La tehnologia pe care o detinem acum Universul este Infinit, dar peste ani si ani este posibil cu noi telescoape, poate cu vehicule autopropulsate care sa tinda spre viteza luminii (cine stie!?) se va putea masura si Universul. Acum ca exista mai multe Universuri nu am de unde sa stiu, e complicata asta cu mai multe dimensiuni etc Nu as vrea oricum sa imi bat capul cu chestii care oricum nu sunt palpabile, se ocupa NASA de astea, adica bugete enorme, sute de oameni sau mii angajati care se duc la serviciu pe bani multi ca sa studieze praful de stele, multa matematica si ipoteze. Cand putini stiu ca calculul cu carbonul radioactiv nu a relevat niciodata milioane si miliarde de ani ci cel mult cateva mii de ani, dar specialistii nostri pamanteni sunt buni in toate, a si eu sunt tot pamantean nu sunt ca asta
https://www.youtube.com/watch?v=qn8D2OXb-rA
Cand spui ca are o forma sferica inseamna ca daca pleci de aici de pe pamant si mergi drept inainte o sa te intorci de unde ai plecat?
Si eu ma gandeam ca ar putea fi sferic dar dupa se naște o întrebare, ce e in afara acestei "sfere"?
Eu cred ca vidul este infinit iar materia care a provenit de la big bang este inca in expansiune, formand praf cosmic, stele, planete, gauri negre etc.
Sunt multe teorii despre forma universului, dar niciuna concretă.
Oricum, universul este de o suprafață neimaginabil de întinsă.
Prea mare sa îl cunoaștem complet.
Ce e dincolo de univers?
Nu cred că există capăt al universului. E ca și cum ai zice capătul pământului.
Da, la asta ma refeream prin sferic. Și mi-am închipuit ca exista ceva dincolo de el. E cumva înfricoșător sa ma gândesc atat de departe, realizând cât de mici suntem.
E posibil sa fie si sferic. Cand a explodat in punctul 0, materia s-a imprastiat in toate directiile. Ca sa fie ceva dincolo de granita universului nostru, fenomenul Big Bang trebuie sa se fi intamplat de mai multe ori. Dar nu vom afla niciodata, fiindca nu ne permite durata vietii. Daca trimiti o nava sa mearga 2000 de ani cu viteza luminii, sa colecteze date, iar apoi sa se intoarca 2000 de ani sa vedem ce a gasit..., nu va mai sti nimeni de ea, cum nici noi nu stim nimic despre piramidele construite acum 4000 de ani. Parerea mea!
Universul se află într-o continuă expansiune, o expansiune accelerată și permanentă. Nu există o cifră exactă a Universului la modul general și nici nu poate exista din moment ce-și mărește volumul constant datorită energiei și materiei întunecate, în fiecare secundă. Nu există dincolo de univers (însă există universul observabil sau dincolo de universul observabil dacă aș putea interpreta astfel, având o valoare aproximativă de 46-50 miliarde de ani lumină, adică >9. 4605284x10¹²x50<.
Universul constituie totul din jurul nostru, el este temelia pe care s-a construit totul (de la galaxii la sisteme solare, la planete, la stele, la găuri negre, la posibile civilizații îndepărtate -> mai mult ca sigur că-n acest univers infinit nu suntem singuri, cu siguranță există și alte specii și civilizații pe care noi nu le putem aborda in mod direct, nu avem căi de acces și tehnologia necesară în mod deosebit).
Cu alte cuvinte, tind să cred că aici a avut loc un proces chimic, un punct extrem de dens care conserva o uriașă masă atomică s-a manifestat printr-o explozie, un bang ce s-a expandat și se expandează în continuare.
Totuși, aș putea interpreta această expansiune ca o antiteză, ar putea exista chiar o moarte a Universului. Cum totul are un început și un sfârșit, la fel ca ciclul vieții, la fel ca trecerea unui anotimp (exemplu), așa și cu existența acestui univers. Toată materia expandată în tot acest timp se poate strânge într-un singur punct la fel de dens, la fel de concentrat de materie, la fel de comprimat.
A gandi este pacat se alege iadul vesnic de tine,uite cum rezolvam tot ce nu stim,il bagam pe dumnezeu in ecuatie si gata,cat de mare e universu dz stie,se extinde la infinit dz stie,iti spun asta cu dz stie rezolva totul, nu exista nimic dincolo de univers, totul e in univers, asta cred nu stiu, dz stie desigur
Da, asta este doar o teorie, nu este un fapt precis. Oricum noi nu vom mai fi peste mult timp, nu vom asista la moartea universului, nici generațiile viitoare nu vor asista, pentru că Soarele va pune capăt vieții de pe Pământ. După ce cantitatea de hidrogen va arde în totalitate, după un miliard de ani, Soarele își va mări volumul, se va transforma într-o Supernovă(Gigantul Roșu) și va exploda.
"Modelul cosmologic Big Bounce sugerează că gravitația va opri, în cele din urmă, expansiunea Universului și va provoaca implozia acestuia într-o singularitate", potrivit teoriei de care ți-am spus.
Totul s-ar putea repeta, va deveni un proces ciclic.
Înseamnă ca si in trecut au existat o infinitate de universuri, care au murit si s au născut iar? Sau nu stiu daca e corect o infinitate
diana_9674 întreabă: