Fiecare trebuie sa învețe lecția lui de viața! Adică orice pentru a ajunge la înțelepciune!
Ești un fir de nisip în deșertul Sahara iar lumea /Dumnezeu/Universul nu-ți datorează absolut nimic. (Erau acolo înaintea ta )
Din momentul în care pricepi asta, nu mai ai așteptări și nici dezamăgiri.
Sa multumesti Domnului pentru tot ceea ce ai, sa te bucuri de tot ceea ce El ti-a dat, si sa ajuti pe aproapele tau si sa fii om.
Sa te tii de zicala batraneasca:
"Omul destept invata din pataniile altora. Omul prost nu invata nici din greselile proprii".
Nu cred că se poate vorbi de o ierarhie în privinţa asta. Gândeste-te, de exemplu, când mergi la scoală. Acolo sunt multe materii, fiecare cu importanţa ei. Nu cred că se poate spune că matematica e mai importantă decât limba română - am dat doar un exemplu. Pe urmă, ca adult, multe lucruri importante trebuie să învăţăm, fără a le putea ierarhiza. Să fim cinstiţi, constiinciosi, harnici, să respectăm oamenii, să ne purtăm frumos în societate, cu bune maniere si multe altele.
Dumnezeu nu ne e dator. Nici omul nu datorează nimic Lui Dumnezeu pentru ca tot ce are nu a primit la schimb ci in dar. Dumnezeu dăruiește din dragoste fara sa ceara ceva in schimb. Dumnezeu respecta decizia fiecărui om de a cunoaște si răul si implicit suferinta si moartea. Sa Ii mulțumim Lui Dumnezeu pentru dragostea Lui cea nemărginită. In dragostea Lui nemărginită Dumnezeu lasa liberi oamenii sa se sinucidă si sa se omoare intre ei din respect pentru decizia lor. De dragul celor ce-L respecta pe Dumnezeu, acesta ii va ajuta sa iasă din pământ si sa trăiască veșnic in timp ce restul care decid sa cunoască si răul pana ce mor Dumnezeu le respecta decizia de a cunoaște răul adică moartea veșnică fara revenire la viață niciodată.
Daca nimic nu ar fi constant sau daca nu ar fi o referinta universala precum Dumnezeu atunci ar exista haos. Haosul nu exista.
Parerea mea e ca scopul omului in viata este mantuirea. Mi se pare raspunsul cel mai logic, deci trebuie sa-l iubeasca pe Dumnezeu si toate cele bune vor veni.
Sa fii onest cu tine insuti si cu altii, minciuna mai devreme sau mai tarziu iese la iveala! orice ai face spune adevarul cause the truth shall set you free! orice are o rezolvare mai putin moartea, care este sigura!
Dar intrebarea e atunci de unde vine ideea de Dumnezeu.
Nu vreau sa implic ideea de ne-existenta a unui creator dar de unde vine notiunea de a avea un creator.
Cand oamenii se jucau cu focul sau cu roata, ce s-a ajustat in creierul lor (ne fiind inca homo-sapiens-sapiens) sa creada intr-o forta divina.
Apropo: stiai ca din textele ebraice numele de Dumnezeu era tradus ca dumenzei? adica avand mai multi zei/dumnezei?
Intrebarea mea pentru tine este: de ce ai considera ca daca nu ar exista Dumnezeu ar fi haos?
Ideea de Dumnezeu, de creator a aparut de la Adam si Eva si pentru ca Dumnezeu s-a aratat lui Adam si apoi Adam a vorbit cu Eva. Daca Dumnezeu nu s-ar fi aratat societatea umana ar fi fost si in prezent atee si nu ar fi avut nici acum notiunea de Dumnezeu sau de creator. Sau, omul vazand ca el poate crea lucruri s-a intrebat daca nu cumva si pe el l-a creat o fiinta superioara omului.
Dumnezeu este substantiv comun si nu propriu si de aceea dumnezeu sau Dumnezeu cu d mare indica aceeasi notiune. Dumnezeu este dumnezeul dumnezeilor. Dumnezeu Tatal e dumnezeul dumnezeului Fiu si sunt doi dumnezei dintre care dumnezeu tatal este dumnezeul dumnezeilor si inclusiv dumnezeul Fiului.
Dumnezeu este o referinta stabila si neschimbatoare intr-un univers in permanenta transformare. Fara o referinta stabila ar fi haos. In Biblie Dumnezeu se autocaracterizeaza ca fiind neschimbator.
anonim_4396 întreabă:
sînziana24 întreabă:
crazyinlove întreabă: