| SingleForOne a întrebat:

Când se prevestea în trecut ca oamenii sa strângă mâncare pentru a avea în cazuri de urgențe (razboi, conflicte minore si majore, boli, secete, inundații, etc), dar pe termen lung, ani de zile, ce fel de mâncare se putea păstra foarte mult timp în trecut?

În deceniile noastre, avem conserve de tot felul, dar nu sunt alternative mai bune?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Cereale si fainile acestora (grau, malai etc.), care se pot pastra ani de zile.
Pe timp de iarna: cartofi, legume radacinoase, varza etc., care se pastreaza in pivnite racoroase; carne (de porc) afumat si/sau uscat, Si casurile se pot pastra luni de zile.
Apa de baut este foarte importanta de asigurat, dar se conserva greu pentru timp indelungat (dupa un timp se poate consuma doar fiert).

| Anyo1988 a răspuns (pentru Bula):

Apa tinuta inbuteliata nu va rezista foarte multa vreme de aceea oamenii inainte sapau fantani pentru ca apa se aierisea...ea are nevoie sa circule si sa se aieriseasca

| Bula a răspuns (pentru Anyo1988):

Apa n-are voie sa se umple cu bacterii si micro-vietuitoare, care se raspandesc in apa "statuta". In lipsa aerului (oxigenului) si la temperaturi relativ scazute, apa imbuteliata se poate tine chiar cateva luni (cu gura in jos).

3 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Poti pastra mai mult timp faina, malaiul, zaharul, dulceata, nutela (un borcan de 400 g asigura energia necesara pentru o zi intreaga in caz de foamete), pentru ca grasimea si zaharul sunt cei mai buni conservanti.

Merg si conservele dar au destule e-uri alea, dar se pot face conserve si mai bune.