Celulele sunt 50% proteine si 50% adn, (adn-ul contine instructini de creare a proteinelor). Proteinele sunt formate din aminoacizi iar ei din atomi.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Aminoacizi
Ma rog, tot ce exista e format din atomi, iti explicam asa ca sa iti faci o idee referitoare la dimensiuni.
Celulele sunt formate din atomi, tesuturile sunt formate din celule, organele sunt formate din tesuturi, corpul este format din organe.
E aproape adevarat ce ti-a scris mai jos Mada, dar ea a uitat de alte cateva "incrediente". Nu le mai stiu, se invata parca prin a noua. Numai lipide imi amintesc si stiu ca mai sunt alte cateva substante minerale si organice.
Acidul dezoxiribonucleic(ADN-ul) se afla doar in nucleul celulei, restul e format din ce ti-am scris mai sus.
Orice vezi si nu vezi este format din atomi.Aeerul pe care nul observi este de fapt un amestec de atomi. Universul este format din atomi si etc.
"Acidul dezoxiribonucleic(ADN-ul) se afla doar in nucleul celulei" NU numai. O mica cantitate se afla si in mitocondrii si cloroplaste.MAi exista si asa-zisul ADN extranuclear ( fiind 1% din totalul de ADN) in citoplasma.
AvalohAlyn întreabă: