N-am gindit logic nici o carte in afara stiintelor exacte dar pot spune cu mina pe inima ca am trait odata cu scriitorul.
Nu gasim neaparat niste corespondente intre ideile noastre si cele ale lui Nietzsche, Hegel, Camus sau alti filosofi.Foarte bine imi regasesc eu ideile,de exemplu,in filosofia lui Orwell si a lui Dostoievski, partial si in cea a lui GG Marquez, Steinbeck si Faulkner.Nu trebuie sa abandonezi beletristica, avand falsa impresie ca nu gasesti acolo niste idei care sa iti intoarca lumea.Ca raspuns, in unele ma regasesc foarte mult, cum a fost cazul cand am citit "Genealogia Moralei" a lui Nietzsche.Nu exista un motiv aparte, poate doar dorinta mea de a citi, descoperi si sti orice.Stilul este si el important,dar nu conteaza in principal, cum livrezi informatia ca scriitor, ci ce se afla in esenta ei.Clar,informatia e primordiala.
Pentru beletristică bineînţeles contează stilul, ca amprentă a creatorului de artă. Pentru ştiinţă contează felul în care este prezentată informaţia doar pentru neiniţiaţi.
Mi se pare interesantă o carte în care ideile mele sunt identice cu ale ei sau-şi când mă regăsesc în unul din personajele principale.
Absolut, cand citesc o carte informatia rezoneaza cu mine si asta ma atrage, imi face placere sa o citesc; ambele sunt importante insa stilul cred ca are "ultimu cuvant" deoarece am gasit aceeasi informatie spusa de mai multi "autori" iar stilul a fost cel ce ma directionat spre unul ditre ei
Daca pentru unii are o relevanta ceva mai semnificativa stilul, iar pentru altii informatia, mie ce-mi ramane de ales? Pentru mine, coperta, a ocupat intotdeauna un loc superior. Si nu ma pot regasi in coperta...
De multe ori gasesc informatii deja gandite de mine in carti dar sub o alta forma, stil. Important? Informatia sub un stil adecvat. Dar in primul rand informatia.
anonim_4396 întreabă:
κλάους întreabă: