anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cand vedeti pe cineva nou cand mergeti pe strada, va trezeste un sentiment de ura? Asa zice in Homo Agressivus.

4 răspunsuri:
| FataCuChitaraMunților a răspuns:

Nu,asta e creepy.
De ce să urăsc un străin care merge liniștit pe stradă?
Dacă mi-ar spune ceva deplasat, atunci m-ar deranja.
Dar atâta timp cât omul merge liniștit pe stradă și își vede de grijile lui din orice zi, ce aș avea cu el?

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Nu l-am citit pe Dorian Furtună. Nu știu exact la ce s-a referit. Știu că el vorbește și de ura socială. Poate ne poți reda fragmentul complet.
Ură nu aș simți, niciodată. Dacă locuiești într-un sătuc, prezența unui chip nou îți poate trezi doar un sentiment de curiozitate. Dacă trăiești într-un oraș mare, nici măcar n-ai cum să-i observi prezența. Întâlnești doar chipuri necunoscute.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru floresdemayo):

"... insa la majoritatea oamenilor primele reactii la nivel de creier sunt de natura incontrolabila - o față straina starneste emotii de frica si precautie."

| RAY a răspuns:

Domnule nu trebuie tot ce citesti sa crezi, el nu se refera la daca vezi pe cineva nou pe strada nu si daca acea persoana e diferita fata de comunitatea in care traiesti si daca respectiva persoana are legatura cu un grup advers, gen daca un mulsulman se muta in zona ta sau un negru, asa daca eu l vad pe x mi egal, repet nu crede totul, in cartea aia nu e adevarul pur si doar ipoteze, ele pot functiona sau nu, vorbim de stiinta ai vazut vreun studiu care sa dovedeasca ceea ce scrie acolo?