| SergiuOsan a întrebat:

Care au fost moleculele care s-au dezvoltat proma data? Proteinele sau acizii nucleici? (Informatia necesara sintezei proteinelor este stocata in ADN, iar pentru replicatia ADN-ului sunt necesare proteine)

9 răspunsuri:
| zuzualina a răspuns:

Eu zic ca proteinele

| SergiuOsan explică (pentru zuzualina):

Si atunci cum s-ar fi realizat inmultirea organismelor? (Este cunoscut faptul ca virusii si prionii se inmultesc doar in cadrul unei celule gazde, deci au aparut dupa prima celula)

Am uitat sa mentionez ca proteinele nu se pot autoreplica deoarece nu contin informatia necesara sintezei lor

| zuzualina a răspuns (pentru SergiuOsan):

Pai (din ce am invatat) ribozomii au rol in sinteza proteinelor si fara proteine n-ar mai fi fost nici ADN-ul

Stu, am invat la scoala cum e chestia cu replicarea ADN-ului

Asta am invatat si eu la scoala si la pregatirea pentru olimpiada. Excluzand teoria creationista pe motiv ca "nu e relevanta" nu prea inteleg cum s-a dezvoltat viata si aceasta e una din dileme. acizi nucleici sau proteine? Se pare ca s-au dezvoltat in paralel, cu functiile gata determinate. Deci au fost create? (Aceasta varianta o cred cea mai convingatoare)

Varianta cu crearea simultana e cea mai credibila.

Am gasit ceva care cred ca te-ar atrage :

http://www.descopera.org/originea-vietii/

Si succes la olimpiada.

| SergiuOsan explică:

Asta este teoria insa viroizii prionii si virusii se inmultesc doar in cadrul unei celule gazda deoarece nu prezinta metabolism propriu... Deci, logic gandind. s-au dezvoltat dupa bacterii.

Apropo, am uitat sa iti multumesc pentru interventie.

Întrebări similare