| Lauragd a întrebat:

Care credeti ca este cea mai mare problema existentiala a omului?

Răspuns Câştigător
| contαbαndonαt a răspuns:

Insasi Sentimentul De Neputinta.

48 răspunsuri:
| JohnZ a răspuns:

Oare s-a scumpit soriciu anul asta? happy

| neutrino a răspuns:

Viata, trebuie sa fii capabil sa o traiesti omeneste.

| AleXandraDoll a răspuns:

Incapacitatea de a percepe realitatea asa cum este ea

| ioanaAn a răspuns:

El insusi

| Ripqer a răspuns:

Existenta mea laughing))

| ƳourMind a răspuns:

Cred ca bolile incurabile(diabet,cancer, astm, HIV/Sida), dupa aceea ar urma provenienta vietii si a tuturor vietuitoarelor, descoperirea cat mai multor planete cu forme de viata si sa aflam daca exista sau nu exista vreo fiinta divina!
Cred ca astea sunt cele mai mari problema la nivel international al omenirii!
Bafta!

| Buresbista123 a răspuns:

Adaptarea

| Criterion a răspuns:

Viata de dupa moarte.Scopul vietii omului pe pamant.
http://www.crestinortodox.ro/......38071.html

| Rakanishuu a răspuns:

Prostia.

| RandyMarsh a răspuns:

Salut!
Ca nu trateaza viata cu seriozitate.
Bafta!

| Candyclouds a răspuns:

Neputinta multor oameni de a trai clipa si de a aprecia tot ce ne inconjoara.Majoritatea tindem sa ne gandim la ce o sa facem peste o ora si cand ajungem la ora respectiva, deja ne gandim la ce vom face in ora urmatoare. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Insasi existenta.
Imi aduc intr-un fel aminte ce frumos era inainte sa ma nasc.

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns:

Ca Dumnezeu nu-i ascultat.Dar daca ar fi sa ma rezum dupa alte circumstante as deduce egoismul.Multi ar spune mandria.Dar din moment ce nu vrei sa-ti stapanesti mandria asupra unei persoane, esti prea EGOIST ca sa-ti pese de persoana respectiva.Egoismul este practic originea raului.Lacomia.Oarecum la fel ca egoismul.Nu te mai intereseaza sa lasi si altora.Sa iei tu cat mai mult happy.Am dreptate cu privire la ceea ce am scriswinking.Fii sigur de asta.

| RockNbeer a răspuns:

Difera de la om la om.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

El insusi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa cum au mai zis cativa deja: existenta proprie, prin extensie cauza acesteia, existenta unei divinitati, altfel de viata dupa moarte...

| OOOLEOOO a răspuns:

Programarea sociala

| ViseleSmulgGratii a răspuns:

Evolutia spirituala.

| Duucu a răspuns (pentru wtxwhdxifdjebdd):

Egoismul nu e un lucru chiar atăt de rău.Fiecare avem propriul corp și propria conștiința și trebuie să ne pese doar de ea. Știi vorba aia, căinele moare de drum lung și prostul de girija altuia.

| Northern a răspuns:

Răutatea.

| OOOLEOOO a răspuns (pentru Duucu):

Frumos spus happy
Egoul face parte din noi, iar daca il respingem...ne respingem pe noi? iar daca nici macar noi nu ne acceptam ci ne criticam propiul egoul ascunzandul in umbra, avem pretenti ca alti sa ne accepte fara sa ne critice?

| Duucu a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Ai dreptate, noi suntem "centrul universului nostru"

| OOOLEOOO a răspuns (pentru Duucu):

Iar un univers complet are si ''lumina'' si ''intruneric''

http://vimeo.com/44823513

| BornToDie67 a răspuns:

Una dintre ele ar fi big grinificultate in trairea prezentului, suntem prea mult ancorati in trecut...

| anad a răspuns:

Sa isi gaseasca el insusi sensul sau in viata.

| Wøodenpints a răspuns (pentru Criterion):

Da de ce ești tu așa sigur că asta ar fi cea mai mare problemă a tuturor oamenilor? Spre exemplu mie-mi pasă mai mult de cât de rece e berea și cât de caldă e mâncarea decât de viața după moarte sau scopul omului pe pământ.

| Clementin a răspuns:

Personal, cred ca religia, rezultatul temerilor si ignorantei individuale.

| Criterion a răspuns (pentru Wøodenpints):

Hm!
"Daca cred ca exista Dumnezeu si El nu exista, n-am pierdut nimic. Dar daca nu cred ca exista si El exista cu adevarat, atunci am pierdut totul." – Blaise Pascal
Ce parere ai de asta?
Cu alte cuvinte, daca ai impresia ca esti doar o simpla vietuitoare a Terrei, fara un scop precis al existentei, te poti insela.
Animalele nu au idee de viata de dupa moarte, nici nu le intereseaza. De ce omul isi pune atunci aceasta intrebare(daca exista viata dupa moarte)? Sau alta: de ce cautam perfectiunea?
Daca in mintea mea exista notiunea de perfectiune, e imposibil ca acestei idei sa nu-i corespunda ceva real, Perfectiunea insasi, Dumnezeu.
Altfel spus Dumnezeu exista, indiferent ca vrem sau nu sa existe. Si atunci e nevoie sa-L cunoastem, sa stim ce vrea de la noi. Simplu. Sincer? Nu e deloc simplu.
Fie ca vrem sa acceptam sau nu, asta e realitatea. Realitate cu care ne vom confrunta la un moment dat.
Vrei sa o negi? Nicio problema pentru mine, dar e o problema pentru tine. Mai ales ca acum esti pus in tema.
Iar in ce priveste berea, la 15°C e perfecta. Fac cinste. Hai sanatate!

| Criterion a răspuns (pentru Wøodenpints):

*Corectare: "indiferent daca"

| Wøodenpints a răspuns (pentru Criterion):

Dacă crezi în Dumenzeu și el nu există îți pierzi în primul rând libertatea, liberul arbitru, vei trăi mereu cu gândul că trebuie să mulțumești un zeu și când nu faci cum spune el vei sta cu vina că urmează să fii pedepsit. Cum să n-ai nimic de pierdut?
Libertarea de-a face ce vreau e mai presus de orice. Nu se merită s-o pierzi doar din cauză că ar putea exista un anumit zeu (din mulți alți zei câți au fost născociți până acum de oameni).