat din doua particule care avea viteze enorme si s-au ciocnit, astfel s-a creat explozia.
Deci...scuze,dar nu prea te=am ajutat.
Eu zic ca daca vrei mai multe informatii o poti intreba pe profesoara ta de fizica.Ea nu e filosoafa, dar inti poate spune mai multe despre materia neagra, teoria relativitatii si cum s-a produs marea explozie ce a creeat intreg universul.

| SweetStrawberry a răspuns (pentru Claudiu1905):

Eu nu am citit tot.Ca e prea mult.

Bula
| Bula a răspuns:

Timpul exista de cand l-a inventat OMUL.
Astro-fizica, teoria Big Bang, ca si teoria relativitatii sunt in majoritate filozofice, valabile in cazul acceptarii unor teoreme.
Inainte cu nici doua secole, sunetul a fost considerat ca viteza maxima, acum e lumina, peste doua-trei secole nu se stie ce se va mai explora - asta daca omenirea va mai exista.

| T0T a răspuns:

Timpul și spațiul sunt factori esențiali în existența materiei la care se adaugă energia care exista înaintea producerii Big Bang-ului, care l-a și produs. Vidul conține energie, o energie "fantomatică" ca să îi spunem așa ce apare și dispare aproape instantaneu, este așa numită energia de vacuum. Tu când vorbești de Big Bang vorbești de apariția materiei într-un spațiu vid(iar vidul este prezent în condiții multidimensional spațiale și unidimensional temporale). Big Bang este începutul acestui univers, este începutul lumii noastre însă nu este începutul a tot ceea ce există. Tu ai adus vorba de un început și după ne spui de infinități? Dacă ceva are un punct primordial de unde se extinde nu prea poți vorbi de infinitate. Universul nu e infinit, cel puțin așa se consideră. Universul este într-o continuă expansiune, o expansiune care a avut mai multe faze. La extrem de puțin timp după producerea Big Bang-ului am intrat într-o fază în care expansiunea acestuia a fost accelerată ceea ce a putut face posibilă apariția materiei după disiparea instabilităților produse atunci în cadrul universului după această fază universul intrând într-un ritm normal de expansiune. Discuțiile acum nu se mai rezumă doar la universul nostru, ci și la multivers și capătă alte conotații și primește explicații pentru lucruri neexplicate până acum. Ceea ce trebuie să știm e că tot ceea ce există este energie exercitată în diversele ei forme în condițiile pe care le-am numit înainte.

Relativitatea se referă în general la noțiunea de spațiu-timp. Spațiul și timpul sunt supuse unor legi însă în condiții diferite nu sunt exercitate la fel și avem de a face cu dilatări ale acestora. Adică lucrurile se schimbă în condiții diferite iar timpul spre exemplu nu trece pe Pământ cum ar trece altundeva în spațiu căci vorbim de alte condiții de existență. Indiferent de aceste aspecte timpul își păstrează caracterul ireversibil și de înaintare în sens referențial ales pozitiv.

Cât despre visul tău, e unul copilăresc, cred. Vei realiza asta când vei crește. Tot ce poți face e să ajuți la mișcarea lumii în care te afli iar mișcarea aia e caracterizată de schimbare. Tu vei fi un mic factor care va influența lumea, vei fi o parte dintr-un întreg, o parte cuantică ca să facem așa o metaforă. Ceea ce îți recomand eu e să te ocupi în primul rând de împlinirea personală, oricare ar fi aceea, și după de lumea noastră limitată și efemeră în întregul ei. O ai pe a ta și dacă ești fericit poți tinde oriunde vrei tu cu mintea însă până să te ocupi cu mâna ai grijă să fii satisfăcut pe deplin sau măcar aproape.

| AshEldo a răspuns:

Infinitul este doar o notiune. Am auzit de teoria relativitatii. laughing Esti entuziasmata, imi place asta.
Sper ca vei intalni oameni ca tine cat mai curand, invata o limba straina...e folositoare pentru schimbul de informatii. In rest...follow your dreams.

| doctorandus a răspuns:

Teoria relativitatii: legile fizicii sunt aceleasi in orice sistem de referinta.

| SweetStrawberry a răspuns (pentru SweetStrawberry):

Ma scuzitonguearticule care aveau viteze enorme.Mai sus am scris avea.Am gresit mai sus

| SweetStrawberry a răspuns (pentru SweetStrawberry):

Particule