| hypothesis a întrebat:

Care-i treaba cu mentalistii ca nu prea reusesc sa inteleg? Nu gasesc niciun raspuns rational in ceea ce fac ei. Cum legati la ochi, de exemplu, reusesc sa-ti dea detalii despre propriile-ti obiecte (a fost la un show tv) si multe altele? Care sa fie raspunsul cel mai pertinent? Au vreo capacitate in plus anume? Nu vrea sa ma indrept catre domeniul fantasticului, dar vreau sa ma lamuriti. Sunt anumite trucuri/ smecherii?

9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Normal ca sunt anume trucuri si smecherii

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Evident ca sunt trucuri si smecherii-functioneaza pe aceleasi principiu ca circul.

| Oana92 a răspuns:

Evident ca e vorba de trucuri, iar ideea tocmai asta e, sa nu iti dai seama cum face astawinking

| WaterDrop a răspuns:

Sunt iluzii combinate cu o buna cunoastere a psihicului uman si manipularea acestuia.De multe ori ei stiu ce gandesti inainte sa o faci tu, tocmai pentru ca ei ti-au indus in mod voit acel gand prin diferite tehnici.Nu este nimic supranatural in meseria lor, totul se leaga de tehnici si foarte multe cunostinte.

| hypothesis explică (pentru WaterDrop):

Si cum iti explici intr-un show ca "Britanicii au talent" cum 2 mentalisti, o femeie si un barbat, femeia legata la ochi pe scena, iar barbatul umbland la juratii si cerandu-le ce obiect vor ei din geanta, unul din jurati scotand niste picaturi de ochi. Barbatul a luat in mana sticluta de picaturi, si i-a cerut femeii sa descrie obiectul si, mai ales, sa spuna data expirarii care d-abia sa vedea. Oricum, plecand de la premise ca respectivul a fost controlat sa nu aiba microfoane, camere la el, etc.

| WaterDrop a răspuns (pentru hypothesis):

Iti poti imagina ca au un mod de a comunica intre ei. Daca nu verbal, atunci altul, insa cu siguranta poate fi explicat ceea ce ai vazut tu.Nu este nimic supranatural in aceste numere. Oamenii care au asemenea "puteri", nu fac mentalism.

| Drolja a răspuns:

Satana!

| Kirschen a răspuns:

Eu tind sa cred ca sunt doar trucuri.
Deși...nu se știe niciodată. Poți sa citești cartea "Inițiere în hermetism", cartea prezintă anumite explicații, exerciții de control. AVERTISMENT: Nu lua în serios ceea ce scrie acolo și nu încerca asemenea chestii amăgitoare, doar citește.