Toti oamenii slabesc diferit. Se si ingrasa diferit. Acum depinde de corp si daca ai sau nu paraziti. De exemplu tenie sau alte tampenii.
Http://www.youtube.com/watch?v=riQ3KdCyTGA :))
Am in burta o tenie, de 8 metri jumaaaaa'
Am in burta o tenie si o iubesc ca-i a meaaa :))
Depinde de tipul de organism pe care il ai, exista trei tipuri, ectomorf, endomorf si mezomorf.
Ectomorf - se ingrasa greu, arde multe calorii, rezistent la efort, pentru a se ingrasa are nevoie sa consume cu cel putin 100 de calorii peste media zilnica de consum.
Endomorf - Prinde in greutate foarte rapid, scapa greu de aceasta. Arde caloriile foarte greu, are nevoie de un consum echilibrat de alimente.
Mezomorf - Tipul culturist, are masa musculara pe care o poate creste cu un ritm potrivit de exercitii dar trebuie sa aiba grija si la alimente deoarece poate prinde usor in grasime datorita faptului ca arde caloriile intr-un ritm *normal*, rezistent la efort, oboseste greu. Dpa tipul de organism pe care il ai iti poti calcula o medie de calorii necesara astfel incat sa nu consumi din rezerve, sau sa nu pui rezerve, acum depinde si de kilograme.
Toti oamenii slabesc diferit. Se si ingrasa diferit. Acum depinde de corp si daca ai sau nu paraziti. De exemplu tenie sau alte tampenii.
Nu stiu daca poti sa calculezi cat slabeste un om la modul general insa:
http://calorii.slabute.ro/calculator-grasime-corporala.html
Mergi aici, iti calculezi procentul de grasime.
Te apuci de sport si iti schimbi alimentatia (http://youtu.be/yeHz93kH8j4?t=1m55s) pana cand ajungi la un procent de grasime din corp pe care il are un sportiv.Asta inseamna 14-20% la femei si 6-13 % la barbati.
Apoi daca esti multumit de starea ta psihica si fizica poti pastra acest stil de viata, daca nu atunci poti reveni la viata aia lenesa si zona de confort.
Cine iese din zona de confort creste ca un pom, cine ramane in zona de confort putrezeste ca un fruct
O calorie este cantiatea de energie necesara pentru a incalzi un kilogram de apa cu un grad, ce legatura are cu gramele?
Depinde...
1 gram de glucide /proteine are 4, 1 kcal
1 gram de lipide are 9, 3 kcal
ca sa ramai la aceeasi greutate sau sa slabesti, aportul de calorii adus organismului trebuie sa fie egal sau mai mic decat cel de care are nevoie corpul pentru a-si desfasura functiile vitale.
consumul zilnic de energie depinde de mai multi factori : sex(fiind mai crescut la persoanele de sex masculin) de varsta (e mai crescut la tineri ) sau de efortul fizic depus ( la oamenii cu profesii dinamice consumul de energie depaseste 5000-6000 kcal/zi in timp ce la cei cu profesii predominant statice nu e mai mare de 3000 kcal /zi )
https://sites.google.com/site/dublefit/a/calorii
Nu se poate calcula exact cat slabeste un corp. Sunt mai multe criterii de care trebuie sa tinem cont - tipul somatic in care ne incadram, metabolism, genetic (cand au fost parintii nostri predispusi la ingrasat/slabit) si poate peste 50 % din ceea ce am enumerat este dieta.
Cate grame per calorie? - pai depinde de fiecare produs in parte.
Glucidele, lipidele si mai ales carbohidratii inseamna calorii multe.
Proteinele sunt mai slabe calorice si avantajeaza slabitul dar se elimina greu prin transpiratie (tocmai din aceasta cauza carnea slaba, laptele, ouale, arahidele, bananele etc iti tin de foame)
Daca acum incepi un antrenament cardio( alergat, bicicleta, inot, sarit coarda etc) si dai o fuga si pe la nutritionist vei observa in prima luna rezultate foarte bune dupa care vor deveni din ce in ce mai putin vizibile de unde corpul se adapteaza si tonifiaza pielea.
PS: Bafta!
Nu sunt grasa. chiar deloc. dar eram curioasa daca o sa se vada vreo schimbare la corpul meu asa ca am inceput cu niste exercitii mai usoare pe care le-am facut timp de aproape un an. intr-adevar, am mai scapat de celulita si pielea era mai ferma (mai ales la picioare ) dar greseala mea a fost ca am inceput sa nu mai mananc carne deloc, si multe alte alimente, iar in ultimul timp incepusem sa ma simt slabita.
daca vrei sa tii vreo dieta ai grija sa nu exagerezi, pentru ca altfel te vei imbolnavi.
RAY întreabă: