Eu aş înclina să zic: "INTERNETUL" că altfel NU mai vedeai răspunsul meu acum şi NU îmi mai acordai FUNDĂ!
Din ce domeniu? In legatura cu ce? Sunt foarte multe lucruri inventate/descoperite in secolul XX. De la avion, materiale plastice pana Tranzistor ( una dintre cele mai importante - fara el nu prea aveam acum niciun aparat electronic ) sau Teoria relativitatii... Depinde de fiecare cum vede aceste lucruri.
Penicilina! parerea mea, descoperirea care a salvat vieti si le salveaza si in zi de azi! Alexander Fleming!
3 ) interenetul -pentru ca devine mai important pe zi ce trece
2 ) motorul cu abur -pentru ca a dat startul ingineriei mecanice
1 ) Avionul -pentru ca asta e viitorul
bonus : naveta spatiala
1. Calculatorul electronic? Voi ce parere aveti?
Desi, de pe acum, este aproape omniprezent in toata aparatura electronica, electrica, casnica si industriala, in viitor cred ca aproape orice lucru va fi prevazut cu asa ceva.
De la internet si microprocesor la fizica relativa si cuantica, de la plastic la bomba nucleara... eu inca astept sa descoperim bunul simt.
Avioane au fost facute cu mult inaintea computerelor.
Motorul cu aburi este descoperit cu un secol si ceva inainte de secolul XX.
Generatoare de curent? Pai obtinerea de curent electric nu a inceput cu generatoarele ( nu de cele prin care intelegem acum aceasta notiune ).
Penicilina intr-adevar este cam cea mai importanta numai ca utilitatea unui asemenea produs si partial obtinerea ei a fost realizata din a doua parte a secolului XIX ( a contribuit la asta inclusiv un roman ).
Microprocesoare si alte alea? Da, dar pana la microprocesoare erau masini de calcul cu lampi ... Oricum, din domeniul tehnicii, tranzistorul. Fara el nu aveam noi acum nici un aparat modern, nici macar un microprocesor.
AvalohAlyn întreabă: