| Thecurious a întrebat:

as vrea sa stiu daca temperamentul este innascut. Aceste nu se poate modifica in functie de experientele de viata ale individului?

9 răspunsuri:
| Mclaren12 a răspuns:

Nu cred ca este inascut. Depinde cum ai fost crescut si de experientele prin care ai trecut. Daca ai trecut prin niste traume severe de exemplu, poate temperamentul tau o sa se schimbe pe viata.

| RAY a răspuns:

Asta nu se stie sigur, oricine care afirma ca stie il rog sa dovadesca empiric asta pe orice individ si cu indentic acelasi rezultate, se presupune ca omul mosteneste genetic ceva de la parinti noi si ca conteaza mediul unde crestem, dat fiind faptul ca abia ce aflam ceva despre neuro-plasticitatea-creierului, daca ar fi doar genetic =toti frati ar fi indentici, daca ar fi de mediu ar fi toti frati la fel, cred ca raspunsul e variatia

Bula
| Bula a răspuns:

Comportamentul este chimie.
Te nasti cu caracteristici functionale mostenite, iar dupa conteaza educatia, experientele de viata etc.
Toate laolalta formeaza temperamentul (si autocontrolul) individului.

| sabin89 a răspuns (pentru Bula):

Ce au a face caracteristicile mostenite, educaţia, experienţele de viaţă, temperamentul, si autocontrolul cu chimia?

Bula
| Bula a răspuns (pentru sabin89):

Tot corpul tau functioneaza pe baza de chimie (organica si anorganica).

| doctorandus a răspuns:

Teoria celor patru temperamente a fost abandonata.

| Thecurious explică (pentru doctorandus):

Inca se preda in scoli. Probabil cercetarile s-au abandonat.
Nu sunt la curent, de aceea te intreb.

| doctorandus a răspuns (pentru Thecurious):

Cum sa spun: din punct de vedere cultural e important sa stii la ce se refera (pentru ca oamenii vorbesc in continuare de ele). Si e important pentru istoria stiintei. Dar nu mai e medicina sau psihologie.

| RoCkKiD a răspuns:

Temperamentul este genetic si nu se schimba. Orientarea catre sine (introversiunea) sau catre altii (extraversiunea) precum si neuroticismul (stabilitatea metnala) sunt trasaturi proprii persoanei care dupa unele studii reprezinta activitati mai mult sau mai putin intense in anumite arii coritcale.