NOname
| NOname a întrebat:

Capacitatea de a ierta se uzează, este consumabilă? Care este limita iertării? Există?

49 răspunsuri:
| SteauaNordului a răspuns:

Capacitatea de a ierta nu trebuie sa se uzeze pentru ca in timp o sa fie necesar sa iertam si pe altii. atunci ar interveni discrimarea.
nu cred ca exista limita a iertarii mai ales cand iubesti
si uite un exemplu : o mama mereu isi va ierta fiul chiar daca acesta a ucis o persoana si a stat 20 ani la racoare

| kattya96 a răspuns:

Iertarea nu vine singura. Fiecare sentiment este impins de altul. Intradevar iubirea te face sa fii puternic insa te poate si distruge. Acest lucru este influentat de naivitate si teama. Naivitate atunci cand nu iti dai seama ca mai ranit de atat nu poti fi. Devii un robot plin de sentimente care se ruginesc. Teama din cauza ca nu vrei sa pierzi ce ai, decizi sa ierti insa sa fii ranit si mai mult. Iertarea are limite pentru fiecare persoana. Insa nu ar trebui sa o folosesti de prea multe ori la o singura persoana. Iertarea ar trebui sa fie urmata de intelepciune si de o gandire logica, insa este urmata de sentimente idealiste ceea ce nu prea ne ajuta, deoarece exact cand am putea sa atingem cu degetul un nor simtim ca ne prabusim in al 4-lea strat de sub pamant. happy

| CuloareaFericirii a răspuns:

Daca tii la o persoana foarte mult o poti ierta lainfinit dar totul are o limita, pana la urma va trebui sai spunem o data si o data ca nu mai putem continua asa, prin urmare da se uzeaza, da este consumabila si da exista.:X

| iza4ever a răspuns:

Capacitatea de iartare este infinita. Poti oferi iertarea ta oricui daca ti la persoana respectiva. Atata timp cat exista iubire si credinta vei putea sa ierti chiar si o greseala care pe moment ti s-a parut de neiertat.

| ayddyshhmee a răspuns:

Limita iertari? Depinde de fiecare.
La fel si capacitatea ei de a se uza.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La oameni exista o limita.la fistecare dupa puteri.la Dumnezeu e nelimitata.in cazul tau darwin sau big-bangul.la crestini avem o limita,dar nu cred ca e chiar o limita, fiindca este scris; eu nu spun sa iertati de sapte ori, ci de saptezeci de ori cate sapte.deci la matematica de atunci putem sa spunem ca nu trebuie sa obosim in aface binele niciodata,iar daca iertarea totala,este atributul Dumnezeirii,se cheama ca iertand, tindem si noi sa urcam spiritual, treptele sfantului simeon scararul catre...ma rog, sus pe scara.da e greu.la voi in sus spre galaxii, sau gauri de vierme, la fistecare dupa caz.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iertarea adevarata, pura, care nu este echivalentul uitarii dar al acceptarii absolute a ce te inconjoara, vine din interiorul nostru, din abisurile noastre necunoscute, care raman intacte pe tot parcursul vietii. Cel ce stie sa atinga acest abis, adica cel ce invata sa ierte, niciodata nu va uita cata pace si echilibru in suflet aduce iertarea adevarata, niciodata nu va renunta la asta si, cred eu, toata viata va prefera sa traiasca cu linistea acceptarii decat cu agonia negativismului. Nu exista limite acolo, unde e natural. Cel ce insa se sforteaza sa ierte sau, cel putin, se sforteaza sa creada ca a iertat, se minte pe sine insusi, iar asta nu poate dura vesnic. Pana la urma isi demascheaza adevaratele sentimente si asta si este limita...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu se uzeaza si nu se consuma; cel putin la mine.Nu exista o limita a iertarii,in privinta asta, pot depasi ca timp, infinitul.Mult noroc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doar prostia altora limiteaza iertarea!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de vointa fiecaruia; nu exista o limita a iertarii.Este infinita.Numai bine.

| MLSS a răspuns:

Iarta-ti dusmanii ca sa-i enervezi mai tare!:**
iarta-i pe cei care-i iubesti, pentru ca merita!love struck
spune-i cat de mult vrei sa ierti, dar nu poti!love struck

| DSGline a răspuns:

Buna! Deci poti ierta la infinit pana exista iubire exista si iertare...

| me1oo a răspuns:

Dupa parerea mea nu cred ca iertarea se uzeaza desi in unele cazuri s-ar putea sa se uzeze. In primul rand atunci cand iubesti pe cineva sau tii la o persoana chiar daca a gresit nu ai cum sa tii o ura fata de el, pur si simplu il ierti, o iubesti prea mult pentru a o ura sau a o transforma intr-un dusman. In al doilea rand iertarea se uzeaza atunci cand o persoana greseste in exces fata de tine, il ierti odata de 100 de ori dar are si limite iertarea

| Coco2730 a răspuns:

Imi e greu sa trec peste ceea ce face celalalt fiindca ceea ce face este. Am un prieten care m-a dezamagit teribil de tare si n-a fost alaturi de mine cand am avut nevoie de el. Acum vezi, simt o prapastie uriasa intre noi, asa ca nu mai pot sa fiu vulnerabila si libera in fata lui. Eu cred ca nici macar nu putem ierta fiindca nu putem uita.

| anonymus07 a răspuns:

De iertat, iert pana la infinit sa uit mi-e greu.

| oanyk a răspuns:

NU nu exista limita. Daca iubesti cu adevarat pe cineva sau ai un ptieten foarte apropia poti ierta toata viata. Unde exista iubire exista si iertare.

| Pufosenie17 a răspuns:

Iertarea exista la nesfarsit ...bineinteles daca si vrei, nu este consumabila. Ea se consuma decat daca o anumita persoana nu mai poate ierta... Unele lucruri chiar nu se iarta, iar acesta e cel mai greu lucru

| 092266 a răspuns:

Iertarea reprezinta o slabiciune umana exploatata la maxim de cei care gresesc...Pe de alta parte, e ceva care ne defineste, fara de care nu putem trai, fara de care nu putem exista ca specie, fara de care nu putem evolua. Cu totii gresim si avem nevoie de iertare in permanenta, aceasta fiind rezultatul a mii de ani de cugetari, de-a lungul istoriei noastre evolutioniste. Nu am reusit inca sa ne cunoatem, in totalitate, adevaratul potential emotional, insa suntem pe drumul cel bun. Mai avem multe de simtit...

| Andreea_Calin_1980 a răspuns:

Nu trebuie sa ierti mereu pentru ca o sa se obisnuiasca toti cu asta.