anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care credeti ca este cauza (sau originea) coruptiei in lume? Daca as pune intrebarea la categ. Religie, cred ca stiti ce raspunsuri as primi. Dar eu vreau sa abordam problema intr-un mod realist. Stiintifico-filosofic carevasazica. Cand spunem coruptie, poate ca ne gandim prima data la politicieni, ca ei sunt corupti. Dar nu sunt numai ei. Coruptia este prezenta si in religie, si in comert, si in toate ramurile sau straturile sociale. Si omul de pe strada este corupt, mai mult sau mai putin. Daca nu e curvar, e betiv sau dependent de droguri. Daca nu e nici una, nici alta, este el cumva. Lacom, barfitor, mincinos, badaran...sau mai stiu eu cum. Cum s-a infiltrat coruptia in lume? Si cand? Ca doar Australopithecus nu cred ca era corupt. confused

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tot firea omului ramane principala cauza.Din cauza multitudinii de valori ce le poseda, unii chiar nu se pot multumi cu putinul pe care-l au.Chiar daca nu e lacom, e foarte pretentios cu imaginea sa, iar o imagine de succes costa niste bani.
Coruptia pana la urma ce inseamna, e tot o abatere de la moralitate, iar valorile morale nu le-am dobandit la nastere, ni le-a impus societatea. Poate ca asta e starea naturala a unora.

37 răspunsuri:
| thelordoftime a răspuns:

Raspunsul la intrebarea ta este unul simplu! O intrebare mai corecta ar fi fost "Cum putem combate coruptia? "! Radacina coruptiei este lacomia, si lacomia este un instinct animal pe care il avea mai mult ca sigur si Australopithecus, nu facea coruptie bancara ca noi dar era si el corupt in felul sau!

Răspuns utilizator avertizat
evenso
| evenso a răspuns:

Machavelismul probabil a aparut de cand oamenii si-au dat seama ca pentru atingerea intereselor propriu pot manipula pe altii si le trateaza ca pe un obiect, psihologii spun ca este o atitudine, dar nu s-a gasit gena care ar putea fi responsabil pentru mostenirea acestui stil de comportament.
Cauza este probabil ca acesti oameni nu stiu sa piarda si sub orice forma vor sa-si atinga scopul "scopul scuza mijloacele".

| OOOLEOOO a răspuns:

Daca vrei sa schimbi lumea in bine, mai intai trebuie sa te schimbi pe tine in bine...Cel mai mare luptator este cel ce se invinge pe sine.

Cea ce numesti tu corupere este instinctul de supravietuire.

''Mint, fur, barfesc doar ca sa ma asigur ca eu sa raman in zona de confort, unde e bine si caldut... unde supravietuirea imi este asigurata''

| WhatheWow a răspuns:

Cauzele corupției sunt multe; de la mediocritatea politicienilor până la lupta pentru supraviețuire și slăbiciunile omului e mult de dezbătut.
Eu mă rezum doar la faptul că odată cu apariția intermediarilor s-a născut și corupția.

| suffarstar a răspuns:

Coruptia a aparut odata cu minciuna si celelate valori negative.

| Earthroot a răspuns:

Cauza e banul, de cele mai multe ori.Probabil e veche de cand lumea precum si celelelte faradelegi.

| Hombre a răspuns:

Dorinta de-a avea mai mult generata de lacomie, megalomanie, frustrare etc. Si Australopithecus era corupt pentru ca in vremea lui functiona doar legea celui mai tare, noi evoluatii in ciuda faptului ca avem legi impotriva coruptiei si tot ne lasam corupti si corupem in acelasi timp.

| sabin89 a răspuns (pentru thelordoftime):

Ar fi bine sa putem combate coruptia, nu contest. Dar ai vazut, un doctor bun nu se concentreaza atat spre a face sa dispara niste pete de pe piele; chiar daca ar reusi asta, succesul ar fi doar temporar, fiindca petele ar aparea iar dupa un timp. El incearca sa afle cauza, stiind ca, daca va putea sa o elimine, succesul ar fi total.

| sabin89 a răspuns (pentru Vlad89NN):

"decat prin... transformarea noastra in cyborgi sau zei" - Cu alte cuvinte, niciodata? sad

| sabin89 a răspuns (pentru evenso):

Machiavelismul stim cand a aparut, spre sfarsitul sec. 15. confused Stiu cum zici si ai dreptate cu "atingerea intereselor", insa nu cred ca problema sta in aflarea vreunei gene responsabile, fiindca asa ceva nu exista; parerea mea. Se acorda o importanta exagerata ingineriei genetice.

| sabin89 a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Bun, sa zicem ca m-as schimba pe mine in bine, ce s-ar realiza cu asta? Cine se ocupa de restul celor sapte miliarde?

| sabin89 a răspuns (pentru WhatheWow):

Intr-adevar, e mult de dezbatut. Eu le-am cam bagat pe toate intr-o oala, din dorinta de a rezolva totul dintr-o lovitura! Nu sunt nici eu sigur daca toate - de la mediocritatea politicienilor la...slabiciunile omului - ar avea o cauza comuna. confused

| sabin89 a răspuns (pentru suffarstar):

Cum a aparut minciuna? si cand?

| sabin89 a răspuns (pentru Earthroot):

"veche de cand lumea" - adica aproximativ de cand? Ca lume poate sa mearga in urma pana la australopithecus confused poate si mai mult.

| sabin89 a răspuns (pentru anonim_4396):

Inteligent raspuns!

| sabin89 a răspuns (pentru Hombre):

"...avem legi impotriva coruptiei" - Cred ca termenul "coruptie", human corruption, are un sens mai larg decat acele aspecte impotriva carora se pot emite legi. E o parere.

| Earthroot a răspuns (pentru sabin89):

Pai orice lucru incepe timid, precum o minciuna nevinovata care se poate transforma intr-una daunatoare.Acum de unde sa stiu exact...Tu crezi ca coruptia e marca inregistrata sa-ti zic anul sau perioada...

| Hombre a răspuns (pentru sabin89):

Da, sunt de acord cu tine, eu am vrut sa intaresc ideea ca fenomenul coruptie pe care il dobandim e atat de puternic incat nici legea nu-l poate opri. Altfel sensul lui e mult mai larg si in afara legii, chiar religia e coruptibila, vinde iluzii si zeciueste, politicul iti promite lapte si miere si-ti dă flegme electorale, corupi femeia jurând iubire pana la sfarsitul vietii sa se casatoreasca cu tine si dupa ceva vreme si esti calare pe alta s-au divortat etc.

| sabin89 a răspuns (pentru Hombre):

Cand a fost intrebat de biograful lui, James Bosswell, sa-si spuna parerea in legatura cu pacatul originar, Dr. Johnson a raspuns ca indiferent cum a fost sau ce a fost "oamenii sunt in mod evident si unanim recunoscut atat de corupti, incat toate legile din cer si de pe pamant sunt insuficiente pentru a-i retine sa nu comita infractiuni". confused

| OOOLEOOO a răspuns (pentru sabin89):

Odata ce descoperi cum sa te schimbi pe tine, vei deveni usor un lider...nu orce lider, ci un lider prin puterea exemplului...Noi oameni urmam instinctiv aceste personalitati Alfa.

| Hombre a răspuns (pentru sabin89):

Precum am spus, "eu am vrut sa intaresc ideea ca fenomenul coruptie pe care il dobandim e atat de puternic incat nici legea nu-l poate opri."

| thelordoftime a răspuns (pentru sabin89):

Ei insasi!

| SoundTHeWave a răspuns:

Firea omului, lacomia si setea dupa putere merg mana in mana.

| suffarstar a răspuns (pentru sabin89):

Eu cred ca atunci cand Adam si Eva au gustat fructul oprit.Asta e parerea mea.
Toti oamenii ne nastem rai, este usor sa faci raul, dar cu totii putem face binele.

| sabin89 a răspuns (pentru suffarstar):

E bine ca spui ca e o parere; si nu o certitudinethinking

| sabin89 a răspuns (pentru SoundTHeWave):

Da, cam asta este esentahappy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Filozofic vorbind, coruptie nu exista. Exista corupti si corupatori, iar incadrarea intr-una din aceste categorii este foarte relativa.Iti dau un singur exemplu:se poate considera corupt un copil care primeste o bomboana pentru a nu mai face galagie?; iar cel care o da este corupator? Si animalele pot fi incadrate in aceste categorii.De exemplu:cocosul care ofera o ganganie, sau un bob de ceva, unei gaini, iar aceasta o primeste.

| sabin89 a răspuns (pentru anonim_4396):

Mi-ai pus doua intrebari. Dar vezi ca eu sunt aici pe pozitia celui care intreaba si asteapta raspunsuri. Deci, te trog, spune-mi tu daca se poate considera corupt acel copil, iar cel care i-a dat bomboana, corupator.laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sabin89):

Am vazut eu oare gresit categoria la care ai postat intrebarea?

Întrebări similare