Dacă esti artist si nu faci nimic iesit din comun poți ieși din anonimat doar dacă ai un talent extraordinar. Asta e și ideea cu îmbracatul sau purtatul mai ciudat, persoanele astea trebuie să facă ceva deosebit pentru a capa atenția, iar despre chestia cu iarba si pastilele ține de anturajul lor, dacă X artist merge la studio și nu fumează iarbă sau nu bagă pastile nu este atat de acceptat de restul grupului fiind diferit, cam asa vad eu lucrurile.
Drogurile produc inspirație și te ajută cu arta, asta se știe de când lumea. Unii dintre cei mai mari artiști și oameni de știință s-au drogat de exemplu Einstein băga cocaină la greu ca și hitler, lord Byron era cu opiul, Eminescu era bețiv, Cred că și creangă din câte îmi amintesc, Ion barbu băga cocaină și eter împreună cu tudor vianu, emil bota băga heroină, Alexandru Odobescu era morfinoman, chiar a murit de supradoză...
Se numeste imaginatie si originalitate, unele "lucrari" sunt pur si simplu prostii, dar unele prezinta ceva nou si original.
De la droguri cica te simti mai bine si poate de aia "artistii" fac chestii destepte. Tu ce arta faci de esti artist?
Pentru că nu sunt conformiști. În general un artist trebuie să fie cât mai original. De unde originalitate dacă preiei ca un roboțel tot ce vezi la alții? Dar, da. Nu toți sunt la fel, așa cum nu toți artiștii ajung mari artiști.
Iar despre ce zici tu, mai la orice facultate se fumează „iarbă" și alte prostii din astea. Nimic nou sub soare. Dar cum a zis cineva, drogurile pot produce reacții halucinogene și pot ajuta. Asta nu înseamnă că toți au nevoie de droguri ca să devină artiști.
Pentru ca ai nevoie de oameni diferiti ca sa creezi lucruri noi cand vine vorba de arta. Cum ar fi fost ca toata lumea sa picteze, de exemplu, in stil realist? Ar fi fost super pana la un anumit moment cand te-ai fi plictisit sa vezi aceleasi lucru. Dar apoi vine unul precum Dali, sa zicem, un ciudat care schimba totul, care socheaza si care atrage atentia. Arta are nevoie de oameni diferiti, de ciudati, de nonconformisti, cum vrei sa le spui.