anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cat sunt de credibile datarile arheologice stiind ca cu cat estimarile sunt mai in trecut cu atat si erorile de estimare sau presupunere sunt mai mari?

16 răspunsuri:
| Voinea_Alexandru_1998 a răspuns:

Salut, datarile arheologice sunt aproximative, sunt destul de precise, deoarece inainte de a mentiona cat de vechi este un obiect, arheologii il supun mai multor teste prin care se afla vechimea, materialul din care e facut. Poti avea incredere in ele.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Voinea_Alexandru_1998):

Https://en.wikipedia.org/wiki/T%C4%83rt%C4%83ria_tablets

"The Tărtăria tablets (/tərtəria/) are three tablets, discovered in 1961 by archaeologist Nicolae Vlassa at a Neolithic site in the village of Tărtăria (about 30 km (19 mi) from Alba Iulia), in Romania.[1] The tablets, dated to around 5300 BC."

Deci nu departe de 3500 ien. Intre 3500 ien - aprox 5300 ien reprezinta eroarea de datare datorita radiatiilor telurice ce au modificat in timp concentratia de C14.

anonim_4396

"The tablets are generally believed to have belonged to the Vinča-Turdaș culture, which was originally thought to have originated around 2700 BC by Serbian and Romanian archaeologists."

Adam a fost creat in 4026 ien. Pana in 3500 respectiv 2700 a avut timp sa se raspandeasca omul pe Pamant.

anonim_4396

Https://ro.wikipedia.org/wiki/Sumer

Acele perioade lungi sunt povesti.

"aprox. 4500 i.Hr. - sumerienii se stabilesc in sudul Mesopotamiei; dezvoltarea scrieii cuneiforme. aprox. 2800-2400 i.Hr. - "Perioada dinastica timpurie" și orașe-stat centralizate. aprox. 2700-2600 i.Hr. - domnia legendarului rege Ghilgameș la Uruk. aprox. 2494-2342 i.Hr. - regele Eannatum intemeiaza prima dinastie din Lagaș, cucerind orașele-stat sumeriene. aprox. 2350 i.Hr."

4500 - 3900 ien nu e o eroare mare. Deci cronologia biblica este exacta si se incadreaza in datarile si in perioada sigura de determinare referitor la datarile cu carbon 14 asupra mumiilor umanoide.

anonim_4396

Ingerii au putut confectiona vase ceramice inainte de crearea omului in 4026 ien. Ingerii se puteau materializa. De aceea sunt vase ce au datari inainte de 4026 ien.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Nu exista cronologie biblica. Biblia nu furnizeaza niciun an pentru miturile cuprinse in tora. De exemplu, unde zice biblia ca adam a fost creat in 4026 i.e.n? Crearea primului barbat si primei femei nici macar nu apartine bibliei, ci este un mit pagan furat de evrei.

anonim_4396

Din numarul de ani traiti de Adam si urmasii lui si evenimenetele istorice care au coincis cu perioada in care au trait se poate deduce acest an:

1. Data de la care incepe calculul este anul 537 ien cand Cirrus a rasturnat dinastia babiloniana si a emis si un decret ce a intrat in vigoare in acel an adica reconstruirea Ierusalimului.
2. Evreii au fost in Babilon 70 ani. 537 + 70 = 607 ien.
3. Durata regilor Israelului+Iuda pana la moartea lui Solomon = 390 ani.
607+390=997 ien. Sunt descrise anii de domnie a imparatilor si varstele
lor. De aici s-au dedus cei 390 ani.
4.Solomon a domnit 40 ani: 997+40=1037 ien.
5.Cand a inceput de construit templul Solomon domnise deja 3 ani si
mergea pe al 4-lea an de domnie: 1037-3=1034 ien.
6.La 3 Regi 6:1: "în anul patru sute optzeci, după ieşirea fiilor lui Israel din
Egipt". Trecuseara 479 ani completi. 1034+479=1513 ien.
7.La Iesirea 12:40: "Timpul însă, cât fiii lui Israel şi părinţii lor au trăit în
Egipt şi în ţara Canaan, a fost de patru sute treizeci de ani."
1513+430=1943 ien. Cei 430 ani au inceput din momentul in care
Dumnezeu a incheiat un legamant cu Avraam pe cand el locuia in
Canaan.
8. Facerea 5:3-12:4: arata cat au trait Avram si stramosii lui pana la crearea lui Adam adica un total de 2083 ani. 1943+2083=4026 ien.

Datele presupuse ce ar arata ca omul are o istorie inainte de 4026 ien sunt doar presupuneri. Modificarile ce au aparut in scoarta terestra si ale mediului nu permit datari nici macar speculative ca sa para a fi adevarate sau stiintifice.

anonim_4396

Ce legătură are asta cu restul lumii? Evreii și-au creat o istorie falsă în biblie și tu o iei în serios? Really? Dacă vrei să fii credibil trebuie să fii cu surse istorice, nu biblice. Biblia este o carte de basme, nu de istorie. Conform bibliei toți oamenii de pe Pământ trebuiau să fie evrei pentru că Adam și Eva au fost evrei, dar uite că nu sunt.

anonim_4396

O iei razna. Incepand cu Avraam Dumnezeu s-a orientat sa aiba o natiune speciala pe Pamant dar evreii si-au batut joc si de aceea Dumnezeu i-a abandonat ca natiune. Imi spui tu de istorie cand eu ti-am dat link cu istoria Israel si cu dovezi arheologice: Tartaria, etc. ce tin de istoria lumii. Vorbesti pe langa deja.

anonim_4396

Cică Tartaria. Ce legătură au tăblițele din Tartaria cu evreii sau cu Israelul? Tu nu faci decât să-mi spui de istoria evreilor fabricată în biblie, nicidecum de istoria lumii, mai pe scurt, te limitezi strict la evrei (că na, asta scrie în biblie). Așa aveți toți obișnuința să-i ridicați în slăvi pe evrei de parcă ei v-au dat viață.
Te contrazici singur spunând că Yehova este energie imaterială și apoi spui că după Armagheddon se va înfățișa în persoană și zici de mine că o iau razna? Ca să nu mai zic că tu amesteci fizica cu o carte de povești care nu are nicio legătură cu realitatea și pe deasupra are în componența sa numeroase mituri furate de la păgâni care nu au nicio legătură cu istoria evreilor sau cu religia creștină. Dar ce naiba, fiecare gândește cât îl duce capul.

anonim_4396

"Cică Tartaria. Ce legătură au tăblițele din Tartaria cu evreii sau cu Israelul? Tu nu faci decât să-mi spui de istoria evreilor" - Biblia nu prezinta istoria intreaga a evreilor si ne prezentand-o toata evident ca Biblia nu prezinta de fapt istoria evreilor ci a intregii materii, a intregii lumi. Evident istoria importanta pana in primul secol en cand a fost terminata de scris Biblia si NU istoria "MOARTA" a omenirii ce prezinta doar niste regi guvernari si succesiunea lor si conflictele lor.

"te limitezi strict la evrei" - eu nu ma limitez la evrei stimate.

"Te contrazici singur spunând că Yehova este energie imaterială și apoi spui că după Armagheddon se va înfățișa în persoană" - nu m-am referit la asta. Am vrut sa spun ca dupa Armaghedon Dumnezeu va mai face minuni suplimentare adica manifestari neobsinuite: invierea celor morti.

"carte de povești care nu are nicio legătură cu realitatea" - Oare? atata timp cat prezinta locuri si oameni care au trait in istorie?

"și pe deasupra are în componența sa numeroase mituri furate de la păgâni care nu au nicio legătură cu istoria evreilor sau cu religia creștină" - nu a furat de la pagani istoria. Arunci vorbe fara dovezi.

anonim_4396

"Oare? atata timp cat prezinta locuri si oameni care au trait in istorie? "
Crearea Evei din coasta lui Adam are legătură cu realitatea? Potopul biblic are legătură cu realitatea? Crearea planetei din nimic are legătură cu realitatea? Isus Cristos cel biblic are legătură cu realitatea? Fecioara? Unde ai văzut tu dovezi pentru toate astea?

"nu a furat de la pagani istoria. Arunci vorbe fara dovezi."
Și mitul potopului ce crezi că este? Mitul creației? Primii oameni? Puterile lui Isus Cristos? Mitul fecioarei virgine? Pomul vieții? Răstignirea și moartea? Astea toate sunt alegorii spirituale păgâne furate de evrei de la egipteni, greci, babilonieni etc și toate au o semnificație ocultă. Dacă există 2 lucruri la care evreii s-au priceput dintotdeauna, acelea sunt furtul și minciuna. Apropo, n-ai remarcat faptul că am spus "mituri", nu întreaga istorie. În schimb ce dovezi are biblia pentru tot ce aberează?

anonim_4396

Pe scurt esti dus rau. Ti-am explicat frumos dar tu esti fara judecata. Vorbesti aiureli. N-am ce discuta cu tine. Esti in urma rau. Pui niste intrebari de doi bani la care poti sa-ti raspunzi si singur. Vai de capu tau.

anonim_4396

Nu ai nici o dovada ca judeci corect.

anonim_4396

Deci esti incapabil sa raspunzi la niste intrebari legate de credinta ta? Mi-am dat si eu seama cat de spalat pe creier esti, nu este nevoie sa te mai afirmi. Nu esti cu nimic diferit de indoctrinatii aia care in loc sa-ti raspunda la intrebari te judeca pe tine ca ai alta credinta, absolut patetic.

anonim_4396

Nu ai spus ce au furat evreii de la babilonieni si greci adica sa prezinti acele lucruri ale grecilor si babilonienilor preluate de evrei. Fii mai concret. Pui niste intrebari retorice ce dovedesc ca pentru tine argumentele mele sunt egale cu zero FARA temei sau argumente contrarii si valide. Prin asta arati ca esti indoctrinat si inversunat fara temei contra Bibliei.