Dacă vorbim de primate, gorilele sunt cele mai puternice animale, împărțind in jur de 98% din ADN-ul uman. Sunt în același timp puternice, inteligente (pot dezvolta o inteligență socială incredibilă, folosind semnele/mimica).
Dacă vorbim de insecte, cea mai puternică specie este reprezentată de "Gândacii de bălegar", asemenea furnicilor, pot ridica greutăți de peste 250 ori din masa proprie.
O întrebare serioasă are un răspuns mai complex. Pentru că sunt avantaje și dezavantaje.
Aș putea spune leul, dar doar atunci când atacă în haită. De unul singur se poate bucura de o gazelă, și cu greu ar pune la pământ un bivol.
Dar elefanți sau rinoceri nu prea am văzut atacați nici măcar de haite de lei.
Rămâne dar elefantul și rinocerul. Eu cred că rinocerul este mai tare, din pricina că poartă platoșele pe el. Cornul lui ar răni cu ușurință un elefant; dar elefantul nu prea își folosește coarnele pentru atac, ci se folosește de masivitatea corpului său.
Deci pentru mine rămâne rinocerul.
Daca e asa in general, balena albastra. Doar pe uscat: elefantul. Daca e in functie de greutatea corpului, gândacul de balegar (poate ridica obiecte care sunt de 1.141 de ori mai mari decât greutatea lui).
Am făcut doar o comparație, n-am specificat nimic de furnică. Subiectul s-a concentrat numai pe Gorile și gândac.
Nu vad cu ce e asemanator raspunsul meu cu al lui, dar din o simpla cautare pe google gasesti informatiile astea.
In cazul asta, raspunsul e gindacul de balegar. https://onekindplanet.org/......t-animals/
"Te luasi dupa GPA". Iarta-ma pe mine daca te-ai referit la altceva.
Elefantul, daca luam in considerare marimea si daca ne referim strict la animalele terestre. Dar totusi cu Leul nu se pune nimeni, e pradatorul suprem, pune la pamant orice animal din savana si nu numai
Omul. Nu vad alte animale care sa fi reușit să construiască așezări sociale atât de complexe, să facă nave cu care sa călătorească pe apă sau in aer, să ajungă pe lună, să creeze arme capabile să distrugă suprafețe masive aproape instantaneu sau sa aducă sute dacă nu mii de specii de animale la dispariție sau aproape de dispariție.