| Apokales a întrebat:

Care credeti ca este forma universului?

58 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns (pentru Apokales):

Merge ca si ipoteza laughing. Planete sferice, gauri negre sferice, particule si subparticule sferice, de ce Universul nu ar fi sferic sau chiar clastic (clast)?

| Apokales explică (pentru Celcestietot):

Universul are forma de gogoasa, asa cum a spus Inferno, acum intrebare este daca este glazurata sau umpluta cu ciocolata laughing.

| Dorotheea21 a răspuns (pentru Apokales):

Nu gravitatia a dat forma universului. Inflatia a facut.o.
Frank52 scria ca expansiunea a fost constanta. Nu a fost.

| Apokales explică (pentru Inferno):

Mi-a raspuns si la ce nu voiam laughing. Mersi!

| 1973191019982018 a răspuns:

Universul este in expansiune, deci nu este infinit dar spatiul care trebuie sa fie acoperit / umplut inghitit de univers este infinit, fiindca nu exista niste ziduri unde universul se sfarseste si chiar daca ar fi, ce ar fi dincolo de ziduri? Sa fie neantul? Chiar si neant daca ar fi s-ar intinde la nesfarsit. Deci exista in univers un spatiu care este infinit in dimensiune.
( SPER CA NU AM SPUS PROSTII) Dar chiar mi se pare foarte interesant unuversul in care traim, si cica s-ar mai spune ca de fapt nu exista un singur univers ci o infinitate de universuri. Cert este ca noi suntem marginiti si limitati deci nu putem intelege pe deplin infinitul. Dar repet, traim intr-un univers extraordinar unde este o randuiala nemaipomenita ( O fiinta puternica si vesnica dirijeaza intreg universul /planetele, sistemele dolare/ universurile)
Poate am spus prostii poate nu. Nu stiu exact fiindca sunt marginit si nu pot cuprinde infinitul, nici macar 1% din infinit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă îmi spui cum este pământul, geoid sau perfect sferic îți răspund la întrebare.
Ahh, și spune-mi și cine a săpat cărările ălea de pe Europa satelitu lu Jupiter, au trecut Europenii cu tractoarele pe acolo?
Aștept răspuns.

| Apokales explică (pentru anonim_4396):

Nu-i perfect sferic, la ora de geografie mi s-a spus ca-i oval pamantul. Despre Europa nu stiu nimic, deci nu ma pronunt big grin. Ce vrei sa spui cu Europa?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Apokales):

Păi cum e? E așa https://www.google.com/......ps?/search
sau așa
https://www.google.com/......ps?/search
Eu încă nu știu.
Despre Europa nici eu nu mai știu ce vream să spun, ahh, mă întrebam cine a făcut urmele alea pă gheață.

| Dorotheea21 a răspuns (pentru Apokales):

Vrea sa spuna ca forta mareica exercitata de gravitatia lui Jupiter care este uriasa, crapa tot timpul gheata de pe Europa si de aceea se observa acele crapaturi. Cred ca se numesc crevase.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Dorotheea21):

Da, exact asta am spus eu dar cu alte cuvinte.

Ambele si din cate observ, nu stiam ce e ala geoid, dar wiki. spune asa: "Geoidul este forma convențională imaginată a suprafeței terestre și se definește ca fiind nivelul mediu al mărilor și oceanelor în stare liniștită.", deci se considera ca are forma de geoid pentru ca este luat de la nivelul mediu al marilor si oceanelor, astfel are forma de geoid sub alte circumstante, prin absenta vantului si al valurilor etc.

anonim_4396

Deci e geoid dar cu oceane, mări, nori și atmosfere arată din spațiu aproape sferic? Am înțeles bine?

Cam asa ceva am inteles si eu. Cauta in engleza pe wikipedia pentru ca explica mai bine, pe wikipedia en. spune ca forma pamantului este geoida doar sub influenta gravitatiei si rotatiei pamantului.

"The geoid is the shape that the ocean surface would take under the influence of the gravity and rotation of Earth alone"

| StrongHeart a răspuns:

Nu cred ca are forma, si chiar daca ar avea, forma i se schimba constant pentru ca se extine încontinuu.

anonim_4396

Ok, acum că am dezbătut subiectele astea anatomico-planetare ca să folosesc niște cuvinte care mă fac să par mai cult decât sunt în realitate sau invers, având în vedere că, universul este spațiul unde galaxiile își fac veacul, poziționate la întâmplare și majoritatea lor se îndepărtează una de cealaltă având în vedere că spațiul este în continuă expansiune sau, anumite galaxii se apropie una de cealaltă cum se apropie Andromeda de galaxia noastră, dacă ieșim din spațiul ăsta și ne uităm ar putea să aibă orice formă.
Teoria mea universalo-pozițională ajunge la concluzia că într-un viitor foarte îndepărtat universul nu o să mai aibă nicio formă vizibilă din afara lui, pentru că spațiul intergalactic dintre o galaxie și celelalte galaxii vecine o să fie prea mare.
În concluzie în momentul de față universul nostru poate să aibă forma creată dintr-o formulă matematică, creată la rândul ei de un mic elev din ceva univers cu 40 de dimensiuni care a avut ca test în clasa a-7-a crearea unui univers 3d cu ființe vii care în 2002421041012414 de ani să devină în formă de octogon.

| Simpatic a răspuns:

Fara forma, ceva ce este infinit nu poate sa aiba o forma...zic

| Inferno a răspuns (pentru Dorotheea21):

Limite?
Ești așa deșteaptă...

| Inferno a răspuns (pentru Dorotheea21):

"Nu gravitatia a dat forma universului. Inflatia a facut.o."

Masa curbeaza spatiul. Forma Universului este data de masa totala a corpurilor din univers raportat la volumul in care aceste corpuri se regasesc.

| Inferno a răspuns (pentru Apokales):

Noua la ora de geografie ne-a spus ca Pamantul are o forma specifica denumita "Teluroid".

| Emazio a răspuns:

Cum sa aiba o forma daca nu exista nimic in afara lui, nu ai cum sa il masori in raport cu ceva ca sa ii determini o forma. Daca ceva este infinit acel lucru nu are forma, daca ar avea o forma inseamna ca poate fi incadrat in ceva, si deci nu e infinit.

| Emazio a răspuns (pentru anonim_4396):

De ce ar avea sunet, materia are sunet? Eu cred ca este silențios.

| Dorotheea21 a răspuns (pentru Inferno):

Si tu esti.
Pe inflatie o doare in fund de masa totala a universului, iar eu i.am spus lui Frank51 ca viteza de expansiune nu a fost uniforma, asa cum credea el.
Ai inceput sa imi raspunzi mai mult mie, decat Oracolului.
Daca nu poti sa stai departe de mine, pune o intrebare a ta, si ne certam acolo.
Am terminat aici.

| Stelian_Iancu_1974 a răspuns:

Nedefinita.

| Frank51 a răspuns (pentru Dorotheea21):

Nu m-am exprimat corect. M-am referit la viteza raportata la expansiune. In prima faza este la mintea cocosului ca viteza a fost exponentiala iar apoi treptat a scazut. Viteza a fost constanta daca o raportam la expansiune, adica toate obiectele care s-au expansionat au avut aceeasi viteza, fie ea cea exponentiala de la punctul 10^-40 secunde, fie ea viteza de acum. Poate stau prost cu explicatul...

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Tot ce vezi cu ochiul liber, e infinita, e las-o asa.

| Apokales explică (pentru Inferno):

Ma duc sa-l bat pe profu' de geografie ca m-a mintit laughing. Ce jigodie!

| Crisstinayy12 a răspuns:

Infinita