NOname
| NOname a întrebat:

Capacitatea de a ierta se uzează, este consumabilă? Care este limita iertării? Există?

49 răspunsuri:
| MLSS a răspuns:

Iarta-ti dusmanii ca sa-i enervezi mai tare!:**
iarta-i pe cei care-i iubesti, pentru ca merita!love struck
spune-i cat de mult vrei sa ierti, dar nu poti!love struck

| me1oo a răspuns:

Dupa parerea mea nu cred ca iertarea se uzeaza desi in unele cazuri s-ar putea sa se uzeze. In primul rand atunci cand iubesti pe cineva sau tii la o persoana chiar daca a gresit nu ai cum sa tii o ura fata de el, pur si simplu il ierti, o iubesti prea mult pentru a o ura sau a o transforma intr-un dusman. In al doilea rand iertarea se uzeaza atunci cand o persoana greseste in exces fata de tine, il ierti odata de 100 de ori dar are si limite iertarea

| darkhell217 a răspuns:

Nu cred ca este o limita a iertarii,eu unu as ierta la infinit o persoana,mai ales persoana iubita, dar daca chiar te ar calca cineva anume pe nervi, exista uneori nefericirea de nu il mai ierta

mariana
| mariana a răspuns:

A ierta este ceva omanesc, chiar si cele mai "rele" fapte sunt iertate ori ar trebui iertate, asa ne invata crestinismul, dar de aicea si pana la a trece cu vederea tot si toate cred ca este un pas mai insemnat. Daca se stie ca ierti cu usurinta, atunci ti se tot "coc" pe vatra mereu, mereu alte lucruri care nu se fac unui apropiat, unui prieten, iubit etc. Este necesara o minima exigenta pentru a putea sa impui ca, cel de langa tine, sa se straduiasca sa se comporte cat mai bine, pentru a nu te jigni, supara, ori "calca" in picioare.
Da, exista o limita a iertarii aceea care il transforma pe cel de langa tine intr-un monstru si tu continui sa-l suporti. Este sub demnitatea umana sa te lasi "incalecat", doar pentru ca esti bun.
Esti bun si drept urmare "ai dreptul" sa fii respectat, iubit si aparat.
Vreau sa sper ca in viata ta, nu esti pusa in situatia sa "ierti" pana simti ca puterea ta de suportabilitate cedeaza.
Ganduri bune, prieteni, iubiti care sa va respecte, sa va iubeasca si sa se comporte cu voi asa cum va doriti.

| SteauaNordului a răspuns:

Capacitatea de a ierta nu trebuie sa se uzeze pentru ca in timp o sa fie necesar sa iertam si pe altii. atunci ar interveni discrimarea.
nu cred ca exista limita a iertarii mai ales cand iubesti
si uite un exemplu : o mama mereu isi va ierta fiul chiar daca acesta a ucis o persoana si a stat 20 ani la racoare

| puidetigan a răspuns:

Dupa mine numai Dumnezeu poate ierta, noi putem sa trecem cu vederea.

| Pufosenie17 a răspuns:

Iertarea exista la nesfarsit ...bineinteles daca si vrei, nu este consumabila. Ea se consuma decat daca o anumita persoana nu mai poate ierta... Unele lucruri chiar nu se iarta, iar acesta e cel mai greu lucru

| Claudiuu a răspuns:

Dupa mine da exista o limita orice are o limita.Fiecare are limita lui.Cand pui intrebarea ''Are limita?'' raspunsul e simplu: da

| deeea28 a răspuns:

Cand o femeie isi ia bataie cu parul de la un barbat, dar totusi ea sta langa el si chiar zice ca nu poate sa-l paraseasca ca nu poate trai fara el, ca il iubeste, e vb oare de naivitate, de o parere proasta despre propria persoana in ideea ca esti destul de nu stiu cum ca sa meriti altceva si sa te mai aleaga altcineva, de prostie sau de iubire asa mare incat poate ierta orice? Eu una cred ca in cea mai mare parte e vb de PROSTIE, nu de atata iubire incat poate ierta orice. Cred ca orice are o limita. Si pamantul are o limita, si apa are o limita si se numeste mal, nici copacii nu cresc pana la cer si spre infinit, si ei au o limita, asa si omul are o limita. Limita mea e atunci cand omul imi face un rau mult prea mare, cum ar fi sa se bage in familia mea pentru a distruge uniunea si echilibrul sau cand cineva ar incerca sa ma manipuleze in rau impotriva celor dragi mie sau daca iubitul m-ar insela(o ata taiata cu nod nu-si mai are farmec). Atunci cred ca as lua foc.

| oanyk a răspuns:

NU nu exista limita. Daca iubesti cu adevarat pe cineva sau ai un ptieten foarte apropia poti ierta toata viata. Unde exista iubire exista si iertare.

| Claudiuu a răspuns:

Ma o luam pe scurt daca iubitu iti omoara mama sau copilu il ierti?

| LexHasAMasterPlan a răspuns:

Exista limita, depinde de persoana si poate fii nesfarsita depinde de motiv si cata dragoste simti pentru omul care a gresit.

| Aly2 a răspuns:

Eu zic ca exista limita pentru ca toti se satura de greseli sau tradari si nu mai vor sa ierte.

| elena_3930 a răspuns:

Nu este consumabila, dar limita iertarii se afla in fiecare din noi. Unii pot ierta lucruri foarte grave, altii nu pot ierta lucruri banale. Conteaza totusi si cine este persoana "de iertat" si cat de mult o iubim.

| Laviy a răspuns:

In dragoste scopul scuza mijloacele. Cand exista sentimente pentru acea persoana ierti aproape tot doar ca sa nu il pierzi.

| urmuz a răspuns:

Iertarea este esenţială în relaţiile umane, dacă oamenii nu ar avea înţelepciunea de a uita ar fi, probabil, atât de multa ura in ei, incat s-ar transforma totul în haos, asa ca este foarte important sa putem ierta şi merge mai departe, dar chiar şi iertare poate avea o limită în cazul în care persoana pe care o iertam face lucruri greşite din nou şi din nou, si nu arată semne de îmbunătăţire.

| RoseQueen a răspuns:

Exista o limita a iertatarii si a capacitatii de a ierta doar daca noi consideram ca trebuie sa existe.

| doc69 a răspuns:

Nu exista limita

| Andreea_Calin_1980 a răspuns:

Nu trebuie sa ierti mereu pentru ca o sa se obisnuiasca toti cu asta.