Pai Skipper09 prin prostie iti garantez ca la cata prostie e in Romania se alege prafu...si probabil ne va lovi un meteorit sau ceva din spatiu sau printr-o boala noua care se produce cand gandesti parerea mea )
Te sfătuiesc sa citești ultimele două capitole din cartea "Tragedia veacurilor" pe care o găsești aici: http://www.adventist.ro/index/materiale-de-studiu/e-books.html
Umanitatea? In niciun caz! Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia, spune in Psalmul 37 cu 11:„Cei smeriti vor stăpâni pământul si isi vor gasi desfatarea in belsug de pace". Pentru cât timp vor stăpâni aceștia Pământul? Biblia raspunde tot in acest psalm, 37, cu versetul 29:,, Cei drepti vor stăpâni pământul, si vor locui pentru totdeauna pe el". Prin intermediul carui instrument a pregatit Dumnezeu un astfel de viitor pentru oamenii ascultatori? Sa permitem Cuvântului lui Dumnezeu sa ne raspunda. De exemplu, in cartea biblica Daniel, capitolul 2 cu 44, Cuvântul lui Dumnezeu spune:,,Si in zilele acelor regi,Dumnezeul cerurilor va aduce un regat care nu va fi nimicit niciodata,nici nu va trece sub stăpânirea unui alt popor. El va zdrobi și va pune capăt tuturor acestor regate,si el insusi va dainui pe timp indefinit". Cum putem sti mai explicit despre ce Regat e vorba? Când Domnul Isus Cristos i-a invatat pe discipolii sai cum sa se roage,printre alte cereri catre Dumnezeu,el a spus:,, Sa vina regatul tau, sa se înfaptuiasca vointa ta, precum in cer, asa si pe Pământ"(Matei 6:10). Cum va fi viata sub domnia Regatului lui Dumnezeu? Tot Cuvântul lui Dumnezeu ne raspunde in Isaia 11:6-9,Isaia 35:5, 6, Isaia 65:21-25. Iar in Apocalipsa 21:1-4,Cuvântul lui Dumnezeu spune:,,Iata! Cortul lui Dumnezeu este cu oamenii! El va locui cu ei,si ei vor fi popoarele sale. Si Dumnezeu insusi va fi cu ei. El va sterge orice lacrima din ochii lor,si moartea nu va mai fi. Nici jale,nici strigat,nici durere nu vor mai fi. Lucrurile de odinioara au trecut!
Cel ce statea pe tron a zis:,,Iata! Eu fac toate lucrurile noi"! Si mai zice:,,Scrie,pentru ca aceste cuvinte sunt demne de incredere si adevarate"!
Intrebarea care se pune este:v-ar place sa traiti in pace si fericire intr-un asemenea mediu ambiant incantator? Dumnezeu are o veste buna pentru dumneavoastra:prin moartea de jertfa a Domnului Isus Cristos,acest lucru este posibil si pentru dumneavoastra. Insa, intocmai ca atunci cand primiti un cadou deosebit din partea unei persoane dragi, un singur lucru este necesar pentru moment. Ati vrea sa stiti despre ce este vorba?
In Evanghelia dupa Ioan, in capitolul 17, versetul 3, Cuvântul lui Dumnezeu ne da raspunsul:,, Aceasta inseamna viata vesnica:sa asimileze cunostinta despre tine, singurul Dumnezeu adevarat, si despre cel pe care l-ai trimis tu, Isus Cristos".
Vestea buna e ca puteti primi această cunostinta. Martorii lui Iehova sunt bucurosi sa va ajute. Puteti accesa site-ul www.jw.org,unde puteti solicita un studiu gratuit si fara sa va asumati vreo obligatie,al Cuvântului lui Dumnezeu,sau ii puteti aborda pe strada, cand ii intalniti, ca sa le puneti unele intrebari. Fiti sigur ca veti primi raspuns! Si nu va sfiiti sa-i abordati.
In concluzie, omenirea nu va disparea prin Ebola, sau prin alte cauze. Martorii lui Iehova va vor spune ce se va intampla in realitate.
Mai întâi o observaţie pentru o exprimare de mai sus, copy-paste-ul lui @emignon...
Numele folosit de "martori" NU este o pronunţie SCRIPTURISTICĂ (deoarece EVREII N-AU PRONUNŢAT NICIODATĂ "Iehova".
Este important a nu se confunda iniţialele YHWH întâlnite în Vechiul Testament (pe lângă alte 5000 de expresii referitoare la Dumnezeu) cu pronunţia greşită "Iehova".
Această pronunţie ("Iehova") este o variantă falsă de pronunţie în limba engleză (de vocalizare), inventată la voia întâmplării prin îmbinarea abuzivă dintre consoanele unui nume (Y-H-W-H, a căror pronunţie autentică a fost definitiv pierdută şi vocalele altui nume (Adonai). O compoziţie deci, cel puţin ciudata...
Virusurile si bacteriile nu cred ca o sa duca la disparitia unei specii, pentru ca ele, microorganismele, isi fac de cap prin adaptare la noua aparare, adica exista ceva care opune rezistenta, are nevoie de timp doar pentru dezvoltarea unor noi strategii; cica exista oameni imuni la virusul hiv.
Eu sper ca umanitatea (are alt sens, dar cred ca la oameni te referi) o sa dispara din cauza, mai corect, datorita reintoarcerii la reproducerea asexuata, ca prea multe scarbosenii se gasesc peste tot si oricum, oamenii fac tot posibilul sa fie unii clonele altora, astfel am fi ca celulele, fiecare noua copie e mai aproape sfarsit. Doamne ajuta!
Umanitatea nu va disparea. Se va degrada, adapta, imbolnavi, va suferi pana in punctul in care isi va da seama care e drumul cel bun si anume o constiinta inalta, iar nu una degradata cum se cultiva deocamdata. O constiinta inalta implica ganduri si emotii pure, elevate, constructive, altruiste. Dupa cum stim, gandurile, devin fapte. Faptele schimba mediul si pe ceilalti. O constiinta negativa, bolnava de egoism, ura si putere va produce ganduri negative, fapte pe masura si duce la distrugere. Interiorul unui om influenteaza exteriorul, dar nici interiorul nu poate sa ramana pur multa vreme fara un exterior sanatos.
Stimate domnule milan9,
Va aduc la cunoștință ce invață Biblia.
De exemplu, în cartea biblică Deuteronomul, capitolul 5 cu versetul 11, Cuvântul lui Dumnezeu spune:,, Să nu folosești în mod nedemn numele lui Iehova, Dumnezeul tău, căci Iehova nu-l va lăsa nepedepsit pe cel ce folosește numele său în mod nedemn"!
Iar în Isaia 42:8, Cuvântul lui Dumnezeu spune:,, Eu sunt Iehova.Acesta este numele meu, și gloria mea n-o voi da altuia, nici lauda mea chipurilor cioplite"!
De asemenea, în Exodul capitolul 3 cu versetul 15, Cuvântul lui Dumnezeu spune:„Apoi Dumnezeu i-a zis din nou lui Moise:,,Iată ce să le spui fiilor lui Israel:,,Iehova,Dumnezeul strămoșilor voștri,Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac, și Dumnezeul lui Iacob m-a trimis la voi". Acesta este numele meu pe vesnicie, și prin el își vor aduce aminte de mine din generație în generație". Iar ca dovadă că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia spune în 2 Timotei capitolul3:16 :,,Toată Scriptura este inspirată de Dumnezeu și de folos ca să învețe,să mustre,să îndrepte lucrurile,să didciplineze în dreptate".
Cu privire la folosirea Numelui lui Dumnezeu, Iehova, în limba română, vă rugăm consultați DEX.
Cu stimă și deosebită considerație, Emignon.
AnonymousMLG întreabă:
agoodfriend întreabă: