Am auzit eu. Dacă aș fi continuat acum 20 de ani participarea la un fond de investiții, aveam acum o pensie dublă. Așa, mă scobesc în unghii.
Da, eu lunar pun 30-40% din salariu. La fel si actiunile pe care le primesc, nu ma grabesc sa le vand, mai bine tin banii in actiuni decat la banca.
Nu e nicio filosofie. Mai scoate si talica capul din bula ta.
Oamenii care castiga mai bine n-au astfel de probleme cu economisitul decat daca nu sunt prea zdraveni si le place sa riste cheltuind toti banii pe lucruri inesentiale. Dar aici e vorba strict de maturitate.
In schimb, destui oameni au cheltuieli/datorii mari raportat la veniturile lor. Nici mancare prea luxurianta nu-si permit. Unii nu pot mai mult nici daca ar vrea.
Chiar si tanar fiind tinzi sa cheltui mai mult decat un octagenar care mai mult sta prin casa sau la coltul blocului jucand table, iar el economiseste din oficiu, doar daca sta bine cu sanatatea si nu cheltuie toata pensia prin farmacie.
Pun deoparte atunci cand am o tinta mare. Sa imi schimb masina sau sa merg intr.un concediu deosebit, altfel pentru ce sa economisesc?
Dar acu vreo 5 ani poate luai jumate din cat ei acum. Preturile nu s-au schimbat semnificativ.
Iar daca e sa fim si nefamilisti, singuratici Adica sa nu ai "fata" pe care sa strici banii. tine de "maturitate" in a pune deoparte pentru zile negre.
Ca haine nu ei toata ziua, iar facturile si mancarea cum altadata le scoteai cu jumate din suma pe care o castigi azi. cu restul ce faci?
Multi traiesc de pe o luna pe alta, Dar ma intreb acum cu consecintele economice ale coronei De o sa ramana fara loc de munca ce or sa faca.
De exemplu sa vad de niste casti si vr, cei drept anul asta am bagat in sanatate, alimentatie
Daca apare o zi neagra am parintii. Cand o sa am familia mea voi pune deoparte bani dar deocamdata nu am motiv. Ce am strans anul trecut pentru concediu, o parte din bani, au albit zilele negre ale unei rude care avea nevoie.
Lol, what? dai bani la neamuri?
Eu nu tin legatura cu familia, nici/in special cu parintii. Deci I stand alone.
Pe mine nu m-a ajutat niciodata familia(exceptie bunicii), nu le-a pasat de mine, ba chiar pot spune ca mi-au facut rau. Desi am neamuri chiar si la tine in Buc care au avut posturi in de rang mai Superior. Cand veneau in vizite se uitau de sus, cu dispret.
Daca unii au nevoie, de ce nu?
Oricum fiind vorba de o suma destul de mare, i.am dat cu imprumut. Concediul nu il mai fac la toamna unde voiam, am fost la Mamaia, asa ca banii stateau degeaba. Pot spune ca i.am economisit.
Degeaba au avut posturi mari cei despre care spui, daca se uita de sus, sunt niste desene animate.
Bani dau numai pe imprumut la persoane pe care ii cunosc bine si ma rezum la sume de pana in 100-200 de lei
Cel putin din punctul de de vedere am fost tratat permanent cu rautate de lume, nepasare cand aveam nevoie de ajutor si ma comport la fel cu persoanele respective Ochi pentru Ochi.
Am locuinta mea, cumparata din banii mei. Din familie absolut nimeni nu stie adresa mea, nici macar parintii, dar nici nu m-au prea intrebat. Initial am mintit si asupra orasului unde locuiesc. Am loc de munca ( cel putin momentan ca corona asta duce toate firmele la faliment) am banii mei adunati pentru zile negre., ce mi-ar ajunge pentru cele necesare minim
Este bine ca ai realizat toate acestea cu propriile tale puteri, nu este bine ca te.ai izolat de ai tai.
Oricum sunt ei, sunt familia ta, altii nu mai ai, iar aceasta izolare se va rasfrange si asupra strainilor, nu vei mai accepta pe nimeni langa tine.
AvalohAlyn întreabă: