Ratiunea duce catre (un tip de) intelegere.
O idee fara sens este una care nu poate fi contextualizata in moduri de gandire. Aici e mult de explicat, dar cred ca intelegi. Pe scurt, a contextualiza o idee este a vede relatiile intre ea si alte idei (posibil axiomatice) cu care iti descrii experienta in lume - sau într-un sens mai restrictiv, idei pe care le intelegi.
In ceea ce privește termenii sophia, episteme si techne, pot fi abordate din orice mod de gândire. Spre exemplu, abordand techne dpdv pragmatic duce la intrebari de genul cand?, unde? Dpdv moral la cum?, cine? Dpdv intelectual ar duce la intrebari de genul ce înseamnă?
Ce este o idee fara sens? Ce este o idee? Care este sensul unei idei? Ai prietenul tău Google, îți răspunde la toate. Mai nou a apărut și un super robot online care îți răspunde la orice întrebare.
Ok mersi de raspuns. O sa caut eu ce inseamna o litera, morfemul, textul si etc. Totusi vad un viciu in societate in care lógica (aici intra legea, política, filozoful, universitate etc.) se monopolizeaza si intervine in lumea ontológica. Imprima o ordine in lumea faptica. Totusi vedem ca lumea faptica fara o disciplina se strica. De ce sa nu lasam lumea faptelor in voia ei si sa retragem politicul din varf? Sa ii retragem educatia si sa il lasam LIBER asa cum l-a lasat natura.
Clar... eu nu, tu da. Atunci trebuie sa imi dai si mie o parte din "iubita". Prea nesatul esti.
"Robotul" asta e programat tot de om si raspunde gresit sau incomplet de multe ori, mai ales acum, in faza de inceput.
Alții?
Omul ăsta este un fiolosof. Nu are nevoie oricum de nimic. Dar și chiar dacă ar avea, tu îi citești întrebările? Crezi că cineva de calibrul domnului Seba se găsește ușor? Păi ce să facă fetișcanele astea din ziua de azi care nici nu mai știu să scrie corect? Dar să mai și înțeleagă mintea domnului Seba?
Noi ăștia de pe TPU și zic eu, că pare-se am fi ceva mai inteligenți, măcar ăia care scriem corect ortogramele și știm baza gramaticii ) și tot nu îl înțelegem complet.
Admiteți că pe domnul Seba încă îl descifrăm.
Si daca sunt balbait ca Moise? Din perspectiva omului carnal nu am cu ce ma lauda. Insa tu da, poti sa fii comparata cu Pavel. Insa ai grija cu ce te lauzi, pentru ca cel ce stie mult ii se va cere mult. Oamenii vor apela la tine si isi vor arunca toate frustrarile asupra ta. Mai bine sa mergem la Biserica sa ne incurajam si sa ne intarim pentru ca relatia cu Dumnezeu pretinde comunicare. El considera ca suntem uniti cu El si daca nu alimentam relatia, ne putem indeparta, raci si pierde. De aceea rugaciunea continua este buna pentru ca este o trascedenta continua cu lumea spiritului. Si cand dormim sa ne rugam, si cand mancam, si cand umblam, si cand plecam. Asa tot timpul vom sta pe cale sfanta si in relatie cu Dumnezeu. Daca intr-o zi ne trezim si ne vedem cazuti in lumea materiala, sa mergem repede sa ne rugam ca sa ne amintim de lumea spirituala.
Și o început. )
Asta e când vrei să-i iei apărare filosofului, filosoful se dezlănțuie. )
Da, daca te ajută cu ceva aseară am vorbit cu luna, Dumnezeu și pisicile din cartier. Ba chiar pentru prima dată am reușit să-i ofer recunoștință și nu "pfff, iar nu mi-ai dat Doamne, aia sau aia."
Cine mai era pe la 2 noapte pe stradă, Alexandra și pisicile ))
Evident Și El.
Ok ma bucur. Tot el iti va da si Taria (cele 7 daruri ale Duhului). Dupa aceea o sa intelegi duritatea diamantului si Taina Mirungerii(nu spalarea ci sfintirea). Insa eu cu rusu asta nu ma iau la concurenta pentru ca nu ma intereseaza sa caut puterea lui Seba ci a Duhului. Daca ma laud cu femeile care imi sunt inainte (de la romance, spaniole, columbience, argentinience, latine, negrese, chineze), m-as lauda cu lucrurile slabe si as pierde (As intra in hibridism, alteritate se mai spune si otredad si mi-as pierde identitatea naturala. M-as deschide in dinámica consumismului sau economiei deschise si m-as face lichid, lovit de tot felul de blesteme antinaturale si gropi fara fund, se mai numesc si abisuri. Mi-as pierde motiunile naturale si m-as umple cu motiuni violente si contranaturale). Nu trebuie sa imi bag piciorul intr-un pantof inadecvat ca sa imi dau seama ca ma strange si imi cauzeaza rani. Cand am fost Romania parca nu mai era asa cum era inainte. O vedeam foarte goala si pustie. Eu cred ca de vina este Basescu ca inainte se gasea materie prima si in Romania. Insa toate lucrurile au saturatia lor. Dupa ce vom petrece timp cu prietenii iar vom cauta un loc retras. Nu putem sa ne facem casa in afara ca se satura si plictisesc prietenii de noi.
chiftelutacrocanta întreabă: