Tot firea omului ramane principala cauza.Din cauza multitudinii de valori ce le poseda, unii chiar nu se pot multumi cu putinul pe care-l au.Chiar daca nu e lacom, e foarte pretentios cu imaginea sa, iar o imagine de succes costa niste bani.
Coruptia pana la urma ce inseamna, e tot o abatere de la moralitate, iar valorile morale nu le-am dobandit la nastere, ni le-a impus societatea. Poate ca asta e starea naturala a unora.
Poate vei intelege maine. Daca nu intelegi nici atunci, muta intrebarea la "Conversatii" sau "Amuzamente" si-ti voi raspunde cum vrei tu.
Da, logic, la mintea ta numai aia care pupa moaste sunt necorupti, restul sunt total decazuti.
Fleoşc! Hop si tu să dai cu bâta în baltă! Unde ai văzut tu mă deşteptule că îi laud eu pe ăia care pupă moaşte? Hha? Uita-te pe profilul meu si spune-mi. Hai, fuguţa! Am fost candva tentat sa te consider un om civilizat, dar pe zi ce trece imi dau seama ca ai un caracter la un nivel...pe undeva pe jos.
Chiar asa fiind, desi nu e, tot ar trebui sa ne respectam unii pe altii. Nu sa-mi zici "dupa mintea ta".
Cu toti suntem coruptibili. exista o suma pentru fiecare din noi care sa-i cumpere moralitatea, si daca nu bani, servicii, favoruri, etc!
Deci eu as prefera sa vorbesc de mine.
De ce as fi eu corupt?
1.Sa nu muncesc vreodata!
2.Sa fiu respectat chiar si de la spate
3.Sa nu-mi pese
4.Vacante
5.1+1=3 ...instinct de conservare
Cum putem face ca toate astea sa dispara? Simplu:cand toata lumea va beneficia de ele.1+1=2, deci, nici un varf de piramida, nici o baza! Va salut!
http://www.thezeitgeistmovement.com/