Studiul filosofiei este un concept pe care multi il ignora din pricina faptului ca "pare dificil/greu". De aceea simtim nevoia de a intreba in stanga si in dreapta. Insa un avantaj semnificativ pe care ti-l ofera acest domeniu il constituie un alt mod de gandire. Vei reusi la un moment dat sa vezi lucrurile diferit si in multe situatii, ca de exemplu in cadrul unei comunicari intr-un grup de persoane, sa asculti mult mai bine parerile celorlaltor indivizi, sa analizezi fiecare sintagma si sa elaborezi principii/idei mult mai bine organizate si structurate decat inainte de inceperea cursurilor de filosofie. Acest concept antreneaza creierul uman si ii deschide persoanei in cauza noi orizonturi. Daca esti cu adevarat interesata este vei fi capabila dupa un timp sa gandesti altfel. Nimic nu este greu, trebuie doar sa-ti placa si sa-ti doresti sa inveti pentru ca mai apoi beneficiile sa fie de partea ta intr-o uriasa masura.
Daca te pasioneaza un domeniu nu e dificil nimic, devine o pasiune si vrei tot timpul sa afli mai mult, sa stii mai bine. Daca nu te intereseaza e cam greu sa te "prinda".
Ugh, am încercat, cred ca atât de multe cuvinte căutate în dex nu avusesem în toată viața mea câte adunasem în orele respective Încearcă, Cioran scrie foarte frumos, s-ar putea sa Îți placa, bafta:3
Nu prea e dificil dacă îți place dar mie mi se pare prea obositor să vezi ce mai bate unul și altul câmpii și așa apar o grămadă de terminologii, informații care nu știu cât de mult îți folosesc și nu știu dacă tuturor li se aplică ceea ce spunea unul de mai sus, că asculți, procesezi altfel diverse opinii. Oricum un plus ar fi că îți poți dezvolta mult vocabularul.
Frumos discurs m-a pus pe ganduri sa incerc si eu aceasta cale poate se prinde si de mine si ies din monotonie
Http://www.jurnaldecarte.ro/formele-filozofiei/
Succes. Fundita? Te rog... Sper ca te-am ajutat.
Pui mana pe o bata si ii altoiesti pe cei care nu sunt de acord cu tine, te anunt eu daca se shimba ceva
Este ca si cum ai intreba "cat de dificil este sa canti la pian?"
Este atat de dificil cat doresti tu sa fie de dificil.
Daca iti propui sa canti la pian numai primele 14 note din "Twinkle Twinkle Little Star", cantatul la pian este usor. In schimb, daca-ti propui sa interpretezi Debussy la prima citire a unei partituri, atunci este extrem de complicat.
La fel este si cu filosofia. Daca-ti propui sa studiezi cateva concepte de baza, si sa asociezi trei filosofi cu trei idei, este destul de simplu.
Daca-ti propui sa scrii un tratat in care sa-l desfiintezi pe Kant, atunci este foarte complicat.
Daca esti pasionata de filozofie, nu o sa ti se para greu de invatat, totul tine de pasiune si de intelegere, filozofia trebuie si inteleasa, nu doar invatata. Filozofia este foarte interesanta, doar ca multi nu o inteleg, de aceea li se pare dificila.
Studiul filosofiei mai poate fi atit de dificil cit un profesor slab il poate face. Un pedagog slab sau arogant reuseste sa fugareasca pasiunea dintr-un tinar. Vorba aceea, we kill the flame.
De asta ma tem cel mai mult.
Daca scoala nu ar fi asa, probabil ca ar exista mult mai putine intrebari "Cit de dificil este studiul...".
Unii vor spune ca e vina elevilor, a tinerilor... Mda. oare cine a fost primul, oul?
Pentru a o face-o intresanta, pe linga pasiunea elevului trebuie sa existe mijloace bune si inspirate de initiere. Nu faci focul in soba punind chibritul direct pe bustean iar un elefant il maninci taindu-l in bucati cu cutitul si furculita.
Cei care au norocul sa vada cu ochii lor ca filosofia e frumoasa, nu se mai lasa de ea,