Gresit
pentru inceput ambele sunt imateriale fiind creatia "suprema" a creierului
spiritul se crede a fi cel care iti face legatura cu divinitatea, in religiile asiatice inclusiv cu apele copacii pietrele etc iar sufletul se ocupa de relatiile interumane
daca nu-l vezi si nu-l poti atinge asta nu inseamna ca nu exista.sunt lucruri reale dar nu si fizice
platon credea ca exista acest ceva nonmaterial de a carui existenta ne indoim in momentul in care accentul cade pe simturile fizice, lucru perfect logic din punctul meu de vedere
Pai asa cum vad eu, sufletul este subordonat ierarhic spiritului. Sufletul este al omului, cel care are memoria tuturor vietilor, cel care ne diferentiaza unul de celalalt, iar spiritul este acea parte a noastra care este data de la de-zeu, (sau duhul sfant) si care reprezinta puntea noastra cu Dumnezeirea. Cred ca legatura se face pe aceasta ordine ierarhica. trup. suflet. spirit.
Omul este un trio compus din corp, suflet şi spirit. Spiritul este acela care ofera oamenilor abilitatea de a avea o relatie cu Dumnezeu (nu oricine il are), iar sufletul inseamna viata, pentru ca toti avem un suflet. Asa vad eu diferenta dintre ele.
Trebuie sa specifici pe ce fagas vrei sa porti discutia: laic sau teologic. Altfel derutezi oamenii.
Pai cum frate, sufletul este ceva ce simti iar spirtul e spirt...ce naiba. iti dai cu el pe rani sa dezinfecteze, cateodata mai si bei...
Suflet=corp+spirit...adica corpul e trupul facut din carne spiritul e viata, suflarea de la Dumnezeu
acestea 2 impreuna alcatuiesc sufletul care esti tu sau oricine altcineva... fara corp nu esti om fara spirit sau enerdie de la Dumnezeu nu poti trai! e SIMPLU
Deci din ecuatia pe care ai facut-o, dupa tine daca moare trupul atunci moare si sufletul, ceea ce e fals, deci nu e deloc asa simplu, sufletul poate trai fara trup, spritul poate trai fara suflet, dar reciproca nu e valabila, trupul nu poate trai fara suflet si spirit, iar sufletul nu poate trai fara spirit, singuru care e nemuritor din aceasta trinitate este spiritul
AvalohAlyn întreabă: