Economia Indiei este in prima expansiune, afara de de cea chinzeasca.
Nu cunosc personal, mi-a povestit o colega care a stat 6 luni acolo!
Au resurse, acces la economoa mondiala, cel putin prin limba engleza.
Au tehnologia de varf in toate ramurile, au traditie in scoli si tehnologie.Au o populatie enorma imprastiata in toata lumea, religii favorizante, raspandite, toate ii justifica o economie promitatoare, deocamdata au un nivel scazut de trai in ce priveste 80% din populatie.De la oameni (majoritatea, care isi fac nevoile in strada, la vedere, pana la Maharajahi cu averi fabuloase!).
Pot face orice pe lumea asta.Deci au tehnologie de ultima ora si sistem de invatamant puternic.
Au o economie si o tehnologie subordonata celei britanice si americane.Depinde ce intelegi prin 'economie'.
Productii maxime mai ales in minerale (extractii), nu au petrol, gaze naturale in asa mare masura ca marile puteri.
Au aur, diamante, matase, bumbac si multe mirodenii, etc.
Au o industrie siderurgica, chimica, productie automobile, de invidiat.
Gasesti orice!
Sunt independenti, tara nealiata, cel putin teoretic si cu acces nelimitat la inalta tehnologie.
Chiar si Spatiala.
Au peste 40 de universitati celebre recunoscute in lumea civilizata, nu mizerii ca la noi cotropite de 'profesori' plagiatori.
De turism ce sa-ti mai spun!
Au flota si armata puternica.
Nu au decat conflicte zonale, mai ales cu Pakistanul!
Dupa mine, economia lor e cam la nivelul 3-4 in lume.Ca tehnologie si cantitate.
Cam atat stiu din cunostinte sau media.
Eu stiu ca fac multe filme... cred ca sunt pe locul 1 in lume la productia cinematografica.
Si ca sunt cam necivilizati, marea lor majoritate.
Serios?!? Atunci cu tot respectul dar tu esti cam imbecil de felul tau.
https://en.wikipedia.org/wiki/India#Economy
MonsterWB96 întreabă: